3 vilde deepfake videoer

2 Min læsning

Hvordan reagerer Nordkorea, hvis USAs præsident i en video fortæller, at han lige har sendt en atombombe afsted mod dem? Hvad gør du, hvis du opdager din datter er med i en pornovideo? Og hvordan ville du have det med pludselig at se dig selv sige og gøre ting, du aldrig har sagt eller gjort, på steder hvor du aldrig har været?

Deepfake teknologien suger ægte menneskers digitale DNA fra billeder, videoer og lyd og trækker ansigt og stemme ned over en anden person, som så kan gøre, hvad hun eller han vil- i et andet menneskes ham.

For nogen lyder det måske som en sjov prank. Forestil dig en gymanisie klasses Blå Bog som deepfake. Men er det nu også fornuftigt og rigtigt at stjæle et andet menneske og bruge det som hånddukke uden at spørge om lov? Hvordan har Victor fra 3A det, når hans arbejdsgiver 4 år efter finder en video af “Score-Victor”, der vælter rundt i en kæmpe brandert (uden at Victor nogensinde selv har lavet den video)?

Der er ingen tvivl om at deepfake rejser mange etiske problemstillinger, og det er nødvendigt vi får debatteret hvor grænserne ligger. Er det identitetstyveri eller satire? Er det udnyttelse af uskyldige eller kunst? Hvornår skal de brugte personlige spørges/give tilladelse/betales?

Hvad synes du? Hvor går grænsen?

Filmbranchens gigastjerner i bøvet samtale

Trump er med i Better Call Saul- eller er han?

Obama siger ting han aldrig har sagt

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 9 =

No Comments Yet.