Bliv klar til efterårsferien med disse fire sjove spil

6 Min læsning

Er du klar til en efterårsferie fyldt med sjove spil til hele familien? Vi har samlet de bedste anbefalinger lige her til dig!

Minecraft er også genialt i stuen

(Minecraft Console Edition fås til Xbox One, Xbox 360, Playstation 3 og Playstation 4)

Minecraft til Xbox

Minecraft er mere end bare et spil. Det er nok det største kulturelle samlingspunkt for børn og familier vi længe har set. Spillets enorme popularitet skyldes ikke alene friheden til, at bygge hvad man vil, men også at gøre det i fællesskab med alle andre. Det sidste er en af Minecrafts mest unikke styrker. Det at man kan hænge ud sammen med venner online, snakke og samtidig være igang med at bygge en tro kopi af Dødsstjernen fra Star Wars er en oplevelse som få spil kan levere.

Den oplevelse forlader nu computerens trygge rammer, for Minecraft er kommet til konsollerne.

Selve spillet er identisk med dets modpart på computeren, strukturen og rytmen er helt magen til. Dog kan du ikke tage dine kreationer fra originalen med over i denne. Men der hvor det virkelig bliver anderledes er i måden hvorpå man spiller med flere mennesker på. Du kan nemlig spille flere på samme skærm, og selvom det lyder fjollet giver det Minecraft en helt anden dimension. At kunne sidde på samme sofa og være fælles om at være igang med et projekt bliver pludselig en langt mere intim affære end over Skype. Og så er det bare hyggeligere at sidde sammen og pege på fjernsynet.

Sublimt håndholdt tæskehold

(Super Smash Bros. fås til Nintendo 3DS)

Super_Smash_Bros_3DS

Super Smash Bros. serien er nok enhver 12 årig Nintendo-fans største drøm. Samtlige kendte, og ukendte, figurer fra Nintendos mange spil tørner sammen i et stort gigantisk slagsmål. Nu er det nyeste spil i serien kommet, og for første gang nogensinde er det at finde på Nintendos håndholdte maskine – Nintendo 3DS.

At have et stjernespækket tæskehold i lommen er fantastisk. Spillet passer perfekt til lommeformatet, og det hurtige “bare lige fem minutter” flow i spillet gør at man nemt kan presse en runde ind her og der. Selve kampene fungerer på en næsten tegnefilmsagtig måde, hvor alting er kaos fra første øjeblik. Banerne er bygget op omkring områder fra klassiske Nintendo spil, og det gælder ikke om at slå din modstander til blods. I stedet gælder det om at få dem skubbet ud af banen for, at du kan få et point.

http://youtu.be/P0G9-DwU2fI

Det er et konstant hektisk virvar af farve, lys og lyde. Det gælder virkelig om, at holde tungen lige i munden for med fire figurer på skærmen af gangen kan et angreb komme fra alle tænkelige vinkler. Super Smash Bros. 3DS er dynamisk, og intenst som rigtig få spil er det. Banerne skifter udseende og indhold midt i en kamp, og pludselig kan din solide strategi blive helt og aldeles ubrugelig, og nu gælder det om at tænke hurtigt inden modstanderne får overtaget igen. Super Smash Bros. 3DS har en masse at byde på, alt lige fra at kæmpe dig til tops i kampe mod computeren, små minispil og selvfølgelig muligheden for at slås med venner enten lige i nærheden eller over internettet.

Super Smash 3DS

Super Smash Bros. 3DS er en kavalkade af de mest kendte Nintendo figurer overhovedet, som Super Mario, Pikachu og Prinsesse Peach men også folk du aldrig har hørt om før, som er bi-roller i spil fra flere årtier siden. Der er guf for fans af alle aldre og grad af kærlighed til Nintendo. Og så er det bare i bund og grund et fantastisk vellykket spil.

