App til kamp mod mad- og ressourcespild

2 Min læsning

Der er i de senere år kommet en hel del fokus på mad- og ressourcespild, genbrug og deleordninger. En lokal app skal være med til at sætte fokus på netop at få de overskydende varer, som mange forretninger står med ved lukketid, omsat.

Skærmbillede 2015-08-27 kl. 07.44.14

Forretninger kan tilmelde sig YourLocal og kan smide gode tilbud op når som helst de har noget de gerne vil af med til en god pris for at undgå, at de må kassere det. I sidste uge kunne det ses, at en cafe havde fået købt for meget laktosefri mælk hjem og derfor tilbød Laktosefri Latte med en tier i rabat gennem app’en. Ligeledes kunne det være madretter eller brød, der er tilovers ved lukketid, eller sågar en lækker massage, hvor et afbud er kommet ind, eller et par sæder til en forestilling på det lokale teater. Alt sammen i lokalområdet.

App’en hedder YourLocal og er bygget op således, at du vælger hvilke forretninger, du vil modtage tilbud fra. App’en gør det nemmere at hjælpe hinanden med at reducere mad- og ressourcespild og samtidig genereres gode tilbud i lokalområdet. Den er indtil videre tilgængelig i områderne Vesterbro, Østerbro, Nørrebro, Frederiksberg og Islands Brygge, og flere skulle snart komme til. Appen kan både hentes til iOs og Android. App’en er i og for sig ikke helt ny længere, men sådan et tiltag kræver tid, da den beror på, at virksomhederne vil være med – og efterhånden som flere er kommet med, har app’en fået mere succes. Alt omkring YourLocal er ligeledes drevet af frivillige kræfter, som skal stå for at udbrede områderne og for at få flere virksomheder med i ordningen.

Trenden er, som appen, heller ikke helt ny. Flere supermarkeder har fået øjnene op for, at danskerne glædeligt tager en leverpostej, som blot har én eller to dage til udløb, hvis de får den til en god pris. Derfor er der i de fleste supermarkeder kommet et sted i kølemontren, hvor ekstra gode tilbud med snarlig udløbsdato kan findes. Flere restauranter og sågar et supermarked er blandt nye tiltag, hvor hovedemnet er bæredygtighed gennem brug af varer, som andre ikke kan bruge, eller som er tæt på at nå udløbsdatoen – og byttemarkeder og deleordninger er i stormende fremgang, især i større danske byer.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 × three =

No Comments Yet.