Geniale gadgets og apps til sommerens festivaller

7 Min læsning

Festivalsæsonen er over os, og uanset om du skal på Roskilde Festival, til Smukfest, Haven Festival, Wonderfestiwall, Tinderbox eller en af de efterhånden mange andre fede festivaller, så bør du måske også overveje, om du har husket det hele. Du får derfor her et forspring og de nødendige tjekspørgsmål til en nemmere og ikke mindst top tjekket festivaloplevelse.

Lad os starte helt lavpraktisk:

Du har købt billetten, men hvordan kommer du derhen?

Selvom Danmark er et forholdsvist lille land, kan det være lidt af en gåde at komme fra A-F(estivalpladsen) – specielt hvis du også har en trækvogn med dåseøl på slæb. Hvis du ikke er så meget til offentlig transport, både af hensyn til plads og økonomi, kunne du overveje den deleøkonomiske model GoMore og få et lift. Mens I så triller afsted ud i det flotte danske landskab, kan I lytte til Elektronista Podcast #257 om fremtidens transportmuligheder, deleøkonomi i et interview med selve manden bag Gomore, Matias Møl Dalsgaard.

Hvilken telefon skal du medbringe?

I år, næsten 17 år efter dens oprindelige udgivelse, vendte den næsten legendariske Nokia 3310 tilbage. Med en batterilevetid på op til en måned og holdbar plastik, er den nye telefon målrettet dig som festivalgæst. Den fås til en pris á ca. 365 kr. og tilmed i orange, hvis du vil gå all in på Roskilde Festival.

Hvilken app er mest nødvendig at pakke til din smartphone?

Er du typen, der ikke kan undvære din smartphone, så udnyt at du kan pakke den med lige præcis den festival app, du skal bruge. Festival apps er et musthave. De er geniale digitale miniguides, du altid har ved hånden og rummer al den information, du har brug for. Skal du på en festival, der ikke har en officiel native app, så tjek app’en FestivAll, der giver dig et overblik over udvalgte festivaler alt i samme app.

Kan hentes til Android og iOS.

Hvilken taske skal du medbringe, så du kan se cool ud?

Står du lidt og mangler et supplement til bumbag’en, men med forbedret funktionalitet, lige lidt federe og ikke mindst meget smukkere? Så er det på med Elektronista Clutchen. Tasken er nøje udviklet med beskyttende lommer til bl.a. smartphone, oplader og småting som valuta, kreditkort eller håndsprit. Samtidig har den en indbygget oplader, der leverer ekstra strøm til din smartphone, fx mens du står til koncerten.

Hvilken lighter skal du påskønne musikken med?

I år 2017 skal du selvfølgelig medbringe den digitale lighter Crowd Pulse til koncerterne. Crowd Pulse er en teknologisk løsning på det problem, der opstår, når du gerne vil hive din lighter op af lommen og tilkendegive dig som kæmpe fan, dog uden at få uden krampe eller en brændt tommelfinger. Med app’en åben følger din smartphone musikkens lydbølger og sender lys tilbage i takt hermed. Lige som med lighteren i sin tid, fungerer app’en bedst i et lyshav af andre ‘lightere’, så det er en god ide at sikre dig, at du ikke er den eneste i venneflokken, der har den installeret.

Crowd Pulse er udviklet i samarbejde med Roskilde Festival og kan hentes til iOS.

 Hvordan skal festen lyde i din camp?

Den store: Hvis du vil score point i din lejr, så tager du en SOUNDBOKS med. Den danske opfindelse kan holde til både regn og varme og kan nå Bluetooth på op til 20 meters afstand. SOUNDBOKSEN kan spille op til 119 decibel og vejer “kun” 14.5 kg. Og så har den selvfølgelig AUX-indgang, så du kan spille din yndlingsmusik fra alt fra iPod til din smartphone (har du en iPhone 7, så husk jackstick-adapter).

Den lille:  UE Wonderboom er det nyeste skud på stammen af bærbare Bluetooth-højtalere fra Ultimate Ears. Og selvom UE Wonderboom er en lille sag, så er den mere end nok til at underholde dig og dine campvenner med dens skarpe 360 graders lyd. Og er I flere, der har en Wonderboom med til festen, kan I skrue yderligere op for festen ved at forbinde de to. Derudover er Wonderboomen også handy, for den kan holde i op til 10 timer på én opladning, og du behøver ikke bekymre dig om regnen, for de er vandtætte. Velbekomme.

 

Hvad skal du sove i?

Er du typen, der i kampens og dansens hede bare falder om et sted for at sove, så overvej en sovepose, du kan tage på. Napsack er en sovepose med hætte og ærmehuller – og den kan lynes op i bunden, så du kan gå rundt med soveposen på. Nemmere bliver det ikke.

Hvordan finder du dit telt?

Har du glemt dine teltkoordinater, mistet din retningssans eller ligner dit telt sjovt nok alle de andre telte? Så download app’en BC Tent Finder, der holder styr på dit telts placering for dig.

