Red dine venner med den hvide PlayStation 4

3 Min læsning

af Christina Majcher

Er du en nederen ven, der lader dine kammerater dø alene højt i Himalayas bjerge? Nej, selvfølgelig er du ikke det. Men hvad har det overhovedet med den snehvide PS4 at gøre? En hel del, faktisk.

glacier white ps4
Fra i dag – den 9. september – kan du købe denne fikse sag i de danske butikker.

Den hvide PS4 introduceres fire dage efter Xbox One – konkurrentkonsollen fra Microsoft – som blev lanceret i Danmark den 5. september.

PS4’eren (den hvide, altså) sælges lige nu i en pakke sammen med det meget ventede actionspil ”Destiny” – og således er det stille startskud på de to konsollers kamp om julesalget fyret af.

I den forbindelse er Jim Ryan, CEO for Sony Computer Entertainment Europe, i landet. Jeg møder ham om morgenen på Nordisk Film i Valby, hvor den hvide maskine står og pynter på bordet. Og den er pæn. Og ikke bare hvid, men gletscher-hvid. Eller, som den er døbt – Glacier White; hvilket selvfølgelig er, fordi vores maskiner ikke bare kan være hvide eller sorte eller sølvfarvede, men også lige skal have et whoosh af action og lækkerhed fra den storslåede natur (bare tænk på smartphonemarkedet, der er én stor skov af solnedgangskobber og ravguld og granitgrå).

Nå, men Glacier White er egentlig et ret interessant navn i denne sammenhæng. Det vender vi tilbage til.

Share, share, share
Først tilbage til Valby, hvor Jim Ryan entusiastisk peger på den “share”-knap, der sidder på den hvide controller.

Sidst jeg så ham, stod han på scenen til PlayStations gigantiske pressekonference under GamesCom i Køln i august.

Under den pressekonference var der (heller) ingen tvivl om, hvad der satses stort på fra PlayStations side. Så godt som ingen spil blev præsenteret uden at blive fulgt af ordet ”share”. Share your creativity! Share with your friends! Share your story! Share your race!

”Vores helt store styrke er vores sociale features”, siger Jim Ryan også denne morgen.

”Den her knap er designet til at spillere kan forbindes med hinanden på nøjagtig samme måde som vi gør på de sociale netværk. Man trykker på den, og så uploader den automatisk på det netværk, du selv har valgt. Og meget snart introducerer vi en funktion, der hedder shareplay, hvor jeg kan invitere dig ind i et spil og bede dig om at hjælpe mig – også selvom du ikke selv ejer spillet og sidder i en helt anden by”, siger han.

Red dine venner
Og så er det, at vi kommer tilbage til den der snehvide gletscher. For hele ideen om at dele spiloplevelsen med andre er på snedig vis integreret helt ind i gameplayet på FarCry 4 (som udgives 18. november) – og her er der ret meget gletcher-action.

himalaya

Her gælder det nemlig, som altid, om at overleve – i storslåede og barske områder. I dette tilfælde (blandt andet) i Himalaya. Og hvad nu, hvis du er presset over evne der på klippevæggene i jordens højeste bjergkæde og er ved at fryse ihjel? Så kan du få hjælp af en af dine sejere gamervenner med lidt mere styr på controlleren – også selvom vedkommende ikke ejer spillet. Du får ti nøgler at dele ud af, så der er altså ti livsliner at overleve på.

På samme måde kan du selvfølgelig også være den, der hjælper dine mere hjælpeløse venner. ”Don’t leave your friends behind!” lyder det snedige opråb – og nej, det er der da ikke nogen, der har lyst til. Kort sagt – share, share, share!

Det er ganske smart tænkt.

Et lykkeligt forhold
Og her er Skandinavien er vi rigtigt gode til alt det der med det sociale og deling på netværk. Så glade, at Jim Ryan betegner forholdet mellem PlayStation og den nordiske gamer som ”a happy relationship”.

”Nordiske computerspillere er ekstremt komfortable med alt, der er online. Det er langt fra tilfældet alle steder i verden. Alle tiltag, der omhandler noget med netværk og social forbundethed bliver omfavnet øjeblikkeligt her, og eftersom PlayStation 4 er en socialt opkoblet konsol, og vi er meget stolte af vores sociale features, så gør det det til et meget lykkeligt forhold”, siger han.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × 2 =

No Comments Yet.