3 apps, der gør dine fotos endnu bedre

2 Min læsning

Det er nemt at pege kameraet mod et motiv og “skyde” et billede, men for at bringe billedet til næste niveau, kræver det nogle gange lidt hjælp. Så hvorfor ikke få hjælp fra en fotoapp eller tre, der med få klik kan hjælpe dig?

Enlight Pixaloop

PixaloopEnlight Pixaloop (fra Lightricks Ltd.) er en fotoapp, der kan bringe bevægelse ind i et still-billede. Du har sikkert set den brugt i billeder på Instagram, hvor et still-billede “pludselig” har et vandfald, der bevæger sig i baggrunden, eller en himmel, hvor skyer driver hen over billedet. Med andre ord et art hybrid-billede.

App’en er nem at bruge. Importér et billede. Marker hvilken del af billedet, der skal bevæge sig. Nogle gange skal man også lige fastfryse et par punkter – for at få realismen med. Og eksportér billedet – nu som en lille film. Nu kan du uploade den til dit yndlings-SoMe-media.

I Enlight Pixaloop er der også mulighed for at udskifte en grå himmel med en flot blå himmel med de helt rigtige “vattede” skyer. Desuden kan du tilføje sæbebobler, gnister fra et bål, sommerfugle m.m. Og som med så mange andre apps, så får du endnu flere muligheder, hvis du vil købe pro-udgaven (29 kr/måned; 159 kr/år; 499 kr/ubegrænset) med nordlys, præfabrikerede solnedgange, forskellige vejrtyper og meget meget andet.

Cinemagraph

CinemagraphCinemagraph (fra Flixel Photos Inc.) kan ligesom Pixaloop også lave hybridbilleder, men går den anden vej rundt. Fra en film til et “still-billede”, hvor kun en lille del af billedet bevæger sig. I sidste ende stadig en film, men fremstår som billede.

Dette er også en fotoapp, der er forholdsvis nem at gå til. Optag en lille film (bedst med fikseret telefon/kamera). Importér filmen, og marker den del af billedet, der skal være “levende”. Og publisér.

Cinemagraph tilbyder også et par muligheder for at justere på farve, lys og nuancer. Om filmen skal være med “bounce”-effekt eller “repeat”, hastighed m.m.

Skal den indre kreative fotograf udfordres, så tilbyder Cinemagraph også en lang række tutorials, som kan hjælpe med fuld udnyttelse af app’en.

Du kan du læse mere om cinemagraphs-konceptet her (“Cinemagraphs som visuel storytelling“)

Bricks Camera

BricksSkal det indre legebarn også udfordres, så er denne fotoapp, Bricks Camera (fra Horizon Video Technologies) et godt bud. Flere apps kan lave pixel-effekt på billeder. Bricks Camera tilføjer den lille ekstra feature, at pixeleringen får form af klodser i en af tre størrelser. Mere er der reelt ikke at sige om denne app, der nok mest er for sjov.

 

 

God fornøjelse!

Læs også “Google Art Selfie finder din dobbeltgænger i klassisk kunst

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 + two =

No Comments Yet.