3D PRINT DIN EGEN DESIGNERSKO

Af Christiane Vejlø

Med den hastigtvoksende 3-D teknologi er det nu endeligt blevet muligt selv at printe og designe sko selv. What’s not to like!

3D print er en hastigt voksende teknologi som gør det muligt at printe fysiske 3 dimensionelle genstande lige så let som når din printer derhjemme trykker en tekst eller et billeddokument. De fleste 3-D printere producerer genstande i en slags plastik. Men det er efterhånden også muligt at printe i andre materialer som polyester, glas og metal.

3-D print har faktisk gjort det meget nemmere selv at designe og producerer fysiske varer. Vi ser ting som smykker, værktøj, kunstige blomster og forskellige prototyper af produkter dukke op rundt omkring. Men 3-D printere kan faktisk også lave modetøj og sko, og det er en nyhed vi kan lide her på Elektronista. Forestil dig at du kunne designe og printe dine helt egne sko! Farvel Marc Jacobs og Jimmy Choo. Og værsgo til dig!

Der går nok lidt tid inden vi allesammen har en 3-D printer stående i køkkenet, og selv når vi har, er det nok stadig ikke os allesammen som besidder det kreative gen. Men potentialet er der og mulighederne er overvældende mange.

 

 

Videoen her viser hvordan 3D print fungerer i praksis.

Har du en god idé til et produkt der skal printes i en 3-D printer, men ejer du ikke selv en printer. Så kan du sende en 3-D tegning til Cubify som printer for dig og sender dig produktet. F.eks. et smartphone cover.

Hvis du har fået smag for selv at lege designer kan du også lave og få tilsendt din egen sko på Upperstreet.com

5 comments

 1. Favre nye verden!

  Det er spændende at se hvornår det slår igennem rent kommercielt. Hvis man kigger på de mest komercielle firmaer som f.eks. Makerbot er der stadig en del vej, før kvaliteten bliver god nok til at det er rigtig interessant. På nuværende tidspunkt er meget på “fis og ballade stadiet” (der er næppe mange der lyster at gå rundt i en plastsko på 500 gram)

  Kristoffer Kelstrup Sabroe
  http://www.moef.dk/3d-print

 2. Favre nye verden !!! (som Kristoffer skriver)
  Men det er en verden hvor det går rigtigt hurtigt, i mit firma bruger vi daglig 3D printere i udviklingsfasen, det være sig indenfor metal,træ, design af møbler, lamper, elektronik, hjælpemidler . Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.
  Lige nu er vi ved at printe en motorcykel i 1:1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *