3 fede spil du kan spille lige nu

6 Min læsning

Den danske sommer er igang for fuld sving, så udnyt at det regner og stormer, og hyg dig med tre fantastiske spil til små penge.

Limosinetur med skeletter, stum chauffør og rigeligt med brækposer

(Roundabout fås til Xbox One, PC og Playstation 4)

Hvorfor skal biler være kedelige og bare køre lige ud? Det spørgsmål stiller Roundabout og svaret er, at selvfølgelig behøver de ikke køre lige. De kan da også dreje rundt! Så velkommen ombord i den roterende limousine som Giorgio styrer med hård hånd, når indbyggere i Roundabout City skal transporteres rundt omkring i et vidunderligt uhøjtideligt og fjollet spil.

Roundabout

Roundabouts skøre historie om Giorgio bliver fortalt gennem videosekvenser med rigtige skuespillere, og det tilføjer spillet den helt rigtige tone af 70’er B-film, for der er ikke én eneste acceptabel skuespilpræstation at finde i Roundabout. Det bruges til mange herlige jokes undervejs i spillet. Selve spillet er fokuseret på din roterende limousine. Fordi den drejer rundt om sig selv hele tiden er det en lidt større udfordring end normalt at komme rundt i sving og gennem smalle gyder.

Roundabout game

Derfor skal du hele tiden holde dig i bevægelse ved at udnytte, at bilen det ene sekund vender præcis den vej, der gør, at du kan komme ind mellem to gader uden problemer, og at der samtidig er tid nok til at du kan komme et sikkert sted hen, inden bilen er færdig med dens rotation. Der opstår et konstant pres om at bevæge sig fremad i spillet, og det skaber en god balance mellem den totale mangel af kontrol, og et desperat forsøg på at tænke fremad og regne ud, hvordan du kommer igennem den her by fyldt med forhindringer.

Roundabout er et fantastisk lille spil, der har en original idé, som bliver brugt til alverdens galskab. Du finder ikke noget, der er lige så skørt og unikt til 110 kr. Vil du have et spil, der er lige dele snedige udfordringer og meget sort humor, så er Roundabout et spil du ikke må snyde dig selv for.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der synes, at idéen om en roterende limousine er det sjoveste, du har læst om i dag.

 

Græsk mytologi er stadigvæk ret sejt

(God of War 3: Remastered fås til Playstation 4)

God of War® III Remastered_20150409214116

Har man været ejer af en Playstation 2 eller 3 har det været svært at komme udenom God of War-serien: Sonys fortolkning af den græske mytologi, hvor Zeus’ uægte søn Kratos bliver narret til at slå sin kone og sit barn ihjel, og i sin sorg går på et hævntogt gennem hele den græske mytologi og slår alle ihjel, der på nogen måde har en forbindelse med Zeus.

Kratos’ hævntogt har varet en trilogi af spil, og for fem år siden kom det tredje og afsluttende afsnit på Playstation 3. Nu bliver seriens afsluttende kapitel genudgivet på Playstation 4 til alle dem som først er hoppet på Playstation vognen eller vil genoplive et af de mest bombastiske og storslåede spil i Playstation-historie.

God of War 3 begynder lige på og hårdt med Kratos, der har sluppet titanerne løs fra deres fængsel og bruger dem til at angribe Olympus i håbet om endelig at få dræbt Zeus.

Hvis du ikke har spillet de tidligere spil i serien, eller har godt og grundigt styr på din græske mytologi, kan det være værd at bruge lidt tid på Wikipedia eller YouTube for at få forklaret, hvad i alverden der sker i spillet. For som det tredje afsnit i spillet er det mere fokuseret på at afslutte historien om Kratos end at hjælpe nytilkomne i serien, og for alle dem der først er hoppet på Playstationtoget nu, så kan det være en stor mundfuld at sluge.

