Christiane: Sådan bruger jeg Instagram

4 Min læsning

Hvad enten du har 10 eller 1000 followers, kan det være du både kan bruge og give gode tips til at effektiv brug af de sociale medieplatforme. Elektronistas Christiane Vejlø svarer her på, hvordan hun bruger billedmediet Instagram (@elektronista 8000+ followers). Del dine egne bedste tips i kommentarfeltet. Så bliver vi klogere sammen. 

star wars

Hvorfor Instagram: Instagram er et af mine yndlingssociale medier. Jeg kan rigtig godt lide, at det er overskueligt og uden alt for mange funktionaliteter. Det er meget rent (ser med bekymring på når de add’er nye features og kopierer Snapchat). Platformen handler om at dele billeder, og det virker derfor godt efter devisen “show it don’t tell it”.  

Hvad for noget indhold kan du lide? For mig skal Instagram være en oplevelse, og man skal kunne mærke det man ser. Enten fordi det er sjovt (som @9gag og @creolbrothers @vaertenogvejret @celestebarber), imponerende (som @reneredzepinoma @wsl @nasa @chefkondiforlarsjuul) , overraskende , flot design (som f.eks. @nicolettestoltze) eller smukke billeder (f.eks. hos @peterlindbergh @mariotestino @loic_p @kennethnguyen ),.

Loic_p

Hvordan er stemningen i dit feed? Jeg oplever, at der (ihvertfald i mit Instagram feed) udspiller sig væsentligt færre dramaer og konflikter end f.eks. nogle steder på Facebook. Generelt er folk søde ved hinanden og sætter pris på hinandens indhold. Ellers kan man jo bare unfollow. Jeg kan også godt finde på at slette en kommentar, hvis den er ondskabsfuld eller spam. Men det sker utrolig sjældent.

Paris

Hvad deler du?: Min konto hedder @elektronista, hvilket jo tyder på, den har noget med mit faglige virke at gøre. Det har den også, men den er også meget personlig og nok den konto, hvor jeg inviterer mest ind uden dog at blive privat. Jeg deler både fede gadgets og trends, jeg finder på nettet, flotte billeder af rummet, af gæster fra mit radioprogram, fra foredrag rundt i landet, af en situation i min arbejdsdag eller sammen med mit team, noget design jeg godt kan lide og æstetiske oplevelser, som jeg prøver at fange med kameraet. Nogle gange også af mine venner, sne i bjergene, solskin på stranden, naturen, en flot hat og andre ting, som gør mig glad.

Jeg har tænkt meget over om jeg burde dele billeder af Elektronista Clutch (en taske jeg har designet) og produkter som bliver solgt i Elektronista Shoppen. Det er jo kommercielt indhold i den forstand at noget bliver solgt, og jeg vil helst ikke virke Sælger-Helge-agtig. Men på den anden side, er det stadig en del af min professionelle hverdag, og det jeg laver, og det er virkelig noget jeg står inde for og er stolt af, og som jeg tror har interesse for målgruppen. Men jeg tænker meget over, at det ikke bliver for meget.

screen-shot-2017-01-10-at-17-01-59

Hvornår deler du? Jeg deler, når jeg falder over noget content, jeg synes passer til min profil, og som jeg får lyst til at dele. Jeg tænker selvfølgelig over hvad mine followers måske gerne vil se. Men det er vigtigere for mig at være tro mod det, som jeg virkelig har lyst til at dele, end at dele noget for andres skyld. I sidste ende tror jeg, det i virkeligheden giver bedre og mere autentisk content. Jeg tænker ikke så meget over, hvornår på dagen jeg deler, dog skal der gå lidt tid mellem billeder. Har man en konto med et internationalt publikum, kan det betale sig at tænke i tidszoner.

delorian

Hvad giver likes?  Der bliver ofte lavet grin med fænomenet, men statistikken siger altså selfies. Jeg tror, det er fordi, det er personligt, og det er jo mennesket folk vælger at følge. Jeg kan også godt selv lide at se billeder af folk, jeg følger. Der går ofte 10-15 billeder mellem posts, jeg selv figurerer på, og jeg vil helst have, at konteksten i billedet er pointen, og jeg er derfor oftest sammen med et andet menneske. F.eks. gæsten fra ugens Elektronista podcast.

En anden ting jeg har bemærket ofte giver likes lige på min konto er sjove gamle retrotech-ting, som folk har nostalgiske følelser omkring. Donkey Kong, Star Wars-grej eller en drejeskrivetelefon, går folk altid amok over.

screen-shot-2017-01-10-at-16-59-31

Hvordan bruger du hashtags?: Jeg bruger som regel et eller flere hashtags. Nogle gange som en overskrift situationen skal afkodes i. Andre gange som en humoristisk kommentar. Og nogle gange når det er mere generisk – med henblik på at andre kan opdage mit content. Jeg elsker at bruge #madfradenvirkelige verden. Der er så mange avokadomader og gourmetmåltider derude. Nogle gange kan jeg godt lide at dele en makrelmad eller ramen-nudler.

Bedste tip? Hvis jeg gerne vil arbejde rigtig grundigt visuelt med et billede, så bruger jeg redigeringsapp’en Snapseed. Jeg deler af og til en post videre til Twitter eller Facebook, hvis jeg føler det passer i den sammenhæng. På den måde introducerer man også nye folk til kanalen.

Og nu.. Hvorfor bruger du Instagram? Hvem følger du? Hvad giver likes? Og hvad er dit bedste tip?

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

15 + fourteen =

3 Comments
 • Rune
  januar 11, 2017

  Jeg bruger Instagram @digitalpadagog som en vinkel ind bag mit arbejde som IT-pædagogiske konsulent samt for, at vise hvad jeg går og laver…
  Primært på arbejde men også en smule efter arbejde, som arbejdet og “fritid” flyder sammen;-)

  Derudover bruger jeg min instagram til, at vise et lille indblik i mit kaffe univers (tidligere kaffeblogger)
  Bruger # som en del af formidlingen:)

  Hvad er dine tanker omkring sammen kobling af instagram til twitter eller facebook

  God dag
  Rune Gråbæk

 • Christiane Vejlø
  januar 13, 2017

  Hej Rune Tak for dit input.
  I forhold til koblingen til facebook og twitter. Jeg er meget omhyggelig med hvad jeg vælger at dele videre. Ikke alle instagrambilleder egner sig overhovedet til twitter. Typisk når det er mere fagligt.
  Jeg mener det er vigtigt at forholde sig til hvilken platform man er på.
  På facebook hænder det også at jeg deler fra Instagram, men jeg mener også man med fordel bare kan tage det gode billede man gerne vil dele, så billedet ligger hos facebook ikke ikke i instagram app’en.
  Jeg synes til gengæld at det er HELT forkert at dele facebook posts på Twitter. ISÆR hvis man gør det automatisk og det er det eneste ens twitterkonto leverer :-)

  Christiane

 • Else Togo
  januar 14, 2017

  Jeg er en overmoden pige, der elsker hashtag-universet. Inspireres af at følge og følgere og editeringsfeautures. Insta er enkelt og positivt.