Bliv klar til efterårsferien med vores gaming guide: Assasins Creed Mirage, Detective Pikachu Returns og Forza Motorsport

6 Min læsning

Uanset om du er til storslåede eventyr og kampen mod det gode og det onde, hang til at køre hurtige biler eller løse gåder med dine yndlings Pokémons. Så er der noget at komme efter i vores guide til efteårsferiens bedste spil til både store og små.

Rejs til smukke Baghdad i det forrygende actionspil ‘Assassins Creed: Mirage’

Velkommen til Baghdad. Året er 861 og solen står højt på himlen. Der dufter af krydderier fra markedsboderne og de tætpakkede gader er fyldt med kameler, mennesker og lommetyve så langt øjene rækker. Midt i den menneskemængde står ‘Assassins Creed: Mirages’ hovedperson, den tidligere lommetyv Basim.

Hans dage som tyv er ovre, for nu er han et nyudklækket medlem af den skjulte gruppe “The Hidden Ones”, der har til formål at bekæmpe et ondt broderskab, der fra skyggerne har taget kontrollen over Baghdad og Kalifatet.

Derfra starter din kamp mod korruption i Baghdads gader. Hvor du skal tage hævn over mordet på alle dine venner, kickstarte et slaveoprør og snigmyrde en stribe medlemmer af det onde broderskab, så du kan genskabe fred og orden i Baghdad.

Selvom Basim er en del af “de gode”, så startede han livet som en tyv og den del af hans opvækst fylder stadigvæk rigtig meget i ‘Assasins Creed: Mirage’. For du kan vitterligt stjæle med arme og ben, imens du vandrer igennem de proppede og tætte gader i Baghdad.

Og når du ikke stjæler alt hvad der er tømret fast, skal du ud og redde verden. Basims baggrund som en tyv gør, at han på ingen måde er en kriger, så derfor handler mange af missionerne i ‘Assassins Creed: Mirage’ om at bevæge sig uset hen til den person du skal snigmyrde. Du klatrer på tage, kravler på vægge og dræber dine fjender fra skyggerne for ikke at blive opdaget. Men nogle gange bliver det også nødvendigt, at trække det store sværd frem og slås, men altid som en sidste udvej.

Skulle du blive opdaget, og være ude af stand til at kæmpe dig fri, gælder det om at tage benene på nakken. Heldigivs har Basim alverdens pakour-evner til sin rådighed, så du kan både løbe rigtig hurtigt gennem byens gader men også bevæge dig op på tagene, hvor du ganske effektivt kan miste dine forfølgere.

‘Assasins Creed: Mirage’ er et super underholdende spil, der med dets blanding af parkour, action og snigeri i skyggerne giver dig en masse forrygende timer i Baghdads sol, og et eventyr du ikke glemmer med det første.

Du kommer til at elske Assassins Creed: Mirage hvis:

  • Du elsker de ældre Assassins Creed spil fra før Assassins Creed: Origins
  • Du vil have et spil hvis verden du kan forsvinde i under hele din efterårsferie

Assassin’s Creed: Mirage fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC

Brug efterårsferien på at opklare gåder i det super charmerende ‘Detective Pikachu Returns’

Du forbinder nok mest Pokémon serien med at fange og træne Pokémons, måske fra Pokémon Go eller de mange andre spil i serien. Men den vidunderlige Pokémon verden rummer meget mere end det, og det nyeste Pokémon spil er noget af det vildeste og mest anderledes serien nogensinde har budt på. For hvad nu hvis den super nuttede Pikachu faktisk havde en dyb stemme, elskede sort kaffe og havde hang til at opklare mordgåder.

Det er hvad kernen i ‘Detective Pikachu Returns’ er, når du i rollen som Tim Goodman tager ud med din detektivmakker Pikachu ud for, at opklare sager der spænder alt fra juveltyverier til forsvundne personer.

Historien i ‘Detective Pikachu Returns’ er ikke en krimiroman værdig, men det er i stedet klassiske krimigåder fortolket gennem et mere familievenligt filter, hvor alle kan være med mens historie udfolder sig og der ledes efter spor.

