FAMILIE TESTER VIDEOKAMERA MED PROJEKTOR

3 Min læsning

Morten har som en del af Elektronista Panelet og sammen med sin familie testet det kompakte Sony HDR-PJ10E videokamera med indbygget projekter. Det kom der sjove hjemmebiograføjeblikke ud af. Læs her hvad Morten synes om kameraet efter en uges intens test. 

Mortens børn var vilde med at se film, de lige havde optaget

Hvordan vil du bruge Sony’s HDR-PJ10E kamera?  Primært til hjemmevideo af den lille familie (far, mor og to børn på hhv. 4½ og 2 år). Kameraets størrelse gør, at det er let at have med overalt, det kan sagtens være i en jakkelomme eller en dametaske. Til mere krævende video bruger jeg primært min Canon 7D = flottere video, men meget mindre brugervenligt.

Hvordan oplevede du projektorfunktionen og hvornår ville du bruge den? Især ungerne synes det var en sjov funktion. Smart måde at vise det man har optaget på, uden at der bliver trængsel om den lille skærm. Man skal dog ikke forvente at kunne lave et kæmpe billede, og der skal helst være nogenlunde mørkt i rummet. Men billedekvaliteten er ok, selvom projektorens opløsning er langt fra HD-kvalitet. Navigering med videokameraets knapper med projektor tændt kræver lidt tilvænning – her er den medfølgende fjernbetjening en rigtig god hjælp. Projektoren kunne også få lidt samme funktion som ved de gamle polaroid-kameraer, hvor man kan dele det, man netop har optaget med de andre i forsamlingen, så det dermed bliver en fælles oplevelse.

Hvordan var det at betjene kameraet? Nemt! Slå skærmen ud, så tænder videokameraet automatisk. Tryk på den røde knap, så optager den. Autofunktionerne gør deres arbejde fint. Enkelte af dem kan vælges til eller fra i menuen. Al finindstilling af funktioner foregår i skærmmenuen. Der er kun tænd/sluk-knapper på selve videokameraet. Gør det let at overskue i daglig brug, men lidt besværligt for den mere avancerede bruger.

Hvem mener du er i målgruppen for dette kamera? Børnefamilier uden det store videokamera-budget. Kvalitet af video og især fotos er ikke på højde med dyrere videokameraer og der mangler funktioner som er selvfølgelige på større modeller. Men til prisen er det godkendt. Kameraet er oplagt til dem, som bare vil have et kamera, der gør jobbet uden en masse bøvl – og så ligger det lille kompakte kamera i øvrigt godt i en kvindehånd, påpeger fruen. Johanne på 4½ kan også fint bruge det, men har lidt svært ved at nå knapperne.

Morten har nu 3 videokameraer fra Sony. Testen blev lavet med det yderst til højre.

Har du et godt tip efter at have testet kameraet? Den bedste videokvalitet (1080p50) er klart at foretrække, men ikke alle videoredigeringsprogrammer kan klare det format. Husk at tjekke først, det er så ærgerligt ikke at kunne redigere optagelserne sammen.

Hvad tror du video betyder i helt almindelige brugeres liv? Levende billeder bliver helt klart en større del af almindelige familiers liv i takt med at udstyret bliver mere tilgængeligt og overkommeligt både teknisk og prismæssigt. Mens tidligere generationer har få minutters smalfilm-optagelser af deres barndom, får nutidens børn et levende fotoalbum, hvor de kan opleve minderne igen og igen.

På et klip på Youtube kan du se hvordan Sony HDR-PJ10E fungerede i praksis, når Morten filmer sin cyklende datter.

Sony HDR-PJ10 koster 5300 kr. Det har indbygget projektor, vidvinkel og optager i Full-HD. Læs mere om kameraet på Sony’s hjemmeside.

Testen af Sony HDR-PJ10E er udført i samarbejde med Sony. De 3 testere fra Elektronista Panelet er blevet bedt om at teste kameraet over en uge og fortælle om deres oplevelser. Elektronista rekrutterer løbende testere til Elektronista panelet. Hold øje med vores Inbox Magasin og Facebook side hvis du også gerne vil teste gadgets med Elektronista Panelet. 

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + eleven =

No Comments Yet.