App: Ja! Den giver dig hjælp til at lægge telefonen væk

1 Min læsning

Har du også mobilen klistret på hånden konstant? Og skal du også hele tiden liiiige kigge på skærmen og se, om der er sket noget nyt, siden du sidst tjekkede for et (meget kort) øjeblik siden? Bare rolig. Der er ikke evidens for at du er afhængig eller dopaminslave. Men det kan alligevel være helt sund fornuft at lægge telefonen lidt væk.
Det lyder paradokssalt, at en app skulle kunne hjælpe dig til at bruge mindre tid på din telefon, men det er netop, hvad den anerkendte app Forest forsøger. Helt enkelt virker den ved, at du angiver den tid, du ønsker at være væk fra skærmen ved at plante et virtuelt træ. Hvis du er i stand til at holde fokus, gror dit træ lige så langsomt, mens hvis du giver efter og tjekker din smartphone, dør det.

Ideen er, at du med tiden (forhåbentligt) vil se en voksende skov af plantede træer, der i bedste gamification-stil både vil virke motiverende og samtidig give dig et overblik over, hvor meget din smartphone fylder i hverdagen-, du i virkeligheden er. Let it grow.

Forest: Stay Focused koster 17 kr. og fås til Android og iOS.

Se også Elektronistas gadgetside hver måned i modemagasinet IN.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + 5 =

1 Comment
  • Pernille
    maj 8, 2019

    Lyder faktisk som en ret fed idé – ved i, om der er nogen statestik på, hvorvidt det virker eller ej?