Bliv inspireret af Olafur Eliasson

af

Studio Olafur Eliasson har udviklet en app, der inspirerer til, hvordan man bør se på en kunstudstilling – og verden.

olafur eliasson

D

en dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson er netop nu aktuel med sin første soloudstilling i Danmark på Louisiana i Humlebæk. Udstillingen slog dørene op 20. august 2014 og kører frem til 4. januar 2015.

Vil du varme op til udstillingen, eller vil du varme op til enhver kunstudstilling i det hele taget, kan du downloade app’en Your Exhibition Guide, som er udviklet af Studio Olafur Eliasson i forbindelse med en udstilling af Kandinsky, Malevich og Mondrian i Tyskland hen over sommeren.

App’en er ikke knyttet til en bestemt udstilling men er fyldt med tanker og små videoer om kunst og vores oplevelse af verden, der kan inspirere til at besøge kunstudstillinger med åbne og nysgerrige øjne.

Den er delt op i mindre afsnit med titler som “Time”, “Movement”, “Asteroid”  og “Light and darkness”, og udover tekster er der små videoer med Eliasson – og billeder af nogle af hans værker.

Blandt de ting, Olafur Eliasson siger på app’en, er, at man sagtens kan få en hel masse ud af et kunstværk uden at forstå det overhovedet, og at det er helt fint at drive gennem en udstilling og føle sig “succesfuldt usikker”.

App’en (som er på engelsk) kan downloades gratis på iPhone og iPad.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *