Breve kan fremover være længere tid om at nå frem

2 Min læsning

De i forvejen langsomme breve kan i fremtiden være op til fem dage om at lande i postkassen. Vil det mon medføre, at vi sender fx færre fødselsdagskort fremover? Og er en fødselsdagshilsen på Facebook ligeså god som et ‘rigtigt’ fødselsdagskort?

Det er efterhånden mere almindeligt at skrive en fødselsdagshilsen på Facebook end at sende et flagudsmykket kort med posten. En norm, som den nye postlov næppe vil rykke ved: Ifølge DR er et bredt politisk flertal blevet enig om at afskaffe A-brevet, der leveres fra dag til dag. Alternativt kan vi sende et B-brev, men vi må forberede os på, at det kan være op til fem dage undervejs, hvor det før var op til tre dage.

Besværet ved at købe, skrive og sende kortet, så det når frem i tide, kan medføre, at vi fremover sender færre fødselsdagskort. Især når vi alternativt bliver mindet om fødselsdagen og kan skrive en hilsen på Facebook, som mange alligevel tjekker i løbet af dagen. Her kan vi fx også inkludere billeder, der understreger vores hilsen og tydeliggør forholdet til fødselaren.

Men kan en hilsen på Facebook virkelig ses som et alternativ til det traditionelle fødselsdagskort?
Med en håndskrevet hilsen frem for en besked på Facebook kan vi nemmere vise fødselaren, at der blev sat tid og tanke af til lykønskningen. Netop derfor kan det være, at vi sender det samme antal fødselsdagskort fremover, på trods af den øgede leveringstid. Og vil vi derudover smide en hilsen på Facebook, kan vi jo nemt det.

Hvad tænker du om det at sende fx fødselsdagskort frem for eller ud over en hilsen på Facebook? Er der bare noget særligt over en håndskreven hilsen, eller er en besked på Facebook helt fint? Og vil den nye postlov mon gøre, at vi sender færre kort?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.