BLOGGER FRA 10.000 METERS HØJDE

2 Min læsning

Af Christiane Vejlø

I aften holder Samsung en stor event i London. Det er ikke helt klart hvad de vil lancere, men eftersom vi dækkede Apple eventen med to timers live radio sidste uge, så tænkte jeg at Samsungs præsentation i aften måske kunne være turen værd. Og her er jeg så. På vej til London. I et fly faktisk! Wifi i luften er stadig så stor en sjældenhed at det for mig føles som en juleaften man ikke lige havde set komme. Jeg får lyst til at tweete og blogge og maile, for det er ejendommeligt at være i kontakt med jer mennesker langt nede på jorden, når man sidder dette ingenmandsland i skyerne.

Jeg synes grundlæggende det er meget kedeligt at flyve. Hvad skal man lave? Jeg kan ikke rigtig koncentrer mig om at læse, jeg har ikke det store behov for at snakke, jeg bliver hurtig træt af at kikke ud af vinduet. På mange måder er wifi den perfekte vej ud af både ensomheden og kedsomheden på sæde 4B.

Internetflyvetid er gavetid. Onlinetid man ikke anede man ville få. Tid til at slette mails, ordne fotoalbums og tweete beskeder for at udnytte det tidsrum hvor man faktisk bogstaveligt talt er lidt hævet over de andre. Det er eksotisk. Det er sjældent.

På den anden side har der nu altid været noget særligt ved netop den offline lomme vi efterhånden kun oplever i et fly. DSB havde engang et slogan jeg var helt vild med. “I toget der er tiden din egen” (eller noget i den retning). For det var fedt bare at glo ud af vinduet med god musik i ørerne og en bog i hånden. Men nu bruger jeg tiden i toget på arbejde og SMS’e. Det er ikke længere bare min tid. Er det den helt private, lukkede tidslomme som vi er ved at miste på fly? Og gør det noget? Hvad vil du helst? Være online eller offline i luften?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

nineteen + 6 =

3 Comments
 • Victor Kristiansen
  juni 20, 2013

  Da jeg fløj til prag sidste år, og fandt ud af at der var wifi, endte jeg med at spille counterstrike med nogle svenskere. Man skal bare huske at slukke for lyden, for man har ikke lyst til at få “the bomb has been planted” blæst ud af højttalerne :P

 • Søren Hugger Møller
  juni 22, 2013

  Hvilket selskab fløj du med? Min eneste erfaring med wifi i luften har været Norwegian København-Oslo (og retur). Og det var ingen succes :(. Fuldstændig ubrugeligt. Twitter og Facebook kunne slet ikke få forbindelse. Og websites tog uendeligt lang tid at indlæse, hvis de fik timeout før de nåede så langt. Det lykkedes mig med nød og næppe poste et billede til Instagram.

  Så jeg er ikke imponeret. Jeg kan naturligvis have været uheldig, men oplevelsen var den samme ved begge flyvninger.

  Det undrer mig, at Norweian bryster sig af at være de første i Europa med wifi i fly, når det er så ringe. I mit hovede ville det give mere mening at satse på at være de bedste, fremfor de første med noget der ikke virker…

  • Tim Jensen
   juli 1, 2013

   Har helt den samme oplevelse af Norwegian og deres wifi og har prøvet flere forskellige fly.

   Mvh
   Tim