Google bringer gamle billeder ind i den digitale tidsalder

2 Min læsning

Du kan nu forevige dine værdifulde analoge fotografier med Googles nye Photo-scan app, der let og gratis digitaliserer dit gamle støvede fotoalbum. Og gemt i skyen er de altid beskyttet mod brand!

Fotografier fra fortiden møder scanner fra fremtiden
Husker du dengang, før smartphonen, hvor man tog rigtige billeder fremkaldt og printet på rigtigt papir? Billeder af dig og dine forældre i ens joggingsæt, billeder fra familiefesterne, konfirmationen, barnedåben eller billeder af selfies før de blev kaldt – ja selfies.

Google PhotoScan

Billederne på det skrøbelige matte eller glossy fotopapir er dine minder og din historie. De rummer alt det gode, det dårlige og det virkeligt grimme, du oplevede og havde på i årene, der gik. Specielt familieportrætterne med 80’er bundesligahåret fortjener mere end at ligge på loftet. De skal deles og med et simpelt hashtag ala #ThrowbackThursday kan du og dine venner sammen på de sociale medier tage en tur “down memory lane”.

Vi har nemlig alle de der gamle albums og kasser med fotos, der sjældent er særligt organiserede og ikke mulige at lave ”back-ups” af. Men vi tager os ikke rigtig tiden til at digitalisere dem, fordi det er svært og uoverskueligt. Vi har heller ikke rigtig lyst til at sende dem til kopi. Og køber du en scanner kan det blive en dyr og tidskrævende fornøjelse. Måske har du allerede prøvet at tage et billede af et foto, men endte med skæve kanter og et tarveligt genskær.

Flotte digitale kopier på få sekunder
Ville det ikke være belejligt med en håndholdt mini-scanner i en app på din smartphone? Jo, det ville det. Og det er lige netop det, du får med Googles nye PhotoScan app. På få sekunder har du flotte digitale kopier. Og app’en opdager automatisk kanter, retter billedet, roterer det i den rigtige retning og fjerner det der forfærdelige genskær.

Google PhotoScan

 

Se og hør mere om hvordan PhotoScan teknologien virker her.

Har du tilmed app’en Google Fotos vil dine billeder blive gemt, organiseret efter automatisk ansigts- og locationsgenkendelse, være søgbare og nemme at genfinde i Google Cloud. Og måske trænger de eller det billede, du tog i morges til en lille make-over, inden de er klar til at blive delt.

Heldigvis har Google i samme omgang opdateret deres Google Foto app med tre nemme måder at gøre dine billeder endnu flottere på: med en ny og forbedret ’auto enhance’, unikke nye filtre og avancerede redigeringsværktøjer.

Google PhotoScan og Google Foto er tilgængelige allerede nu til Android og iOS.
Lige i tide til dit næste sæt juleferieminder eller din næste post på Facebook eller Instagram.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 4 =

4 Comments
  • Thomas Nielsen
    november 28, 2016

    “Og gemt i skyen er de altid beskyttet mod brand!”

    Aah, det er nok ikke et udsagn man skal udråbe alt for kraftigt. Hvor mange sørger for at lave backup af deres cloud-lagrede billeder og dokumenter? Der har været en del rigtigt grelle sager, hvor cloud-leverandører har mistet data og henvist kunder til den sikkerhedskopi de færreste har (senest Dropbox). Google fraskriver sig ansvaret ligeså kategorisk som alle de andre udbydere også gør det.

    Billederne er akkurat ligeså dårligt beskyttet online som i et album i reolen, med mindre man gør andre tiltag for at beskytte sig, f.eks. i form af backup på flere lokationer. Det kunne og burde man jo så i øvrigt også have gjort med de analoge billeder, f.eks. ved at have negativerne liggende i bankboks.

    At have en kopi af sine papirbilleder liggende online, er selvfølgelig i sig selv en øget sikkerhed, men altså på ingen måde en erstatning.

    Slutteligt skal det da lige nævnes at telefonscanneren faktisk gør et ret godt stykke arbejde. En rigtigt fremragende lille gismo.

  • Lisbeth Seierøe Mortensen
    november 28, 2016

    Øv den er ikke kompatibel med hverken min iPhone eller iPad.

    • michael Frederiksen
      juli 8, 2017

      Det er den nu :-) spiller på min iphone 6

  • michael Frederiksen
    juli 8, 2017

    Jeg var netop begyndt det store arbejde med en scanner. Dog blev billederne utydelige og mørke. Den her artikel har da løst mit problem utrolig nemt :-) selve arbejdet er måske ikke nødvendigvis hurtigere men resultater er godt. Nu skal de bare navngives og i album :-)