Christiane Vejlø

Christiane Vejlø kan bookes til foredrag og som moderator, paneldebattør og keynotespeaker til danske og internationale events. Kontakt: info@elektronista.dk tlf. +4531202021

Christiane Vejlø er digital trendanalytiker, strategisk rådgiver, entreprenør, keynote speaker og en af Danmarks førende eksperter indenfor ny teknologi, digital livsstil og forholdet mellem teknologi og mennesker. Gennem Elektronista Media rådgiver hun virksomheder, medier og ministerier i den digitale fremtid. Vejlø er også aktiv i flere advisory boards, bestyrelser og udvalg. Følg Christiane på Facebook eller på Twitter eller instagram.

 

ELEKTRONISTA MEDIA ApS…

Vejlø moderator i paneldebat til tvfestival

Vejlø moderator i paneldebat til tvfestival

Vejlø har i over 10 år arbejdet i ledende stillinger i tele- og mediebranchen med særlig fokus på digital adfærd, kommunikation og indhold på digitale platforme. Siden stiftelsen i 2009 har Christiane fungeret som direktør for Elektronista Media. Virksomheden yder strategisk rådgivning i ind- og udland, trendsessions indenfor teknologiske og nye medietrends, og så producerer Elektronista Media digitalt indhold i form af lyd, video og tekst om teknologi og digitale trends til en række platforme og kunder.

MEDIEAKTIVITET…

Vejlø er vært på Radio24syv teknologiprogrammet Elektronista, hun sidder i Kulturministeriets Public Service råd og er at finde i Kraks Blå Bog.  Vejlø bliver brugt som kommentator og ekspert på digitale trends og fremtidens teknologi i DR TVAvisen, DR Dagen, DR Aften Showet, TV2 Nyhederne, TV2 News, TV2 Go Morgen Danmark, TV2 God Aften Danmark, TV2 Beep, Mobil.nu, Børsen, Berlingske Tidende, Politiken, Ekstra Bladet, B.T. Alt for Damerne, Femina, Cover Mag, Euroman, Radio24syv, DR P3, DR P1 mm.

OPLEVELSER FØR TEKNIK…

Sladrehanken 2 D

Vejlø vært på 2 sæsoner af DR3 programmet Sladrehanken om danskernes internetadfærd

Med sit fokus på teknologi og digitale tjenester arbejder Christiane benhårdt på at flytte fokus fra hardware til mennesker og til den digitale kultur og adfærd som teknologien er med til at skabe. Den vision afspejles i hele Elektronista universet- på bloggen, i Elektronista programmet på Radio24syv, i konsulentvirksomheden og i de mange foredrag Christiane holder rundt om i landet. Vejlø står også bag verdens første digitale designertaske Elektronista Clutch.

METODE…

Christiane har en cand. Mag i medievidenskab og religionsvidenskab og trækker i sit arbejde på teori og metode fra de sociologiske, filosofiske, etnografiske og medievidenskabelige fag. Christiane er en anerkendt ekspert i menneskers omgang med teknologien, digital underholdning, nye medieplatforme og sociale medier og en hyppigt brugt analytiker og kommentator i danske og udenlandske medier.

FAGLIG BAGGRUND…

sap6

Christiane Vejlø interviewer SAP CEO Jim Hagemann Snabe Foto: Veronica Skotte

Efter afsluttet kandidatgrad i medievidenskab på Københavns Universitet startede Christiane sin karriere med at producere indhold i den private del af tv- og mediebranchen. Hun fik hurtigt ansvaret for public relations hos tvproduktionsselskabet Easy Film (nu Eye Works). Et par år efter skiftede Vejlø til telebranchen, hvor hun i en årrække var kommunikationschef og blandt andet med til at udvikle konceptet “Fremtidens Bolig” Der blev arbejdet innovativt med contentpartnere og Vejlø var aktiv med public relations på Christiansborg. Vejlø stod herefter i en årrække i front for digitale tjenester/content platformen hos teleselskabet 3 og var bl.a. (i tiden før iPhone) med til at introducere en række apps som mobil tv, musik streaming, nyheder og gaming. Senere rykkede Vejlø til en stilling som Head of Nordic Innovation hos samme selskab.