God of War 3

Men kommer du over den umiddelbare udfordring med at forstå spillet, så åbner der sig et sublimt actionspil. God of War 3 er vanvittigt bombastisk. Det er et spil der får dig til at tabe kæben, når du kæmper mod enorme monstre eller guder, hvor Kratos er en lille bitte prik på skærmen sammenlignet med din modstanders enorme størrelse. Mange af kampene mod de største fjender er hele baner, hvor du kravler rundt på din modstander for at angribe specielle steder på dens krop. Det er stadigvæk, mere end fem år efter dets originale udgivelse, en helt unik følelse at kravle op på siden af en titan der angriber Olympus alt imens du angriber fjender på ryggen af selvsamme titan. Spillet bruger perspektiv og størrelsesforskel som få spil gør det.

God-of-War-3-gif

Uanset om du kæmper mod guder eller helt almindelige fjender, så leverer God of War 3 et hæsblæsende actionspil. Fundamentet er utroligt simpelt. Du bruger tre knapper til at angribe fjender med, og afhængig af hvordan du kombinerer dem får du forskellige angrebskombinationer. Det er et såre simpelt system, der tager to minutter at få styr på, men spillet bygger konstant videre på det fundament ved at give dig nye våben med nye angreb eller lader dig købe helt nye angrebskombinationer. Det er et spil, der på mesterligt vis lader dig udfordre dig selv så meget du selv ønsker, ved at give dig et dybt og komplekst kampsystem, men aldrig kræver, at du skal gøre brug af det, medmindre du selv vil. Det belønner dog, når man eksperimenterer med våben og angrebskombinationer, og det er utroligt tilfredsstillende at mestre de forskellige våben og magiske angreb i smuk harmoni.

Har du aldrig spillet God of War før, så kan det være svært at følge med i alt hvad der foregår. Men giver du spillet en chance vil dets blanding af sublim action og storslåede slag mod monstre overvinde selv de, der faldt i søvn i historietimen.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil prøve kræfter med den græske mytologi fortolket på en helt ny måde.

Jeg en gård mig bygge vil

(Harvest Moon: The Lost Valley fås til Nintendo 3DS)

SI_3DS_HarvestMoonLostValley_enGB

Der er mere til digitalt landbrug end bare Farmville, og med Harvest Moon: The Lost Valley får du et unikt og skævt lille spil om at drive et landbrug og leve i harmoni med naturen. Du starter spillet som en landmand/kvinde der vandrer rundt i en snestorm og leder efter ly for stormen. Du finder et lille hus at gemme dig i, og kort tid efter er du involveret i at hjælpe nogle ånder med at genoplive Høstens Gudinde. Måden, du genopliver Høstens Gudinde på, er selvfølgelig ved at høste ting, så derfor skal du i gang med at opbygge et landbrug, hvor alt fra afgrøder, blomster og dyr skal holdes styr på.

I starten af spillet skal du kun holde styr på at fælde træer, plante broccoli og sælge det til den lokale købmand. Men med tiden udvikler dit landbrug sig til også at besøge din lokale by, hvor du kan finde dig en partner, og udvide dit landbrug til at rumme en masse forskellige ting.

harvest-moon-the-lost-valley-2

Der er en herlig rytme i Harvest Moon. Du står op om morgenen, går ud og tjekker dine afgrøder, høster, vander og planter. Hvis der er tid til det, så fælder du måske et træ eller to og begynder at rydde noget af skoven, så du kan anlægge et nyt blomsterbed eller plante nye grøntsager. Det er en konstant blanding af at holde det eksisterende landbrug ved lige, og stille og roligt udvide mængden og variationen.

Det tager dog meget lang tid, før spillet for alvor får luft under vingerne, og spillet bruger en del tid på at forklare alle dets mange facetter, og til tider kan der gå meget lang tid med forklaringer og for lidt tid med selve landbruget.

Det er dog et langt mere målrettet landbrug end bare at høste og sælge grøntsager. Alt hvad du gør er med henblik på at bringe Høstens Gudinde tilbage, og derfor handler det mere om at gøre de forskellige guder tilfredse, fremfor at du skal stable en profitabelt landbrug på benene. Hvis det lyder tiltalende, så får du med The Lost Valley et spil, der er meget ulig noget andet på markedet og markant anderledes end hvad du finder i Farmville.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der gerne vil drive et digitalt landbrug udenfor Facebook

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four × 5 =

No Comments Yet.