DE BEDSTE FILMTJENESTER I DANMARK- SÅDAN STREAMER DU DE FEDE FILM

Af Cecilie Holm Elkjær

Video on demand. Ikke noget med at cykle i Blockbuster i regnvejr for kun at opdage, at den film du ville se ikke er på hylden. Filmstreaming er nemt, udvalget er stort, og det er billigere end at købe og leje. Har vi nævnt, at det ikke optager plads på computeren, og at det er lovligt? Elektronista guider dig gennem de danske streaming-udbydere.

Den gratis

Føler du, at du får for lidt for dine skattekroner? Det kan Filmstriben.dk måske råde bod på. Her kan du nemlig se fem film gratis hver måned. Du logger på med dit biblioteks log-in (har du ikke et eller har du ikke brugt det i to år, må du en tur forbi dit lokale bibliotek), og så er du i gang. Udvalget er stort, og filmene bliver med jævne mellemrum udskiftet. Selv fremhæver Filmstriben, at de lægger vægt på at udbyde mindre kommercielle film, som kan være svære at finde andre steder. Vil du se mere end fem film på en måned kan det lade sig gøre for 39 kr. pr. film. Kom i gang med filmstriben

Den delvist gratis

Voddler er så populær, at siden har 1 million skandinaviske brugere i skrivende stund. Tjenesten tilbyder to forskellige muligheder for at se film. Den gratis: Inden du kan se din film, vises først fem reklamer og en film-trailer, som du ikke kan ’spole’ hen over. Her kan du dog ikke finde de nyeste film. En betalingsløsning: Her kan du finde et bredt udvalg af film i alle genrer og TV-serier for 9-40 kr. Bonus: Når du har købt adgang til film betalingsfilm, får du den sjette gratis. Voddlers offlinetjeneste betyder, at du kan downloade filmen hjemme og se filmen offline indenfor 30 dage. Kom i gang med voddler.

Nordens største

Headweb.dk er nordens største online filmtjeneste, hvor du kan vælge mellem 6000 titler. Selv skriver Headweb, at de tilbyder alt fra blockbusters og klassiske titler til independent film og kortfilm. For at komme i gang skal du enten oprette dig som bruger eller logge på via din Facebook-profil, og når du har fundet den film, du vil se, betaler du 29 eller 39 svenske kroner pr. film. Her svarer priserne til ”gadeniveauet”, men til gengæld kommer du aldrig til at få bøder, for din adgang til filmen udløber efter 24 timer. Bonus: Her er også et stort udvalg af spil, og nogle film kan købes, dvs. downloades for 80 kr. Kom i gang med headweb.

Den fleksible

Lovefilm.dk tilbyder også filmstreaming, og her kan du i skrivende stund (august 2012) vælge mellem 500 nyere titler – alle med danske undertekster. Lovefilm bygger primært på et koncept, hvor du opretter en ønskeliste med film, som de sender med posten til dig. Når du har set filmen, sender du den portofrit tilbage, hvorefter du modtager en ny film. Udvalget af discs er betydeligt større, 15.500 titler, men mon ikke Lovefilm arbejder på at udvide sit streaming-sortiment? Lovefilm er abonnementsbaseret, hvor du vælger et abonnement, der passer til dit behov. Lovefilm er billigst, hvis du har et stort underholdningsbehov: Small: 4 film (discs) og 4 streaming-film pr. måned: 79 kr. Medium: Frit antal film/spil (1 ad gangen) og fri streaming pr. måned: 99-109 kr. Large: Frit antal film/spil (2 ad gangen) og fri streaming pr. måned: 139-159 kr. Bonus: Prøv tjenesten gratis i 14 dage.

De smalle film

Her er et sjovt koncept. Er du vild med dokumentarer og Zentropa-produktioner, er siden et scoop. Her betaler du 45 kr. for fri adgang i en måned til eksempelvis danske produktioner, og så kan du se alle 172 film igen og igen. Du kan også vælge produktioner fra andre lande, men filmene vises på originalsprog og kun få har undertekster. Kom i gang med movieeuropa

Cdon

Her er endnu en god udbyder med ca. 3000 titler at vælge i mellem. Når du har fundet din film, lægger du den i varekurven og efter betaling, kan du se din film. Her koster film 19 eller 35 kr, og du optjener bonuspoint, som udløser rabatter efter et vist beløb. Bonus: Cdon tilbyder altid en gratis film, som udskiftes ind i mellem. Kom i gang med Cdon.

Apples filmtjeneste

Du kender måske iTunes som musikbutik, men her kan du også streame film. Hvis du ikke har en apple konto, opretter du dig, og herfra kan du vælge din film. Det koster 39 kr. pr. film. Til gengæld har du 30 dage til at se den, og når du trykker ”afspil” har du 48 timer. Det danske udvalg kan desværre endnu ikke måle sig med den amerikanske iTunes-tjeneste, men der kommer efterhånden flere nye titler til. Åben iTunes, vælg fanen ”Film” i toppen, og så er du i gang. Bonus: Her kan du også se din film, når du er offline. Filmen downloades midlertidigt, og så kan du se den med en tablet på et fly eksempelvis.