Byg dit eget Disney eventyr

(Disney Infinity 2 fås til Xbox 360, Wii U, Playstation 3, Xbox One og Playstation 4)

Disney-Infinity-2-Merida-and-Maleficent

Har du nogensinde tænkt hvad der ville ske, hvis Anna fra Frozen og Captain America gik på eventyr sammen? Hvis du nu ikke har tænkt den tanke, så bliver der rig mulighed for at gøre det og se idé blive forvandlet til realitet i Disney Infinity 2. Her får du nemlig alt hvad Disney-hjertet kan rumme af nostalgi, Marvel superhelte og friheden til at bygge lige hvad du vil.

http://youtu.be/WtiVKvdfh0I?list=PLNAsIANslbRyZuXzlI-YOw2x7AofzmY6c

Disney Infinity 2 er inddelt i to forskellige dele: Der er de allerede skabte eventyr, der foregår i Marvels superhelte univers, hvor du kan spille et helt nyt Spiderman, Guardians of The Galaxy eller The Avengers eventyr igennem, sammen med de forskellige figurer du kan købe. Men udover det, så er der også den del af Disney Infinity, hvor spillet forvandler sig fra et traditionelt spil til noget nær magi.

Den del af spillet hedder Toy Box, og det er mere eller mindre et blankt kanvas hvor du i bedste Minecraft stil kan bygge dit helt eget Disney univers, eventyr og oplevelser. Synes du at Anna skal med Aladin ud og jagte robotter? Så kan du gøre det.  Det handler nemlig ikke bare om at bygge, og glæden ved det, men også hvad du gør med det bagefter. For har du bygget en racerbane, så er den kun interessant når du får muligheden for, at påklistre regler til den.

201117_screenshot_01_l

Det forvandler den nemlig til noget du kan interagere med, og faktisk forvandle til sit eget lille mini-spil. At koble regler, struktur og spildesign op til ting du har bygget giver Disney Infinity 2 en helt anden dybde end andre spil i genren. Det gør, at Disney Infinity 2 løfter sig langt over spil, som kun handler om at bygge. Og det gør spillet til en noget nær magisk oplevelse, for du kan bygge dine helt egne spil.

Så er du Disney fan finder du enorme mængder af morskab i Disney Infinity 2, og så er figurerne også ret seje.

Kan du skabe dit drømme liv?

(Fantasy Life fås til Nintendo 3DS)

fantasy-life-nintendo-3ds-

Hvad vil du gerne være når du bliver stor? Det spørgsmål stiller det spøjse spil Fantasy Life dig få minutter efter du har startet spillet. Der er frit valg på alle hylder. Du kan blive alt lige fra en kok til ridder. Afhængigt af hvad du vælger bliver du kastet ud i en masse forskellige opgaver, som fører dig på det ene storslåede eventyr efter det andet. Som ridder skal du og slås med monstre, som smed skal du lave våben og som kok gælder det om at vandre ud og jagte de bedste ingredienser du kan komme u nærheden af.

Jo flere opgaver du laver, desto bedre bliver du og føler du dig kompetent nok inden for et område kan du skifte job ganske nemt. Når du gør det, så begynder hele møllen forfra igen med nye opgaver, nye kompetencer og nye mennesker du møder. Jo flere professioner du bliver talentfuld inden for, desto flere områder åbner du op for. Nogle kan endda kombineres, for tænk hvis du som ridder og smed kunne lave dine egne våben, eller som kok og ridder lave mad, der gør du kan klare dig ude i verden længere tid af gangen.

Fantasy Life er en rigtig sjov blanding af hvad du ville finde i et traditionelt rollespil, men samtidig kombineret med alt det man forventer fra spil som The Sims. Her hersker både eventyr, men også dagligdagen når ting som boligindretning melder sig. Der er mange bolde at holde i luften når du spiller Fantasy Life, og det gør at det er svært at lægge fra sig igen, for der er altid noget nyt eller anderledes at opsøge. For der er altid en drage at jagte, en stuvning der kan gøres perfekt, en bog der kan skrives eller en stuen der trænger til en ny seng.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

three + ten =

1 Comment
  • Shopsites
    oktober 8, 2014

    En lækker samling af ideer som forælder til vordende unger der har lidt for meget fritid i næste uge, men Minecraft er velsagtens ikke lige det store samlings punkt af en spil? Det kunne passende byttes ud med et som var lidt mere multiplayer agtigt i min obtik