Philippe Starck tegner fremtidens mobil

Alo ligner snarere end moderne skulptur end en smartphone. Om et par år eller tre kan den futuristiske mobil være virkelighed.

Den schweiziske designer Philippe Starck har haft sine kreative fingre i snart sagt alt mellem himmel og jord. Han har tegnet alt fra citruspressere a la en ufo, over lamper og pasta til arkitektur og indretning af hoteller.

Så måtte det vel også ske, at Starck kastede sin kærlighed over mobiltelefoner.

De er trods alt noget af det mest udbredte elektronik i verden og kunne måske godt trænge til lidt fornyelse i udseende og funktion. Alle smartphones er jo firkantede med en storm skærm på forsiden.

Altså er Philippe Starck gået sammen med sin yngre og lige så talentfulde franske kollega Jerome Olivet. Målet var ganske enkelt at designe fremtidens mobiltelefon.

Resultatet er Alo, der bestemt ikke ligner en almindelig smartphone. Snarere en skulptur, man har stående til pynt. Ikke en telefon, man går rund med i lommen.

Alo har (naturligvis) et display, men betjeningen vil for det meste foregå med stemmekommandoer. Telefonen kan f.eks. læse sms og emails op, og brugeren vil kunne diktere sine beskeder frem for at skulle indtaste dem.

Kameraet i Alo fungerer som et øje. Det kan identificere sin ejer, når telefonen skal åbnes- men Alo kan også genkende andre mennesker, bygninger og steder, når man peger mobilen mod motivet.

Desuden skal Alo indeholde en 3D projektor, der kan skabe hologrammer i luften eller på en væg. En helt ny måde at se video, fotos og tekster fra en smartphone.

Alo er designet, så telefonen ligger ergonomisk korrekt i hånden. Den er fremstillet i poleret aluminium, der er en smule bøjelig. Advarsler og notifikationer fra telefonen kan ske med lyd eller vibrationer, men også gennem varme signaler i brugerens hånd.

Den franske elektronikgigant Thomson finansierer Starcks og Olivets projekt. Det skal blive til en fungerende prototype senere i år og gerne senere til en smartphone, som alle kan købe – hvis de har råd….

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *