15 hurtige om de nye Samsung Galaxy S6 og Galaxy S6 Edge

3 Min læsning

Hvad sker der? Samsung præsenterer Samsung Galaxy S6. Afløseren til Samsung Galaxy S5. En high end flagskibstelefon som typisk er den model der bliver sat ved siden af Apples iPhone til sammenligning.

Hvor er det? I Barcelona under Mobile World Congress

Hvordan foregår det? Samsung har en kæmpe sal med gigantiske skærme. Forskellige Samsung chefer fortæller om de nye produkter

Hvad er anderledes? Samsung har kvindelige produktfolk på scenen. Kvinder til en tech event er en sjældenhed i sig selv, og når de er der plejer de at få rollen som “cute, køn og lidt fjollet værtinde”. Det træder Samsung væk fra nu. Apple har så vidt vi husker aldrig haft en kvinde på scenen.

Galaxy-S6-Danmark

Hvilke produkter bliver nævnt? Vi ser den forventede Samsung Galaxy S6. Men også den mere elegante Samsung Galaxy S6 Edge. Plus en ny version af Galaxy VR- virtual reality “masken”.

Hvordan ser telefonerne så ud? Mindre plastik look end vi har set før. Metal og glas. Begge telefoner har 50% stærkere Gorilla glas på begge sider. Edge har buede kanter på begge langsider. Forestil dig en infinity pool. På kanterne kan man have et lavt belyst vækkeur om natten og notifikationer om dagen. Farverne er blå, grøn, guld og perlehvid.

Hvordan er skærmen? Begge skærme er 5.1″ hvilket er væsentligt større end iPhone 6. Super-AMOLED med QHD-opløsning på 2560 x 1440 pixels, 577 pixel per tomme. 20 % stærkere lys, end sin forgænger Galaxy S5.

Galaxy-S6-Edge

Hvad med batteriet? Batteriet er for første gang bygget ind i telefonen. Det lader ifølge Samsung dobbelt så hurtigt som iPhone 6. 4 timer batteritid på kun 10 minutter.

Dur kameraet til noget? Frontkameraet er på 5 megapixel, bagkameraet på 16 megapixel. Der er optisk billedstabilisering og teknologi som gør det muligt både at tage billeder og video selvom det er mørkt. Kameraet altid på stand by og starter under 1 sekund hvis man dobbeltklikker home knappen.

Hvad med styresystemet? Det er selvfølgelig Android i Lollipop versionen

Hvad med ekstra udstyr? Samsung lancerer en bunke covers til de nye telefoner. Blandt andet et Clear View cover som viser notifikationer og uret på forsiden.

Er der en wauw feature? Elektronista kan godt lide den indbyggede mulighed for trådløs opladning. Selvom den tager længere tid end almindelig opladning.

Hvornår kommer den til Danmark? I danske butikker fra 11 april.

Var der andet nyt? Ja en nyt Galaxy VR maske som man sætter Galaxy S6 eller Edge i for en vild VR oplevelse. Og så var der snak om Samsung Pay – mobilbetalingsløsning som starter denne sommer i Korea og USA.

Hvad synes Elektronista? Designmæssigt taler vi umiddelbart om en kæmpe forbedring. Samsung telefoner har haft en tendens til at virke lidt plastikagtige, men begge de nye telefoner har glas og metal og virker både mere elegante og fremtidsorienterede. Der er skruet op på specs hele vejen rundt, hvilket er forventeligt til enhver keynote launch. I praksis bliver det interessant at se om kameraet er så godt som de siger.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.