Danmark har det sløveste internet i Norden

2 Min læsning

Gennemsnittet herhjemme er 16,3 Mbps-linjer, viser ny analyse.

internet-forbindelser-i-verden-ny

Lars Løkke Rasmussens regering har flere gange hævdet, at hurtigt internet til alle danskere står højt på ønskesedlen.

Hvis det fortsat er korrekt, må politikerne hellere snart se at komme i gang med opgradering af de gamle kobberkabler med fiber eller andre nye teknologier.

Ifølge den seneste nye sammenligning fra netværks firmaet Akamai ligger Danmark nemlig helt nede på den globale 11. plads, når det gælder internethastighed til borgerne.

I tredje kvartal af i år havde danskerne i gennemsnit adgang til 16,3 Mbps-forbindelser – men der kan være store forskelle, alt efter, hvor man befinder sig i vores lille land.

Således har Dansk Energi netop meddelt, at en halv million danske husstande vil have fibernet – og dermed hurtigt internet – fra nytår. Alligevel er der mange, som har svært ved at hente bare 10 Mbps til deres computere, internet-tv osv, og de trækker stærkt ned i statistikken.

Sydkorea har gennem flere år holdt den globale førsteplads med hensyn til hurtige internetlinjer til sine virksomheder og private borgere.

Med et gennemsnit på 26,3 Mbps holder Sydkorea fortsat en klar føring ned til nummer to – det er Hong Kong med 20,1 Mbps.

Mere relevant for os danskere er nok, at de lande, vi normalt sammenligner os med, også har klart hurtigere internetforbindelser.

Norge kommer således ind på en global tredjeplads med 20,0 Mbps, mens Sverige følger lige efter med 19,7. Også Finland har hurtigere internet end vi, så i princippet er Danmark Nordens langsomste internetland….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

18 − three =

1 Comment
  • Henrik V Blunck
    december 30, 2016

    Ja, man ser tydeligt at Lars Løkke Rasmussens løfte er varm luft, for vi lå ikke bag Sydkorea, Singapore og Japan hvis man virkelig satte handling bag de fine ord. Råderummet var et godt sted at starte med at skaffe finanserne til at booste væksten. Just sayin’ :-)
    Godt nytår til alle.