Kickstart efteråret med 4 fantastiske spil

8 Min læsning

Elektronistas spilekspert, Mikkel Winther, har samlet fire af de bedste spil fra september. Bl.a. det sublime Destiny 2 og det sjove børnespil, Knack 2.

Destiny 2 er en stærk kandidat til årets bedste spil

Destiny 2 fås til Xbox One og Playstation 4

Det første Destiny-spil udkom for knap tre år siden og har siden haft raketfart. Det er blevet et genredefinerende spil, som samler millioner af fans, der med hver deres unikke “Guardian” drager på eventyr i solsystemet i jagten på nyt udstyr til deres figurer. Spillet har gennem årene fået en enorm fanbase, og det er med god grund, for det første Destiny var en fantastisk oplevelse både alene og med venner.

Forventningerne var derfor skyhøje til Destiny 2, og heldigvis indfrier spillet samtlige forventninger og meget mere. Destiny 2 er en sublim oplevelse fra start til slut, uanset om du spiller alene eller med venner, når du drager på eventyr. Spillet starter med, at “The Red Legion”, en samling af rumsvæsener fra Mars, melder deres ankomst på jorden og indtager den sidste by på jorden. De overmander også jordens beskytter (den magiske “The Traveller”, som er en kæmpe stor hvid kugle der svæver over byen).

Nu er der kun én ting at gøre for dig og de overlevende, og det er at tage kampen op mod fjenden, og det er hvad Destiny 2 handler om. At vinde tilbage det der er tabt. Du kan gøre det alene eller sammen med to venner. Det er dog ikke bare den sidste by, der skal vindes tilbage, det er også alt dit udstyr, rustninger, våben og rumskibe. Og bare rolig, der er tonsvis af nyt udstyr at finde i Destiny 2, når du tager på eventyr.

Fundamentet i Destiny 2 er det samme som i det første spil, og det er helt ned på detaljeniveau. Fx måden, du  vælger, hvilken type af “Guardian”, du vil være.

Der hvor Destiny 2 for alvor stråler er i mængden af indhold, spillet har og kvaliteten af det. Der er så meget at give sig til i Destiny 2, og næsten alt hvad du laver, føles enormt gennemarbejdet og af enormt høj kvalitet. Det gør at Destiny 2 føles vanvittigt sjovt fra start til slut.

Hvor det første Destiny-spil der var enormt sjovt at spille, hvor noget så simpelt som at trykke på aftrækkeren på dine våben var tilfredsstillende, så var der ikke nok at give sig til i det første spil. Efterfølgeren tager alt hvad der var godt ved det første spil, tilføjer endnu flere missioner, eventyr og en masse nyt udstyr.

Destiny 2 er alt hvad fans af Destiny kunne drømme om. Det er et spil, der tager alt hvad der var godt ved det første spil, skruer det op på “maks” og bruger det som fundament for at skabe et spil med en overflod af ting at give sig til. Men ikke nok med, at der er vanvittigt meget at lave i Destiny 2, så er det hele støttet op om et spil der i bund og grund bare at sjovt at spille.

 

Metroid: Samus Returns fås til Nintendo 3DS

Metroid: Samus Returns fås til Nintendo 3DSDet er 7 år siden, der sidst udkom et klassisk Metroid-spil. I mellemtiden har fans af serien tigget og bedt Nintendo om, at de skulle give deres populære science-fiction serie noget mere rampelys, og i år blev deres bønner endelig hørt. I dag kan fans købe Metroid: Samus Returns, som faktisk er en opdateret genudgivelse af et spil fra 1991, hvor spillet udkom på den originale Gameboy.

Dengang i 1991 blev spillet modtaget ret blandet. Gameboy havde ikke en farveskærm, og spillet føltes begrænset af den lille maskines tekniske kunnen. Det var et markant skridt nedad i forhold til Metroid-spillet, der kom få år før, som blev spillet på fjernsynet og på en maskine med større teknisk råderum. Spillet var også meget svært, og det bliver husket, som et spil der havde fortjent bedre.

Den oprejsning kommer nu langt om længe. På Nintendo 3DS får “Samus Returns” endelig den plads spillet har brug for. Med denne genfortolkning af spillet bliver dette fantastiske sci-fi-spil løftet op til nye højder. I spillet lander du som dusørjægeren Samus på planeten SR-388 for at udrydde alle Metroids for at forhindre, at de bliver brugt som våben i terrorangreb.

Du bevæger dig dybere og dybere igennem planeten og udforsker alt fra efterladte ruiner til frodige jungler. En stor del af spillet handler nemlig om at opgradere dig selv. Overalt i spillet er der små hemmelige rum, som er fyldt med opgraderinger, der gør Samus stærkere eller giver dig nye våben. Nogle gange finder du endda helt nye evner, som fx muligheden for at krølle dig sammen som en bold, så du kan rulle ind i små gange og udforske endnu mere.

Det konstante flow med at udforske, få nye evner og kunne udforske endnu mere skaber en rigtig god dynamik i spillet, og det gør at du hele tiden laver mentale noter om steder, du skal huske at vende tilbage til, når du får en ny evne. Selvom Nintendo Switch er den nye, hotte maskine fra Nintendo, så har deres gamle maskine stadigvæk en masse at byde på, og med Metroid: Samus Returns har den fået en eminent genopblomstring.

