Her er de! De tre bedste spil du kan spille lige nu!

6 Min læsning

Hvad har Paul McCartney at gøre med rumvæsner og folkene bag Halo? Bare rolig, det er ikke så slemt som det lyder. Det hele handler nemlig om supersjove spil, og vi opdaterer dig på spilmarkedet, og de tre bedste spil du kan spille lige nu!

Årets mest ambitiøse og interessante spil

(Destiny fås til Xbox 360, Playstation 3, Xbox One og Playstation 4)

Folkene, der har lavet Destiny, hedder Bungie, og sidste gang de lavede en spil-franchise var i 2001. Den hed Halo. Siden er Halo gået hen og blevet en af de største franchises nogensinde. Halo er blevet rygsøjlen for Microsoft og deres Xbox, der er en tv-serie på vej, og Halo er et vigtigt kulturelt vendepunkt for mange spilentusiaster, da det genopfandt hvad et actionspil kunne være.

http://youtu.be/9ZyQK6kUdWQ

Derfor er Destiny mere end bare et rigtig godt spil. Det er lidt ligesom når Apple annoncerer en helt ny produktkategori. Alle holder vejret, og venter spændt på at se hvad genierne har fundet på. Svaret er Destiny. Et spil der nok er en af de dyreste spilproduktioner længe. Der er ikke sparet på noget: Paul McCartney har været med til at lave musikken i spillet, Peter Dinklage fra Game of Thrones har en central rolle i historien og spillet oser langt væk af høje budgetter og et højt kvalitetsniveau.

Destiny foregår langt ude i fremtiden, lang tid efter menneskehedens “guldalder”, hvor vi udforskede universet og fandt på ny teknologi. Tilbage står den sidste by på jorden, som beskyttes af dig, og andre spillere, der bevæger sig uden for byens mure for at udforske, og vinde det tabte tilbage. Alt lige fra forladte rumskibe i de russiske ødemarker til tabte kolonier på fjerne planeter er steder du kommer til at besøge.

Bag Destinys koncept ligger en teknologisk stor bedrift: Du er nemlig ikke alene, når du rejser rundt i verden. Fra mission til mission vil du møde andre spillere, der også er i gang med deres egne ting. Men det kan være i slår pjalterne sammen for en stund og deltager i en “Public Event” hvor opgaverne kræver mange menneskers involvering – eller måske starter i en lille gruppe og tager på dedikerede missioner. Alle dine eventyr og bedrifter udløser nyt udstyr og evner, som din figur vil have med sig på de næste eventyr.

Destiny Earth_Story_The-Last-Array_01-980x551

Destiny er en fryd at spille. Der er en helt fundamental, simpel, fornøjelse i bare at bevæge sig rundt, trykke på aftrækkeren på ens våben og udforske spillet. Alting foregår glidende, og det hele kommer naturligt til en ganske hurtigt. Samtidig med det, så er det rigtig vanedannende hele tiden at jagte bedre udstyr. Det giver en rigtig god grund til at spille gamle missioner på en hårdere sværhedsgrad. For nu er fortjenesten pludselig meget mere end den var før, og hvis du er heldig, resulterer det også i herligt nyt udstyr. Destiny er en sublim oplevelse uanset om du er alene eller online med vennerne, når kampen mod fjenderne skal startes.

Elektronista anbefaler til:
– Dig der vil have et spil, hvor blandingen mellem det sociale og actionfyldte er perfekt.

 

Verdens vildeste og bedste bilfestival

(Forza Horizon 2 fås til Xbox One og Xbox 360)

Forza Horizon 2

Forza Horizon 2 er mest af alt bilernes Roskilde Festival. Det blander fest, sol og en løssluppen tilgang til livet, der bare skal opleves. Horizon handler dog ikke om at stå i kø i otte timer. I stedet er musikken skiftet ud med en hær af lækre biler. Derfra bliver du sendt tværs over Sydeuropa som deltager i en vidunderligt lækker bilfestival, så du kan blive kronet som sommerens konge. Du kommer til at køre ræs mod rivaler, både online og offline, og endda også i særlige ræs mod andet end biler – som for eksempel et godstog.

Forza Horizon 2 - Xbox One

Forza Horizon 2 er ikke som andre bilspil. Her er ikke særligt meget fokus på at være en komplet simulation af den virkelige verden. Der gælder stadig ting som fysikkens love i Horizon 2, men der ses stort på rigtig mange ting, og det giver plads til at holde speederen i bund og bare have det sjovt. Og netop sjov formår Horizon 2 at levere i læssevis. Det er et spil med et utroligt godt flow. Efter hvert overstået ræs bliver du sluppet løs i en enorm verden, hvor du så kan vælge at køre til dit næste ræs, gå på opdagelse eller deltage i en af de mange ekstra-udfordringer, der er spredt udover hele spilverden.

Forza Horizon 2

Horizon 2 rammer perfekt ind i den drøm man har om hvordan det er at køre med superbiler. Det går stærkt, men man er altid i kontrol, og det føles sejt. Især når man kommer rundt i et sving, og det hele føles så rigtigt; når biler begynder at dreje og bevæge sig rundt om hjørnet, alt imens du lige overhaler en modstander. Det er vildt, voldsomt og vovet på den helt rigtige måde. Forza Horizon 2 er med alt sandsynlighed årets bedste bilspil.

Elektronista anbefaler til:
Dig der vil have et bilspil, der ikke er 100% realistisk, men faktisk bare sjovt.

Utraditionelt spin på en klassisk spilserie

(Hyrule Warriors fås top Wii U)

Nintendos utroligt traditionsrige Zelda-serie har siden dets første udgivelse for mere end 25 år siden været super fokuseret på dets kernefortælling om at rejse ud i en ukendt verden, gå på eventyr og bekæmpe ondskab. Det er en formular, som Zelda-spillene har gjort brug af gennem alle deres udgivelser, men nu prøver det ellers meget traditionelle firma et helt nyt twist på en meget elsket serie: For med spillet Hyrule Warriors bliver den klassiske Zelda-oplevelse gemt godt og grundigt væk, og tilbage står et gevaldigt sidespring, der resulterer i et overraskende og spændende spil.

I Hyrule Warriors er kernen af Zeldaspillene – den isolerede helt, der gjorde det hele selv – skiftet ud med en komplet krig, hvor du er omringet af flere hundrede fjender og allierede på slagmarken. Der er mange ting på skærmen, og der er meget at holde styr på. Du skal være tungen på vægtskålen, der hjælper dine allierede soldater med at vende slagets gang mod fjenden og skubbe mod sejren.

Din indflydelse kan være alt lige fra bare at tæske soldater til at angribe særligt udvalgte fjender, der, hvis de bliver angrebet, påvirker resten af de fjendtlige soldaters motivation til at være på slagmarken. Det er aldrig superdyb strategi, der skal implementeres. Hyrule Warriors er først og fremmest et actionspil, og det lader ikke som andet – og det er godt.

Det lugter lidt af tomme kalorier, når du slår dig igennem en hær af fjender uden megen brug af strategi eller taktik. Men af og til så er det også hvad man har brug for.Et perfekt spil, når der ikke skal stilles enorme krav til ens egen tankevirksomhed.

Investerer du i Hyrule Warriors, skal du ikke forvente et af de traditionsrige Zeldaspil. Du skal faktisk slet ikke forvente, at det har noget med serien at gøre udover personerne og omgivelserne. Det er anderledes, men ganske forfriskende.

Elektronista anbefaler til:
– Zeldafans, der vil have noget nyt og spændende

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

ten + 5 =

No Comments Yet.