Cinema

Cinema er Yousees filmtjeneste med omkring 2.000 forskellige film. Her finder du alt fra de store premierefilm til de gamle klassikere. Her kræver det, at du opretter dig som Yousee-bruger, og her fra kan du streame film for 19 eller 39 kr. Når du har betalt, har du et døgn til at se filmen. Kom i gang med Cinema fra yousee. Indholdet fra Yousee er det samme du finder hvis du er kunde hos TDC som iøvrigt tilbyder adgang til 100 gratis film hvis man er premiumkunde.


Waoo! Bio

Waoo! Bio, er en tjeneste, der på linje med YouSees streamingtjeneste udbyder leje af film til kunderne via deres fjernbetjening og en set topbox (altså direkte på TV’et), og tjenesten fungerer også på nettet med iPads og på computere. I Waoo! Bio har du mulighed for at søge på en film efter navn, skuespiller genre og kange andre kategorier. Med navigationsknapperne på din fjernbetjening, kan du klikke dig ind på en film, og beslutte dig for om du vil leje den, eller se en Trailier til filmen først. Samtidig har Waoo! som noget unikt i Danmark også en streamingtjeneste, der tilbyder film og tv uden ekstra betaling til samtlige fiberbredbåndskunder. Kom i gang med waoo!Bio

Din egen bredbåndsbio

Sådan præsenterer film2home.dk sig. Her er udvalget også bredt med godt 3000 titler, og selv fremhæver de, at kunderne skal kunne finde nye film såvel som klassikere. Når du har registreret dig som medlem, koster filmen 39 kr. at streame og visse film kan købes (downloades) for 149 kr. Bonus: Her er et lille udvalg af TV-serier og mange film i HD-kvalitet. Kom i gang film2home.

USA’s største udbyder

Netflix er navnet på USA’s største streaming-udbyder, og til efteråret vil vi i Danmark også kunne få glæde af tjenesten. Netflix er gigantisk i USA, og rummer alt hvad hjertet kan begære inden for film, dokumentarer og ikke mindst TV-serier. Men ikke de nyeste blockbustere. Det bliver spændende, hvor meget vi får adgang til her fra Danmark. Læs hvordan du får adgang til den amerikanske versionhvis du ikke kan vente. Streaming kræver, at du har en god internetforbindelse, gerne minimum 4 mbit, hvis det skal være en god oplevelse uden ufrivillige stop.

Synes du, din laptop er for lille en skærm? Med et nyere TV kan du koble din computer til med det rigtige kabel og se filmen. Skal du udskifte dit TV inden for de næste par år, er den næste generation SmartTV ved at fylde hylderne. De er baseret på computerteknologi, og kan derfor tilbyde dig filmstreaming direkte fra TV’et. Se mere på flatpanels.dk

Hvordan kan du lide at se film på nettet?

19 comments

 1. Netflix har lige indgået et samarbejde med Disney, som den eneste filmstreamings tjeneste på markedet. Det var helt klart det, der gjorde, at jeg valgte Netflix – selvom udvalget ikke er på niveau med eksempelvis Viaplay :)

 2. Personligt har jeg benyttet CDON i et godt stykke tid men jeg synes de mangler en del titler.

  Så tak for artiklen, vil prøve nogle af dem af!

 3. Popcorntime vælter både netflix (som jeg ellers foretrak indtil da) og viaplay af pinden. Popcorntime har Samme brugervenlighed men har: de nyeste biofilm, nye film oftere generelt, flere sæsoner og så er det gratis(!) og uden reklamer, spam og det med småt.

 4. Pingback: Liste over de absolut bedste tvserier |

 5. Anne, nu er det jo ikke ligefrem lovligt at bruge popcorntime.
  Det er præcis det samme som at downloade film fra piratebay og lign. sider.

  Jeg er generelt skuffet over filmtjenesterne – Det er et skidt udvalg og de er alt for sent på den med nye titler.
  Jeg er klar over at branchen er bange for at ligge en digital version ud af en nyere film, da den hurtigt bliver delt på ulovlige medier, men den kamp er tabt alligevel.

 6. Popcorntime er den støreste torn i øjet på filmbranchen nogensinde. Netop fordi at programmet er lagt ud som open source er det så godt som umuligt at stoppe programet. Det eneste firmaer som Netflix og HBO kan gøre er at være så bruger venlige som muligt! Ellers er kampen tabt i løbet at et par år.

 7. Faldt lige over denne artikel – sjov vinkel Peter Andersen kommer med. Popcorntime er nemlig blevet utroligt populært – lad os se, hvad der sker i fremtiden. Spændende er det i hvert fald!

 8. Popcorntime har Samme brugervenlighed men har: de nyeste biofilm, nye film oftere generelt, flere sæsoner og så er det gratis(!) og uden reklamer, spam og det med småt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *