Apple Keynote- Alt det nye om iPads

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

iPad Air 2, iPad Mini 3, iMac og Mac Mini. Der var nyt fra Apple. Se highlights lige her. 

Tim Cook byder velkommen til en relativt lille skare i forbindelse med Apples oktober keynote. Vi forventer nyheder indenfor iPads og måske iMacs. Og adgang til opdatering af Mac styresystemet til Yosemite.

Som typisk for en Apple keynote starter eventen med at CEO Tim Cook fortæller om Apples seneste store succeser. Hvor godt det er gået med iPhone6. Hvor mange nye partnere der er kommet på Apple Pay. At man kan betale med Apple pay selv inden i en app. Så fremtiden byder altså på lynhurtig og nem shopping ved ét eneste klik.

Cook opsummerer Apple Watch som jo blev fremvist i septembers keynote. Det er godt nok et smartwatch som først kommer ud i 2015. Næste måned kommer WatchKit som gør det muligt for appudviklere at lave små miniapps til den lille skærm.

På software siden har Apple for nyligt opdateret mobiloperativsystemet ioS8 og vi er nogle som venter med spænding på Yosemite til Macs. Især fordi det viser sig at har man opdateret til ioS8 er telefonen pludselig ikke helt kompatibel med computeren, som jeg selv har oplevet med Keynote/iCloud.

Screen Shot 2014-10-16 at 20.32.04

iOS8 giver nu mulighed for dele billeder og dokumenter til endnu flere 3 parts apps som f.eks. Evernote og Dropbox. Der er fingeraftrykslæsere, der er programsproget Swift som udviklerne er meget glade for. Noget der næsten lignede en undskyld for den fejlslagne første opdatering af iOS8. “Vi tager imod feedback” efterfulgt af et cheeky smil.

Har man ikke kastet sig over betaversionen af Yosemite så venter man stadig på den officielle opdatering af softwaren til Macs. Lækkert ser det ud. Den helt store pointe skulle være at de to styresystemer kommer til at spille godt sammen.

Magical og Continuety er åbenbart de helt store kodeord. Man kommer simpelthen til at kunne hoppe flydende fra det ene device til det andet. Update af iWorks gratis. Og Yosemite ligger også klar til download nu.

iPads- Cook opsummerer lidt iPad historie og snakker om hvor flot den er udenpå og stærk teknologien er indeni. Han viser hvordan den har ændret vores måde at arbejde, lege og kommunikere på. 250 mio solgte iPads. Der sælges flere iPads end computere fra Acer, Dell, HP og Lenovo.

Tim Cook er meget stolt af iPad og spørger retorisk. “Hvad gør man hvis man allerede har lavet så perfekt et produkt?”. Og viser en nye og endnu tyndere iPad. 6.1 mm. iPad Air er halvt så tyk som den første iPad. Tyndere end en blyant. Mindst reflekterende skærm på nogen tablet. iPad Air 2 er 180 gange hurtigere end den første iPad. (Det er jo grotekst).

iPadAir2_tyndeste_tablet

Kameraet i iPad kommer tættere på iPhones (8 mega pixel) kameraet og med features som slow motion, hyperlapse og panorama. Det samme med touch idé. Apple Pay to shopping gennem apps. Men nok kun i USA foreløbigt.

Vi ser et par appudviklere på scenen. Blandt andet Reply fra Frankrig. En automatisk videoredigerings app.

Ny-Ipad_2014

Også opdatering af iPad mini. (iPad mini 3). Den kommer i alle 3 Apple metalfarver (som iøvrigt også iPad Air 2). Silver, Space Grey og Gold. Flere af de gamle bliver i sortimentet og bliver meget billigere.

De danske priser bliver

iPad Air 2 Wi-fi (16 GB) 3799 DKK, (64 GB) 4599 DKK, (128 GB) 5399 DKK

iPad Air 2 Wi-fi + 4G (16 GB) 4799 DKK, (64GB) 5599 DKK, (128 GB) 6399 DKK

Pad Mini  Wi-fi +4G (16 GB) 3999 DKK, (64GB) 4799 DKK, (128 GB) 5999 DKK.

Den stationære iMac – maskinen som er mere til den professionnelle type der har brug for at arbejde med billeder, video og lyd. Nu med Retina 5K display. 45% hurtigere end den tidligere version.

Apple-produktlinje

Tim Cook runder af med at opsummere hele produktlinjen. Han taler om de forskellige situationer vi har brug for forskellige devices. Det er sådan en lidt halvfilosofisk tone i afslutningen. “Det er noget kun Apple kan skabe. Utrolige produkter hver for sig, men noget helt særlig i fællesskab. Simpelt, intuitiv og magisk oplevelse for kunderne. Det er vores vision for personlig teknologi og vi er kun lige startet”. Han takker den der har arbejdet på de forskellige produkter.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 × five =

No Comments Yet.