Selve spillet er bygget op om de mange forskellige sager, som Tim og Pikachu påtager sig undervejs i spillet. Fælles for alle sagerne er, at de handler om at du skal snakke med mistænkte mennesker, og Pokémons, indsamle spor ved at undersøge gerningsstedet og til sidst samle alle ledetrådene for, at komme frem til et motiv og den skyldige.

Men det hele foregår stadigvæk i Pokémons farverige, og familievenlige, verden. Så selvom sagerne har alvorlige temaer, så er det ikke dystert eller skræmmende. Begge hovedpersoner i spillet, Tim og Pikachu, er charmerende at hænge ud med og særligt Pikachus hang til forbrydelser og kaffe skaber meget sjov undervejs i spillet. Ligegledes er det ikke et super udfordrerende spil, og selv de mindre gamere kan være med hvis en voksen hjælper med oversættelsen af det engelske.

Detective Pikachu Returns er et super charmerende og meget anderledes Pokémon spil, der formår at være underholdende og sjovt for både store og små, så længe du ikke forventer super kringlede gåder.

Du kommer til at elske Detective Pikachu Returns hvis:

  • Du vil prøve et meget anderledes Pokémon spil
  • Du vil have et spil, der kan samle hele faimlien om at finde spor og regne gåder ud

Detective Pikachu Returns fås til Nintendo Switch

Bilspillet ‘Forza Motorsport’ er den perfekte bilsimulator til den seriøse bilelsker, eller dig der vil blive det

Bilspillet ‘Forza Motorsport’ er den slags bilspil, hvor du ikke bare skal gå op i at køre stærkt, men også kan nørde alt fra dæktryk til temperaturen på asfalten det sted du kører. For dette er ikke bare et spil, det er rendyrket simulation og kærlighed til alle aspekter af at køre om ræs. Hver eneste detalje i bilerne du kan køre er skabt med rendyrket kærlighed til bilsporten, og når du tager bilerne ud på kørebanen kan du tydeligt mærke forskellene i dem.

‘Forza Motorsport’ er et spil lavet af bilelskere til bilelskere, men også den type bilelsker der synes det er sjovt bare at køre stærkt. For den absolut største genistreg i ‘Forza Motorsport’ er spillets evne til, at favne alle typer af bilfans. Uanset om du er typen, der har købt rat og pedaler for at skabe den mest realistiske oplevelse, eller aldrig har prøvet kræfter med denne type spil.

Hører du til sidstnævnte, kan du glæde dig over at der er et væld af hjælpemidler som du kan slå til, der ikke bare gør det nemmere at komme helskindet igennem et løb. Men også gradvist gør dig klogere på fundamentale ting, som hvorfor, det at bremse sin racerbil er en nødløsning og det altid er bedre at slippe speederen inden du skal dreje i et sving, fremfor at bremse og miste alt for meget momentum.

Måden hvorpå at ‘Forza Motorsport’ er i stand til at være et spil for alle typer af bilelskere er et af spillets største triumfer. Det gør at langt de fleste kan sætte sig ned og finde en blanding af hjælpemidler der gør, at de kan finde underholdning i spillet og få noget ud en tur rundt i de utroligt smukke landskaber som spillet har placeret sine baner i. Og når du for alvor får styr på din bil kan du tage dine evner online og dyste mod andre i alt fra små turneringer til enkelte ræs, hvor præmien er flere penge der kan åbne op for nye biler i spillet.

‘Forza Motorsport’ er et exceptionelt bilspil, og uanset mængden af kærlighed du har til bilsporten så kan ‘Forza Motorsport’ møde dig og langsomt gøre dig til en bilfanatiker.

Du komer til at elske Forza Motorsport hvis:

  • Du vil have et seriøst bilspil, med masser af fokus på realisme
  • Du vil have et spil, der ikke bare kan underholde dig i efterårsferien men også resten af året

Forza Motorsport fås til Xbox og PC

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eleven + seven =

No Comments Yet.