Så dominerende er Google i Europa

2 Min læsning

Chrome-browseren anvendes i dag af over en milliard brugere på Android og Apple iOS.

 

google dominans 1

 

Den danske EU kommissær Margrethe Vestager er på jagt efter Google – igen. Koncernen bag verdens største søgemaskine og Android-styresystemet skal have udnyttet sin dominerende position til at konkurrere på unfair vis med sine rivaler på markedet.

EU anklager især Google – der egentlig hedder Alphabet i dag – for at misbruge Androids dominans blandt smartphones til at begunstige andre dele af Google-forretningen. Internetsøgninger, webbrowsing og mobile apps for at være mere præcis.

Google skal angiveligt have brudt EU’s konkurrenceregler ved at købe og ”tvinge” fabrikanter til at præinstallere Google Search og Googles Chrome-browser på deres smartphones. Ellers vil fabrikanterne ikke få adgang til bestemte Google-apps. Desuden skal Google have betalt fabrikanter for udelukkende at forsyne deres hardware med Google Search-søgemaskinen.

Derfor er det vel nærliggende at kigge på, hvor dominerende Google egentlig er på det europæiske marked.

Denne nye infografik viser, hvor høje markedsandele Googles søgemaskine, web browser og Android styresystem har i de fem største lande i EU – Spanien, Italien, Frankrig, Tyskland og England.

De største forskelle kan man se på udbredelsen af Android smartphones:

Havde Danmark været med i statistikken, ville vi have den laveste søjle. Her i landet sidder Apple nemlig på over halvdelen af smartphone markedet, og Microsoft på en mindre del med Windows.

Til gengæld er Googles søgemaskine totalt dominerende overalt . I både Danmark og i resten af Europa. Ikke underligt, at de fleste mennesker i dag siger at ”google”, når de søger informationer på internet.

Samtidig med balladen i Bruxelles har Google meddelt, at man nu har over 1 milliard aktive brugere af sin Chrome browser på iPhone/iPad og Android telefoner og tablets.

Tallet er globalt og gælder, hvad man kalder månedlige aktive brugere (MAUs). Det vil sige folk, der mindst én gang i den seneste måneder har brugt Chrome til at surfe på deres mobil eller tablet.

Google vil ikke oplyse fordelingen af Chrome anvendelsen mellem iOS og Android, men der er helt sikkert mange flere brugere på Android.  Til gengæld vil Google gerne fortælle om andre gigantiske Chrome tal:

  • F.eks. bliver der hver måned hentet 771 milliarder websider via browseren.
  • 145 millioner gange om måneden har Chromes Smart Warnings funktion reddet brugere mod skadelig software og farlige websider.
  • Chrome oversætter automatisk 3,6 milliarder hjemmesider hver måned….

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

fifteen − one =

No Comments Yet.