3 fantastiske spil til din sommer

5 Min læsning

Den danske sommer byder på en masse herlige, regnvejrsdage, så brug tiden indendørs på at spille computerspil. Elektronistas spilekspert Mikkel Winther anmelder 3 af årets bedste spil – heriblandt gamle klassikere i nye udgivelser.

Overset klassiker får nyt liv i HD-genudgivelse

Final Fantasy XII: The Zodiac Age fås til Playstation 4

Final Fantasy-serien har gennem flere årtier været en af de mest elskede og respekterede inden for traditionelle rollespil. Når man købte et Final Fantasy-spil, vidste man hvad man fik.

Det ændrede sig i 2006, hvor 12. spil i serien udkom og overraskede alle. Spillet gjorde op med den meget traditionsrige formular serien var kendt for. Væk var den turbaserede struktur, hvor du og fjenden skiftes til at angribe hinanden. Det blev erstattet af et mere aktivt og flydende system, hvor du kan løbe rundt og angribe, og hvor afstanden mellem dig og dine fjender også betyder en hel del. Samtidig var spillets historie langt mere fokuseret på politik og intriger fremfor den mere simple historie om en udvalgt, der skal redde verden. En formel, som har ellers har kendetegnet serien.

De mange ændringer i en ellers meget traditionel serie, og det faktum at spillet blev udgivet i slutningen af Playstation 2’s levetid gjorde, at det blev overset af de fleste, og det er synd, for det er et fantastisk spil, der med denne genudgivelse endelig får muligheden for at brilliere.

På trods af spillets alder, er det stadig et virkelig underholdende spil. Historien, som bærer en stor del af spillet, handler om en gruppe rebeller, der er fanget midt i en borgerkrig. Det fortæller en politisk historie med intriger uden at en verden skal reddes eller en stor ondskab skal stoppes. Det er anderledes forfriskende og kombineret med den fantastiske verden, som man har lyst til at udforske ned til mindste detalje, er det svært ikke at slippe spillet, når du først går igang.

Samtidig er spillets kampsystem helt unikt. Du kan udover at styre hvilke angreb din hovedperson laver også programmere resten af din gruppe til at udføre bestemte ting, når de møder en fjende. Du skaber en masse “Hvis X sker, så skal du gøre Y”-situationer for dit hold, så du kan få din troldmand til at angribe de svageste fjender først, mens dine stærkeste soldater går efter de stærkeste fjender og så videre.

Final Fantasy XII: The Zodiac Age er en glemt klassiker. Dets verden er utroligt velrealiseret, spændende at udforske med en historie og et kampsystem, der gør det til et storslået eventyr der er svært at lægge fra sig. At spillet nu endelig har fået en ekstra chance er herligt, for det er et spil du ikke må gå glip af.

Elektronista anbefaler til
– Dig der vil have et rollespil, der holder hele sommeren

 

Funky og charmerende skydespil, som kun Nintendo kan lave det

Splatoon 2 fås til Nintendo Switch

Det første Splatoon var et af det mest forfriskende og underholdende spil, Nintendo havde udgivet i flere årtier, så det er ingen overraskelse, at succesen skal følges op med et nyt spil i serien på den utroligt populære Nintendo Switch.

Splatoon 2 er alt hvad det første spil burde have været og meget mere. Det er stadigvæk et spil med funky attitude. Du skal som en Squid Kid kæmpe i hold af fire mod fire i kampen om at dække det størst mulige område af banen i dit hold farve. Det gør du ved at sprøjte maling ud over det hele.

Det er netop dette som gør Splatoon 2 til noget helt specielt. Det er et skydespil uden vold, og selvom det er fyldt med våben, så er fokus ikke på at tilintetgøre din modstander men i stedet bare male så meget af jorden i dit holds farver, inden tiden er gået.

Spillet handler mest af alt om at male og dække terræn med farve, så er det et spil hvor alle kan bidrage. Uanset om man er typen, der hænger ud i de fredelige zoner og maler alt omkring sig, eller løber op i modstanderens område for at genere dem, så kan alle være med.

Splatoon har en unik evne til at føle dig velkommen. Det tager imod dig med åbne arme og uanset dit kompetenceniveau. Det er et af de sjældne spil, hvor man altid kan bidrage. Hver kamp tager kun få minutter, så er man hurtigt inde og ude af spillet uden den store tidsinvestering.

Det første Splatoon-spil var originalt og noget af en overraskelse. Med Splatoon 2 bliver den originale idé finpudset til det yderste og tilbage står et genialt gennemtænkt spil, som kommer til at dominere sommeren for alle med en Nintendo Switch.

Elektronista anbefaler til

– Dig der vil have et sublimt actionspil til hele sommeren

En af de største PlayStation-klassikere er tilbage

Crash Bandicoot: N’sane Trilogy fås til Playstation 4

Crash Bandicoot-serien er nok det tætteste, PlayStation nogensinde er kommet på en maskot. Serien af spil definerede den originale PlayStation og har siden da været et nostalgisk referencepunkt for en hel generation at Playstation-fans.

Nu efter næsten tyve år, bliver de fleste tre originale spil genudgivet til PlayStation 4. Alle spillene er blevet genskabt helt fra bunden,, og det kan ses i spillets grafik, der på ingen måde ligner et spil fra tyve år siden.

Til gengæld kan alderen mærkes i selve måden de spilles på. Der er ikke blevet pillet ved kernen af spillet, og de føles 99% som de gjorde tilbage i 1997, da Crash-serien første gang udkom og skrev sig ind i historien. Alle tre spil holder dog stadigvæk den dag i dag. Det første spil er stadig voldsomt udfordrende, og det er tydeligt hvordan spillet lagde fundamentet for meget i fremtiden. Crash Bandicoot 2 og 3 finder en perfekt balance mellem at være udfordrende og bare sjove at spille.

Både 2 og 3 introducerer også et hav af små gimmicks i de forskellige baner, hvor du blandt andet kommer ud at køre motorcykel og skyder med en kæmpestor bazooka (der skyder æbler). Styringen i alle tre spil tager dog lidt tid at vænne sig til, og det er her spillenes alder især mærkes.

Det er til gengæld svært ikke at være voldsomt imponeret over den opdatering, som de tre spil har fået. Der er ægte kærlighed lagt i at bringe serien ind i 2017 og holde sig tro mod de originale spil ned til mindste detalje.

Crash Bandicoot: N’Sane Trilogy er ikke bare tre spil for et spils pris. Det er et stykke spilhistorie, og trilogien er blevet genskabt med så meget kærlighed, at det er umuligt ikke at forelske sig i serien endnu engang.

Elektronista anbefaler til
– Dig der voksede med Crash og vil have et kæmpe nostalgisus

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.