DEN DIGITALE KULTUR…

Christiane har især haft fokus på samspillet mellem selve indholdsproduktionen og infrastrukturen/distributionen af indholdet. Som underholdningschef hos teleselskabet 3 omdøbte Christiane contentafdelingen til en redaktion og mobilportalen til en mediekanal. Alt sammen med henblik på at skabe mindre afstand mellem brugeren og teknologien. En mærkesag som også prægede Christianes opstart af 3′s innovationsafdelingen, hvor idéudvikling, digitale trends og brugsværdi- fremfor teknologi blev nøgleord. Udgangspunktet i mennesket har altid været altoverskyggende- også da Elektronista universet først blev lanceret i 2009.

MÆRKESAGER…

Christiane har gennem sine år i IT branchen kæmpet for større fokus på kvinder i IT, for at højne unge pigers interesse for IT fag, for at få mere IT i de små klasser i skolerne, for at nedbryde fordomme om kvinders manglende interesse for teknologi og for at øge ambitioner for kvindernes placering i IT branchen. I forbindelse med en international Dell Summit med Michael Dell i København 2012 reagerede Christiane Vejlø med et blogindlæg efter at konferencens tovholder med sexistiske vittigheder gennem flere timer havde sat fokus på de manglende kvinder i IT branchen. Blogindlægget skabte heftig debat og sagen blev bl.a. omtalt af internationale tech medier som Wired og Cnet og førte til en international undskyldning fra Dell’s hovedkvarter i USA.

STUDIER i IND- OG UDLAND…

Christiane er uddannet Cand. Mag ved Aarhus Universitet, Københavns Universitet og University of Montana, hvor hun har studeret medievidenskab, tv- og filmteori samt religionsvidenskab med fokus på nyreligiøse bevægelser. Christianes speciale om unges sociale liv på nettet ryddede forsiden af Berlingske Tidende med en dengang kontroversiel afstandstagen fra internettets skræmmehistorier og fokus på internettets rolle i de unges kompetenceudvikling.

Christiane har gennem de seneste 10 år blogget om digitale tendenser og driver nu den digitale livsstilsblog på Elektronista.dk som hver måned besøges af omkring 30.000 unikke læsere og tæller over  7000 faste nyhedsbrevsabonnenter. På twitter følger over 53.000 Christianes updates fra @christianevejlo På Instagram er Christiane aktiv som @elektronista (9000+) ElektronistaDK siden på Facebook har over 6300 fans. Christianes kan også følges på en officiel facebookpage (1000+)

RÅD, BESTYRELSER, NOMINERINGER OG JURYARBEJDE…

Rådsmedlem i Statsministerens Disruptionudvalg

Bestyrelsesmedlem i CBS Executive 2015

Optaget i Blå Bog 2015

Member Leith Society 2015

Innobooster ekspertpanel 2015

Vinder af Blogprisen 2015

Vært Danish Digital Awards 2015

Medlem af Kulturministerens public service udvalg 2015-2017

Rådgivendegruppe med forskningsminister Sofie Carsten Nielsen 2015

Jurymedlem TVprisen i kategorien Bedste TV på flere medier 2014

Jurymedlem Internet Pioneer Awards 2014

I innovationsgruppe for Nordisk Innovation (indkaldt af Minister Manu Sareen) 2014

Nomineret til DONA award 2013

Bland Femina’s 100 Guldkvinder 2013

I dialoggruppen for Erhvervs og vækstministerens vækstteam for IKT og digital vækst 2013

Jurymedlem Mad&Medier prisen (sociale medier) 2013

Nomineret European Podcast Award 2013

Nomineret Europes Top 10 Youth Marketing Minds 2012

Vært Ehandelsprisen 2012

Advisory Board Member GigaContent 2011

Forfatter til e-bogen “Når kvinder bruger teknologi- fra nødvendigt og besværligt til sjovt og uundværligt” 2011

Jurymedlem Mobil Awards 2011 og 2012

Forfatter til e-bogen “Elektronista eller Elektro-not, Kvinder, Teknologi og Trends” 2010

Medlem af Giga Contents Advisory Board

Jurymedlem i Mediernes Internetpris 2010

Jurymedlem i Danish App Awards 2011

Tænketanksmedlem om Fremtiden for Dansk Musik (digitalt og eksport) 2010