App viser lydniveauet på barer og restauranter

2 Min læsning

iHEARu er en smart ny app, der lader mobilen måle det lokale lydniveau via mobilen. App’en spreder sig hurtigt verden over, fordi den er så praktisk. Tjek lige på nettet, inden I vælger restaurant eller bar. Andre kan jo lige have tjekket støjen netop dér.

Vi har nok alle oplevet, at vi egentlig gerne ville ind og slappe af i en rolig café eller et værtshus – eller nyde et godt måltid på en restaurant, hvor lydniveauet ikke var på højde på hovedbanegården i myldretid.

Eller omvendt: Vi ville i byen, hvor musikken drøner, og dansegulvet swinger. For så at opdage, at der kun hænger en luder og en lommetyv ved baren, og lydniveauet næsten minder om stillekupeen i et S-tog.

Den nye gratis iHEARu app lover at hjælpe, så man aldrig mere går forkert – uanset om man vil have stilhed og madro, eller man går direkte efter fest i gaden.

iHEARu er skabt af en amerikansk organisation, der kalder sig Lend an Ear. Og den minder om de populære anmelder-apps, vi kender til bedømmelse af f.eks. restauranter, barer, cafeer osv. Blot foregår vurderingen her bare på det akustiske.

Den nye app udnytter mobiltelefonens mikrofon til at måle støjniveauet – i decibel – på det sted, man befinder sig. Samtidig kan brugeren indtale eller udfylde et lille spørgeskema, der giver et godt billede af lydkulissen.

Det hele samles i en database i ”skyen”, som alle har adgang til. Desuden kan man selvfølgelig dele sine erfaringer via sociale medier – inklusive billeder af stedet, man måler, et lydklip fra det og en måling efter dB-skalaen.

Chefen for Lend an Ear, Kelly Tremblay, fortæller, at støj ikke nødvendigvis er dårlig. Det kommer helt an på, hvad man søger:

”Næsten alle etablissementer vil være støjende på et eller andet tidspunkt af dagen eller ugen. Vores app kan give et billede af, hvornår der er stille, og hvornår lydkulissen er høj. Får vi målinger nok, kan app’en også bruges til at forudse, på hvilke tidspunkter man skal besøge det pågældende sted, alt efter om det er ro eller det modsatte, man søger,” forklarer hun.

”iHEARu” app’en er blevet en øjeblikkelig succes i San Francisco, hvor den blev lanceret lige efter nytår. Lige nu spredes den til storbyer overalt i USA, og de første steder er også registreret i Europa. I skrivende stund er 1.275 restauranter, barer osv målt, der kommer nye til hver dag….

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + twenty =

1 Comment
  • Caroline
    april 6, 2018

    Det er en spændende måde at gøre brug af mikrofonen i smartphonen. Appen kommer lige i rette tid, da mange mennesker generes af støjen i byen og efterspørger mere ro. Der har næsten lige været en temalørdag på dr2, der handler om jagten på stilheden, hvor de blandt andet snakkede med formanden for foreningen ” Vi elsker stilhed” . Den forening vil sikkert tage imod appen med kyshånd.