Tjek dine modermærker med smart app

af

Apps til selvmonitorering er populære. Vi er interesserede i at tjekke os selv og tage ansvar for vores egen sundhed. Med app’en SkinScan kan du holde opsyn med dine modermærker.

S

kinScan er en modermærkedagbog. Denne app kan hjælpe dig med selvundersøgelse af modermærker. Du tager et billede af dit modermærke og klikker enkelte beskrivelser af, såsom placering, størrelse, og om det har forandret udseende. Derefter får du straks en auto-vurdering af modermærket. Det kan få betegnelsen ‘typisk’ og anbefaler, at du kan vente tre måneder før næste tjek eller atypisk, hvor det anbefales, at du aftaler nærmere undersøgelse hos egen læge.

SkinScan er let at anvende og indeholder en del information om modermærker. Dog bruges der mange fagtermer, og der er rigtig meget tekst, der skal læses første gang, for at man skal være helt klar over, at det er en vurdering og ikke en diagnosticering. På firmaets hjemmeside finder du yderligere information.

Denne app hjælper dig med at huske at tjekke dine modermærker og påstår på denne måde at redde liv. Der er dog delte meninger om dette; http://nyheder.tv2.dk/tech/2015-08-07-nu-kan-du-tjekke-dig-selv-for-kraeft-med-mobilen-men-pas-paa

http://mobil.nu/apps-og-spil/skinscan-59310

SkinScan er CE-mærket, hvilket betyder, at den lever op til EU-standarder for sundhedsapps. Den kan downloades på App-Store og er under udvikling til Android.

Hvad tænker du om at bruge denne teknologi til tjek af dine modermærker? Jeg må indrømme, at det var det, der skulle til for, at jeg begyndte at tjekke mine modermærker regelmæssigt.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *