Amazon genopfinder shopping- igen

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Amazon bliver ved med at vende op og ned på den måde vi shopper på. Nu er den innovative online butik klar med en digital indkøbsliste, der mest af alt ligner en blanding af en fjernbetjening og en graviditetstest. 

Amerikanske Amazon.com blev i 1994 startet af Jeff Bezos som en bogbutik på nettet og revolutionerede siden måden at handle bøger på ved at indføre brugeranbefalinger og forslag til andre bøger man måske også kunne være interesseret i. “Hvis du kan lide X ville du sikkert også blive glade for Y” modellen som vi også ser i endnu mere avanceret udgave hos Netflix.

amazon-1994

Men Amazon holdte sig ikke til bøger. Ingen længe kunne man også købe CD, VHS film og MP3 filer. Og her 20 år efter sælger Amazon praktisk talt ALT. Fra dagligvare, til ebogslæsere (Kindle), fra kosmetik til tvbokse (Amazon Fire tv), fra havemøbler til streaming abonnementer.

Og Amazon holder sig ikke tilbage med visionære tanker om hvordan fremtidens shopping skal se ud. Sidste år så vi historien om hvordan Amazon planlægger at sende pakker ud med flyvende droner.

Amazon-Prime-Air

Vist mere en smart PR historie end et produkt vi kommer til at se foreløbigt. Men den slags viral buzz er med til at sikre at ord som innovation, distruption og innovation bliver ved med at knytte sig til den kæmpe store internetbutik.

Senest forsøger Amazon igen at revolutionere den måde vi online shopper på med Amazon Dash. En slags stemmestyret, digital indkøbsliste beregnet til hele familien.

1_slide1-imagealt2._v340762974__story

Dash ligner en lille fjernbetjening og indsamler løbende informationer om hvilke varer husholdningen mangler.

Screen Shot 2014-04-15 at 9.34.57 AM

Løber far tør for opvasketabletter kan han skanne den tomme pakke med Amazon Dash, tager barnet det sidste toiletpapir er det bare at gribe Dash og indtale “toiletpaper”, står mor lige og mangler håndsæbe, så husker Dash også det. Amazon Dash kaster automatisk informationer via wifi til brugerens Amazon Fresh (dagligvare) konto, hvorfra det så er muligt at sende ordren afsted fra websitet eller app’en.  Dash er umiddelbart en smart ny opfindelse, men jeg kan egentlig ikke se hvorfor det ikke kan løses med en app? Men selvfølgelig ville en almindelig app ikke give så meget omtale som en revolutionerende ny teknisk opfindelse til hjemmet. Amazon forstår at få max ud af nye idéer. Hvad tænker du om en shopping fjernbetjening til hjemmet? Er det smart? Bliver den hurtigt væk? Og ville du hellere bare have en app der kunne det samme?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

sixteen − five =

1 Comment
  • June
    april 17, 2014

    Jeg tror umiddelbart godt at den kunne fungere hjemme hos os. Vi har “lager” i køkkenet og den ville derfor godt kunne have sin faste plads der. Vi har pt en app hvor vi sætter flugeben i det vi mangler (ikke besværligt) men det er alligevel ikke sjældent at vi glemmer at bruge den.