Så digital er verden blevet

2 Min læsning

To af tre mennesker i verden har i dag en mobiltelefon. Over halvdelen er på internettet, og 3,2 milliarder er medlem af et socialt medie. Tankevækkende tal om os selv i den digitale verden.

For kun få år siden, mente mange, at digitalisering var noget, som ingeniører, programmører og nogle få tekno-profeter forstod sig på. I dag er det digitale hvermandseje. Selv langt ude på Asiens stepper eller Afrikas savanner.

5,1 milliarder mennesker ejer i dag en mobiltelefon. Ikke nødvendigvis en smartphone med alle de fancy features, men i hvert fald en telefon, der kan ringe og smsse, uden at man skal have en ledning i vægstikket som i gamle dage. De 5,1 milliarder svarer til omkring 2/3 af verdens 7,6 mia. indbyggere.

Det er ‘kun’ lidt over halvdelen af verdens befolkning, som bruger internettet. 4,0 milliarder for at være mere præcis. De fleste nok via kabel, mens væksten i dag kommer fra det mobile internet. Det bliver udbredt med stor hast i tredjelande i f.eks. Afrika, Sydamerika og Asien, hvor det ville være alt for dyrt og besværligt at trække jordkabler,

(Grafik: Statista.com)

3,2 milliarder af os er aktive på de sociale medier – og 3,0 mia. via vores smartphones. For bare et par år siden var det mobile tal langt mindre. De lande i verden, hvor sociale medier er mest populære, ligger på den arabiske halvø. I Qatar og Emiraterne er 99 pct. af de voksne befolkning medlem af et eller flere sociale medier. I Kuwait er det 98 pct.

Så ser det helt anderledes ud i Nordkorea, som har verdens mindste udbredelse af sociale medier. Omkring 0,06 pct. af nordkoreanerne har adgang til Facebook, YouTube eller kinesiske medier som WeChat. Næsten lige så sjældne er sociale medier i Turkmenistan, Eritrea og Sydsudan (1 pct).

Danmark er i øvrigt nummer 10 i verden, når det gælder udbredelse af internet. 5,57 millioner danskere eller 97 pct. af befolkningen er online, viser tallene fra analysefirmaerne Hootsuite, We Are Social og Statista….

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 + seven =

1 Comment
  • Christoffer Bengt
    marts 24, 2018

    Lige præcis udviklingen på fx det afrikanske kontinent er virkelig spændende at følge og arbejde i. Generelt, så sker udviklingen i det globale syd på en hel anden og meget mere effektiv måde end i nord.
    Det er netop noget af det vi arbejder med i Learning Lab (en del af Folkekirkens Nødhjælp). Hvis I har lyst til at udforske dette emne yderligere, så står vi til rådighed!