Internettet anno 1996

1 Min læsning

En skæg, gammel video fortæller, hvordan internettet fungerede for 20 år siden.

Jeg har ingen anelse om, hvor mange af Elektronistas læsere, der er gamle nok til at have været på internet i 1996. Helt sikkert er der en del, og de vil nok kunne huske hylende modemer, langsomme internetlinjer, den pioneragtige stemning ved at kunne surfe online – og Netscape, der var verdens første globalt udbredte webbrowser.

I kan få et fantastisk flashback i denne video, der sender os 20 år tilbage til dengang, World Wide Web og Internet var en eventyrlig nyhed for de fleste. Videoen er kopieret fra et gammelt VHS-bånd, og billedkvaliteten er uskarp med flydende farver.

Men glem billederne. Det er indholdet og forklaringerne, som giver et herligt tilbageblik. Også for unge, som aldrig har oplevet andet end Google, Facebook, hurtige fiberforbindelser eller YouTube,

De vil sikkert smile ad videoens prognoser om, at i 1998 vil der være 25 millioner internet brugere worldwide. I dag er der langt over tre milliarder.

God tidsrejse…

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − twelve =

1 Comment
  • Henrik V Blunck
    januar 28, 2017

    Husker det helt bestemt. Købte min første ibm-kompatible pc (som man kaldte dem dengang), og husker også tiden før internet hvor det var AODs BBS man ringede op til efter kl. 19:30 for at hente en zippet udgave af antivirus-databasen til McAfee’s virusscan, som dengang kørte fra en DOS-prompt.
    Det var tider. :-)

    Om end alting er blevet noget nemmere i dag.