BC Tent Finder kan kun hentes til iOS, men der er en Android-version kaldet Festival Buddy.

Hvordan finder du dine venner?

Enhver festivalgænger ved, at det ikke kun kan være en udfordring at finde sit telt, men også sine venner blandt hundredvis af andre. Med app’en Find My Friends kan du nemt holde styr på dine venners færden og finde dem igen. Husk at dine venner selvfølgelig også skal have downloadet app’en.

Find My Friend kan hentes til iOS og Find Mine Venner til Android.

Hvordan sørger du for at drikke vand nok?

Får mange øl og får lidt vand? For meget sol og lidt vand? For mange koncerter og for lidt vand? Tja, hvis du har svært ved at huske at drikke nok vand i hverdagen, så bliver det ikke nemmere, når du er på festival. Men der findes selvfølgelig en app, der kan hjælpe dig, så du ikke dehydrerer; nemlig WaterIn. Anti-dehydrerings app’en giver dig en kærlig reminder, hver gang du skal huske at drikke en tår vand.

WaterIn findes både til Android og iOS.

 

Hvad gør du, hvis uheldet er ude?

Får du pludselig brug for at yde førstehjælp, så kan du potentielt redde liv fra mobilen. Med app’en Mobil Førstehjælp sikrer du dig, at du altid har førstehjælp ved hånden. App’en er udviklet i samarbejde med Dansk Røde Kors og koster 17 kroner, hvor du samtidig støtter organisationen. Mobil Førstehjælp må selvfølgelig ikke anses som en erstatning for et førstehjælpskursus, men som et værktøj, der kan bruges til repetition til dit og dine campvenners erhvervede førstehjælpskursus.

Red liv fra iOS eller Android.

Hvordan skal du og dine venner holde styr på fælles udlæg?

App’en WeShare er koblet til MobilPay og kan bruges, når du og dine venner, kolleger eller familie skal gøre regnskab op fx efter en tur på festival. I WeShare oprettes en gruppe, hvor de involverede personer inviteres ind. Under hele festivalen kan medlemmer af gruppen løbende indtaste deres udlæg, og slutteligt beregner app’en, hvem der skal betale penge til hvem. Ved hjælp af MobilPay udsendes der automatisk betalingsanmodninger, og derved kan betalingen klares med det samme. Smart!

WeShare kan hentes til iOS og Android.

 

Hvordan skal du oplade din telfon?

Hvordan skal du så oplade din telefon, når du skal bruge strøm på alle de fede apps? Du skal selvfølgelig sørge for at pakke en powerbank. eSTUFF er en fin og kompakt powerbank, som du kan bære rundt på i lommen og giver dig 4.000 mAhs strømforbrug på farten – eller omtrent 3-4 gange fuld opladning af din smartphone.

Skal du på Roskilde Festival, så tilbyder 3 i år ikke bare mobil førstehjælp og gratis opladning (du medbringer selv oplader), men også mulighed for “Fast charging“. Fast charging betyder, at de første 60 % af batteriet på telefonen lades op på kun 30 minutter, så du hurtigt kan komme videre i festivalprogrammet.

Du kender sikkert powerbanken VOLT. Men som noget nyt vil du på Roskilde Festival i år også kunne finde helt specielle borde- og bænkesæt. Bordene er udstyret med solceller, og har stik, som passer til USB-opladning af mobiltelefon, og stikkontakt til PC. Plateauet, som midten af bordet hedder, sikrer også, at du bliver hilst velkommen af et blødt LED-lys, når du nærmer dig bordet, og ved hjælp af Bluetooth kan du høre sin musik gennem højtalere i bordpladen. Ideen er resultatet af et nyt samarbejde mellem Innovationsfonden og Roskilde Festival.

Hvordan holder du øl og dåseleverpostej kold?

Selvom Danmark ikke kan prale af at være et varmt land, skal der ikke mange tocifrede plusgrader til, før du ender med at kløjs i en lunken øl. Derfor er det danske firma CoolBox begyndt at introducere en service, hvor du kan leje et lille køleskab i en uge for små 300-400 kr. Du kan booke dit køleskab til Langelandsfestival og Copenhell allerede idag.

Hvad skal du lyse din camp op med?

Den store: Hvis du er til ægte campingstemning, så tjek Luminoodle Light Rope ud. Det lysende reb fra Luminoodle hænges op i lejren med de medfølgende clips eller magneter, eller du kan vælge at beholde den i posen, så fungerer den som lanterne. Det er en vandtæt version og fungerer med et batteri.
Den lille: Er du mere til praktisk hyggelys, så er der også LuminAID Solar Lantern. Det er en lille oppustelig lampe, der kører på solenergi. Den kan klappes sammen og er vandtæt ned til en meter. Ikke bare vandafvisende, men vandtæt. Så kan den danske sommer og festival mudderet bare komme an. Stil den ud i solen om dagen, så har du lys til hele natten.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

10 − two =

No Comments Yet.