ANNE SOFIE ESPERSEN ER UGENS ELEKTRONISTA

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Hun er kendt fra Vild med dans, Julekalenderen og filmen Frit Fald. Den prisnominerede skuespiller Anne Sofie Espersen har været gæst i Elektronista Radioprogrammet på Radio24syv og så er hun Ugens Elektronista. Se hvilke apps og gadgets den smukke nørd tænder på.

Hvad er din yndlingsgadget lige nu? Den gadget der får mest opmærksomhed ligenu, er klart min iphone 4S. Det er nærmest som om, at den har gjort min iPad overflødig. Jeg synes dens hastighed er meget imponerende og med et upgrade til OS5, iCloud og Lion på mine andre devices er det totalt optur. Meget pålideligt system fra Apple. Jeg kører meget af mit hjemmekontor fra denne lille sag. Da det primært er en telefon, bruger jeg den selvfølgeligt også til generel networking og kontakt med omverdenen.

Hvordan havde du det med teknologi som barn? Har altid været temmeligt geek’et. Jeg havde elektronik på tilvalg i skolen og var med på Commodore 64 og Atari bølgen. Også med programmering. Da Apple lancerede deres Macintosh Classic i 1990, blev jeg et sandt Mac-dicipel og skulle straks eje én. Deres grafiske brugerinterface og hele designet, var utroligt banebrydende og jeg dyrkede det meget. Har sådan set været “gift med dem” siden. Tror at jeg har været, det meste af deres katalog igennem. Købt brugte maskiner og solgt videre.

Hvad ønsker du dig? Hvis vognparken herhjemme skulle udvides, skulle det klart være med Apple TV og en Time Capsule til trådløs backup af alle maskinerne her i huset.

Er der noget du synes nogen bør opfinde? Jeg kunne godt tænke mig at folkeskolernes intranet, blev designet ned i noget app agtigt, med dertilhørende mulighed for at downloade kontakter og events… (skulle måske selv prøve kræfter med at opfinde den..?)

I hvilke sammenhænge er gadgets og teknologi særlig cool? Jeg synes den mest sexede cocktail når det gælder tech generelt, er når funktionalitet og design (og humor måske..?) smelter sammen i et produkt. Power synching som fx iCloud er også über cool..

Hvilket website vil du gerne anbefale til andre og hvorfor? Jeg er en sucker for Mediamacs brugersite og fora. Ikke mindst deres brugtmarked…

Har du en favorit mobiltjeneste lige nu? “Siri” (den hjælpsomme dame, som 4S’eren er født med) er både praktisk og virkelig sjovt at lege med… “Find my iPhone”, der kan lokalisere dine devices ude i verdenen, har været til en stor hjælp herhjemme, når nogen har glemt en iPad i torvehallerne eller et barn tror han er på Østerbro, men er på vej mod Husum Torv.

Kan du anbefale nogle personer man bør følge på Twitter eller Facebook eller i et nyhedsbrev? Christiane… (rødmer og takker red.)

Har du et teknologi tip til andre? Min kæreste var engang ikke kommet hjem om morgenen og SELVOM det rent moralsk var mig meget imod, så var det mer’ af ængstelighed en decideret spionage trang, at jeg loggede ind på hans “Find my iphone” profil for at lokaliserer ham (der kunne jo være sket ham noget).

Da hans lille blå prik viste sig i sydhavnen UDE I VANDET, blev jeg ramt af total panik.. Heldigvis ringede han lige i det øjeblik (godt nok fra sin ekskærestes telefon..?) og sagde at han havde glemt sin taske i en tourbus, der nu stod i en garage ved Sluseløbet i Kbh, og at han havde siddet oppe hele natten i sin lejlighed og ventede på at ekskæresten vågnede (Hun var nærmest nabo) og derfra ville ringe til mig.

Well, well… Man kan lære meget af det her; GPS nettet er ikke helt præcist og så SKAL MAN IKKE OVERVÅGE hinanden. Selvom det frister, Piger!!

Hvor kan man følge dig? Facebook

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

20 − six =

No Comments Yet.