#16 Elektronista podcast- Gå aldrig ned på grej! (Boost dit digitale arbejdsliv)

4 Min læsning
Programserien Boost dit digitale arbejdsliv er sponsoreret af Logitech Video Collaboration.

Er du ved at gå ned på gear? Selv hvis du ikke betragter dig selv som en gadgetnørd, så er du i indeværende år helt sikkert blevet nødt til at forholde dig til den teknologiske del af hjemmekontoret. Vi er blevet tvunget til at holde møder og endda sociale sammenkomster foran og gennem skærmene, og det kan være lidt af en svingende oplevelse. Men der skal faktisk ikke så meget til for at lyden går klart igennem og du står knivskarpt i godt lys på skærmen. I andet program af serien “Boost dit digitale arbejdsliv” får du et crash kursus i hvordan du vælger gear og grej til hjemmekontoret. Gæst i program 2 er Sune Green fra Logitech. Lyt til de to første programmer herunder og abonner i din podcast app.  

Her er et par tips til hvad du skal se efter, når du køber grej til hjemmekontoret.

Webcam
Dit computerkamera er sjældent godt nok, hvis du gerne vil have et flot billede. Overvej at go big med 4K opløsning. Et eksempel på et webcam i den ekstra prof ende er Logitech Brio Teknologisk avanceret webkamera med video i professionel kvalitet til både videomøder, streaming og optagelse. Masser af funktioner. 4K-kamera med ultrahøj opløsning har 5x digital zoom, høj billedfrekvens, stærk ydeevne ved svagt lys. Pris 2049 dkk.

Headset og mikrofon
Du får klart bedre lyd, hvis du bruger et headset med en professionel mikrofon. Så generer du heller ikke omgivelserne med støj fra computeren. Det kan være nyttigt med et headset, hvor mikrofonen nemt kan vippes op og ned, så du hurtigt kan gå fra mute til tale. Se fx. Logitech Zone headset (pris fra 1899 dkk), som er et trådløst og dermed fleksibelt bluetooth-headset. Kan bruges til både opkald, musik og videokonferencer. Rigtig god lyd og mikrofon og trådløs Qi-opladning. Headsettet har aktiv støjreduktion, der filtrerer baggrundsstøjen fra, så du kan koncentrere dig om opgaven. Husk du altid får et endnu mere stabilt produkt, hvis du gider have kablet med.

Mus
Hvis du arbejder meget med computeren kan det være en fordel at bruge mus. Og med den rigtige ergonomiske mus slider du også mindre på hånd og albue. Prøv fx. Logitech MX Master 3 (pris 899 dkk). Det er er faktisk noget af ypperste indenfor kategorien mus. Du kan scrolle horisontalt og vertikalt, og en rigtig omhyggelig sensor sørger for at du kan bruge musen på næsten alle overflader – også glas.

Tastatur
Hvis du sidder med flere skærme, så skal du have dig et rigtig godt tastatur. Det er især praktisk, hvis du skal taste tal ind, fordi de taster sidder tæt på hinanden på et eksternt tastatur. Et ergonomisk tastatur giver også en bedre skrivestilling og skåner dine led og giver mere støtte. Prøv fx. Logitech K860 ( pris: 899 dkk). Med det kan du skrive naturligt med et kurvet, opdelt tastatur der forbedrer din skrivestilling. Den skrånende form reducerer muskelbelastningen af håndled og underarme, og holder hænderne og skuldrene afslappet.

Lys
Den ultimative ekstrahjælp til at få et rigtig flot billede er god belysning. Ringlight er et godt bud hvad enten du holder videomøder, hygger med vennerne eller laver Youtube videoer. Du kan finde en Ringlight lampe fra 249 dkk.

Skærmbriller
Du ved det måske ikke, men du kan også bede din arbejdsgiver om at betale for dine skærmbriller. Det slider nemlig øjnene at sidde meget foran skærmen, så find en skærmbrille der også sortere det dårlige skærmlys fra. Det kan nemlig forårsage hovedpine, nedsat syn, overanstrengelse af øjnene og søvnløshed. Snak med din optimer eller tjek christophercloos.dk

Pak det hele væk i en flot kasse
Vi gider ikke rigtig se på ormegården og alt gearet i køkkenet eller stuen når arbejdsdagen er slut. Hvad med at finde en flot kasse eller lave den selv. Elektronista har set sig lun på kasser fra Mulgeo, som også kan bruges som en ekstra skammel.

Husk at bevæge kroppen, når du arbejder hjemme

Vi elsker Yoga with Adriene på Youtube. Helt gratis yogaøvelser til enhver situation. Fx. den her til yoga du kan lave mens du sidder på kontorstolen.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.