Sådan fjerner du tredjepart-apps og websites, der har adgang til dine data på Facebook

af

Hermed et lille tip til en datasikker sommerferie: Hvis du vil gå på sommerferie med god samvittighed, så gør dig lige selv den tjeneste at slette de tredjepart-apps og websites, der har adgang til dine data på Facebook. 

“Hvis noget er gratis, er det fordi, du er produktet.” Dette vigtige budskab har jeg hørt Christiane Vejlø, Formand for Regeringens arbejdsgruppe for dataetik, sige utallige gange. Og det forbliver stadig sandt og ikke mindst uhyre relevant i en tid, hvor samtidens og fremtidens dataetik og -ansvar er brandvarme emner.

D

u kan starte med at tage ansvar ved at gå ind og slette de tredjepart-apps og -websites, der har adgang til dine data på Facebook. Følg guiden nedenfor.

Du fjerner uønskede apps og websites ved at:

  1. Gå ind i dine Facebook-indstillinger (højre hjørne på startsiden)
  2. Vælg ‘Apps og websites’ (venstre side)
  3. Fjern de apps og websites, du ikke bruger ved at se på:
    1. De apps og websites, der har aktiv adgang til dine data. Det betyder, at du for nylig har logget på dem via Facebook, og de kan anmode om oplysninger, som du valgte at dele med dem.
    2. Du kan også se de apps og websites, som du har logget på via Facebook og måske ikke har brugt i et stykke tid. De kan stadig have adgang til oplysninger, du tidligere har delt, men deres mulighed for at anmode om flere personlige oplysninger er udløbet.
    3. De apps og websites, du har fjernet fra din konto. Det betyder, at de stadig kan have adgang til oplysninger, som du tidligere har delt, men de kan ikke anmode om flere personlige oplysninger.

Du vil blive overrasket over, hvor mange du har delt din data med, men når du sletter dem, betyder det altså, at de ikke kan anmode om flere personlige oplysninger.

4 Svar
  • David
    juni 27, 2018

    Super med sådan en guide! Det er virkelig noget, som stort set alle danske facebookbrugere kunne lære noget af ;)

  • Flytte Kim
    juli 5, 2018

    Jeg fulgte din anvisning og nåede frem til “Active: 0”.
    Jeg kunne ikke drømme om at give andre adgang til min Facebook konto – Det er galt nok, at Facebook har adgang til den ;-)

  • Tonny
    juli 10, 2018

    Fede pointer! Virkelig vigtigt at have med i vores tid.

  • Nicolai
    oktober 23, 2018

    Vigtige pointer! Især den med at du er produktet hvis du ikke betaler!

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *