1/3 ved ikke, hvordan man opdaterer sine privatlivsindstillinger på Facebook – er du en af dem?

3 Min læsning

I tider, hvor sociale medier bliver brugt hyppigere og hyppigere, er det en god idé at have styr på sine privatlivsindstillinger, men har du egentlig det? 1/3 har ikke.

Privatliv.

Hvad tænker du om det? Er det vigtigt for dig? Tænker du over, hvad du lægger ud? 1 ud af 3 har ikke styr på deres privatlivsindstillinger viser en ny undersøgelse.

Danskere er rigtig gode til at bruge Facebook. Ét år efter, at Facebook officielt blev lanceret, var 9.000 danskere allerede hoppet over på det sociale netværk. I dag er det tal fordoblet mere end 300 gange. Vi er nemlig intet mindre end hele 3 millioner danskere på Facebook, men 1/3 af os ved ikke, hvordan man ændrer indstillingerne, eller vi har ikke har haft tid til at gøre det, siger en ny undersøgelse bestilt af teleselskabet Telia.

Hvorfor bruge privatlivsindstillinger?

– Først og fremmest handler det om at tage stilling til, hvor åben og tilgængelig man vil være på de sociale medier. De fleste sociale medier giver brugerne værktøjer til at styre, hvilke oplysninger der er synlige på profilen, og det kan være en rigtig god ide at sætte sig ind i det, så man undgår at dele noget, man gerne ville have været foruden, siger Camilla Wilfert, ekspert i sociale medier hos Telia i en pressemeddelelse.

5 råd til dig, der gerne vil være sikker – for en sikkerheds skyld
Telia har udarbejdet 5 råd, der kan hjælpe dig med at (for)blive sikker på Facebook og Instagram. Rådene kan læses herunder.

1.  Tag testen og se, hvad dine venner og ”ikke-venner” kan se på din Facebook-profil og opsæt dine privatindstillinger ud fra det. Gå ind i genvejen til privatindstillinger og vælg ”Hvem kan se mit indhold” og derefter ”Vis som”.

2.  Vælg med omtanke, om alle skal kunne se dit indhold, eller om det kun skal være dine venner på Facebook. Under dine privatindstillinger kan du selv vælge, hvem der skal kunne se dine opslag.

3.  Indstil din Facebook-profil til, at du altid skal godkende indhold, du er tagget i, før det lægges på din Timeline. Dette kan du også gøre under dine privatindstillinger.

4.  Brug Facebooks listefunktion til at opdele dine kontakter i grupper alt efter, om de skal kunne se posts, fotoalbums, videoer, mm. Gå ind på din egen profil og klik på dine venner. Her kan du organisere dine venner i grupper og sætte forskellige indstillinger for, hvad hver enkelt gruppe skal have adgang til at se på din profil.

5.  Aktivér Instagrams funktion ”Opslag er private” for at godkende nye følgere af din profil. I modsætning til Facebook er Instagram ikke bygget op om gensidig godkendelse af tilhørsforhold. Derfor vil man typisk have flere følgere, som man ikke nødvendigvis kender. Ved at slå funktionen til under ens profil, undgår man, at uvedkommende har adgang til ens billeder.

Kilde: Telia.dk

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

8 + 13 =

No Comments Yet.