CPHdox- Kan vi forudsige, hvem der bliver kriminelle? Skal vi?

1 Min læsning

Der er flere interessante film en technørd med fordel kan tjekke ud på årets CPHdox. Du kan f.eks. se film om en menneskelig cyborg, om et fly på solkraft og AI, som slår mennesket i AlphaGo-spillet. Og så er der filmen PreCrime, (15/3) efterfulgt af en debat om overvågning styret af Anders Kjærulf fra radioprogrammet Aflyttet.

Kan du huske Minority Report? Filmen, hvori uskyldige blev anholdt, fordi data pegede på, at der var sandsynlighed for, at de ville begå kriminalitet. Tom Cruise jagtede de prækriminelle. Indtil han selv dukkede op som fremtidig morder i systemet. Så flygtede han fra systemet, som i sidste ende selvfølgelig viste sig at have taget fejl.

Et fremtidsscenarie som kan give dystopisk gåsehud ved tanken om en totalitær stats overvågning og indgriben. Hvad nu hvis udregningen var forkert? Hvad hvis man påvirker personer og situationer negativt ved at foregribe noget, der slet ikke er sket? Hvad hvis man redder 10 personer, men 100 bliver fejlantastet, og millioner bliver overvåget? 

Nå men klip til, at algoritmer og kunstig intelligens nu flere steder er igang med at overvåge personer for, at politiet kan slå ned, inden forbrydelsen er begået. Hele det område bliver behandlet i filmen. Herunder kan du se traileren. Og så kan du samtidig lige tage et blik på den originale Minority Report-trailer. Se mere om de nørdede film på CPHDox her. 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

thirteen − ten =

No Comments Yet.