 

Udfordrende og underholdende spil til de mindste

Knack 2 fås til Playstation 4

Det første Knack var det første spil nogensinde til Playstation 4. Ikke nok med at det var blandt de første titler til maskinen, så var spillet også designet af Mark Cerny, som er selve hjernen bag alt teknologien i Playstation 4. Sidstnævnte var meget tydeligt i Knack, for det var et spil, som var lige så meget et eksempel på, hvad Playstation 4 kunne på et teknisk niveau, som det var et spil for hele familien.

Nu er der gået en håndfuld år, og Knack er tilbage. Denne gang er der ikke behov for at spille med de tekniske muskler, og det kan ses i Knack 2. For her er et spil, der på mange måder tager nogle enorme kvantespring fra det første spil. Spillet handler om Knack og hans venner, der skal redde os alle sammen fra en hær af trolde, der vil overtag vores byer. Historien i spillet føles meget som en tegnefilm, og det er med til at skabe en god stemning af familiehygge, når Knack og hans venner drager på eventyr.

Det som gør Knack særlig er, at han er i stand til at vokse sig kæmpestor eller smide alle hans dele og blive lillebitte. Jo større Knack er, desto tungere ting kan han løfte, og desto hurtigere kan han tæske fjenderne i spillet. Det er dog ikke altid bedst at være størst, så du får rig mulighed for at justere din størrelse undervejs i spillet, og det bliver hurtigt sjovt at lege med Knacks størrelse, når der skal løses gåder eller kæmpes mod fjender.

En stor del af Knack 2 går med at slå løs på trolde, men når du ikke gør det, gælder det om at holde tungen lige i munden, når du springer fra platform til platform og prøver at undgå de fælder, der er overalt. Spillet har en rigtig god blanding mellem kamp og udforskning, og heldigvis er begge dele underholdende, og der er en masse variation i de udfordringer, du møder.

Knack 2 er på ingen måder et stort og bombastisk spil. Det er et spil, som er fokuseret på få elementer, som til gengæld er rigtig godt udført. Det skaber et spil, som måske ikke er det mest ambitiøse i verden, men i stedet er sjovt – og svært at slippe, når først eventyret er gået igang. Spillet gør sig rigtig godt til de mindste i huset, specielt fordi det er muligt at spille to på samme tid, så flere i familien kan hjælpe hinanden i kampen mod troldene.

 

Dræb en gud og red dig selv i det nyeste Dishonored

Dishonored: Death of the Outsider fås til Playstation 4, PC og Xbox One

Dishonored gik sidste år sin sejrsgang med det andet spil i serien, Dishonored 2, som på alle måder var et fantastisk spil. Her blev du puttet i skoene på en overnaturlig lejemorder, der kunne springe rundt på hustagene, blive usynlig og svinge med sværd i jagten på hævn. Nu knap et år senere er der et nyt spil i klar i serien nemlig “Death of the Outsider”, som er et mindre spil til en mindre pris, men propfyldt med fremragende idéer og oplevelser.

I “Death of the Outsider” er du lejemorderen Billie Lurke, og hun har en meget kort to-do liste. Hun skal redde sin mentor Daud og være med til at dræbe den mystiske person The Outsider, som konstant dukker op på tværs af hele serien og brændemærker udvalgte personer, så de kan få overnaturlige evner. En af dem, der er blevet brændemærket er din mentor, men brændemærket fra The Outsider er ikke en gave, men en dødsdom og før Daud dør, vil han en sidste ting – dræbe The Outsider og få hævn.

Den hævn udøves hen over fem missioner i spillet, hvor du har et kæmpe udvalg af muligheder for at løse opgaverne. Fx får du på et tidspunkt adgang til en populær skuespillers hus (som selvfølgelig er igang med nogle lyssky aktiviteter), og du kan komme ind i huset på mange forskellige måder. Du kan blæse hængslerne af hoveddøren, snige dig ind via kloakken eller bevæge dig ind i nabobygningen og bruge en gangbro, der forbinder de to bygninger.

Hver mission i spillet er fyldt med sådanne muligheder, og når du kommer ind i huset, er der dobbelt så mange måder, du kan komme igennem det og finde frem til dit mål. Spillet føles som som et fint mekanisk ur, hvor alt er gennemtænkt ned til mindste detalje, og spillet kan tage højde for selv de mest vanvittige måder at løse problemet på. Det støttes også op af de forskellige overnaturlige evner, du har til rådighed.

I spillet har du adgang til tre evner, som du kan bruge til at håndtere situationerne. Du kan forvandle dig til en anden person, teleportere dig rundt i verden eller se gennem vægge. Alle tre evner kan du bruge på mange forskellige måder, og det er en fornøjelse at bevæge sig rundt i spillet og eksperimente med de mange muligheder. Det er i de eksperimenter, at spillet går fra at være godt til næsten genialt.

Death of the Outsider tager alt det bedste fra en serie, hvor friheden til at improvisere og være kreativ altid har været i højsædet og løfter det op på et helt nyt niveau. Selvom spillet er billigt, så føles indholdet i spillet som alt andet end budget. Her er en lille genistreg af et spil, og hvis du først forelsker dig i spillets filosofi, så falder du pladask for det.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

six + 1 =

No Comments Yet.