Klar til cyberpunk med cybertruck fra Tesla?

3 Min læsning

Jeg kan ligeså godt indrømme det. Jeg har en kæmpe svaghed for pick up trucks. Engang boede jeg i Montana. Ja den der stat i USA, hvor Hollywood stjerner flytter til, når de vil have mere åben himmel og flere våben i deres liv. Man kunne få en riffel med i købet, hvis man åbnede en konto i den lokale bank, og enhver med bare en lille smule respekt for sig selv havde selvfølgelig en pick up truck med et gun rack, den kunne hænge i.

Personligt havde jeg forelsket mig i de helt gamle ramponerede pick ups, som man iøvrigt også ser rigtig meget i Californien, fordi det er de mexikanske havearbejderes favorit transportenhed.

Jeg ville hoppe i en skovmandsskjorte, smøge ærmerne op, lægge armen i det nedrullede vindue og spille Johnny Cash for fuld blæs hele vejen til min bjælkehytte i skoven.

Men hey jeg flyttede hjem, og det er ikke nemt at finde den perfekte pick up i Danmark. Så jeg landede istedet på en vogn med flotte fælge, dobbelt udstødning og racersæder. Bare sådan ligesom for at opveje, at jeg ikke spiser big steaks og drikker Bud light i en bjælkehytte i ødemarken, men istedet havnede i en lejlighed på Østerbro, hvor jeg spiser vegetarisk og bruger alt for meget elektronik.

Nå men jeg justerer min pick up truck drøm mod fremtiden, og minder mig selv om at jeg også sagtens kunne se mig selv i Bladerunner. I et en mørk og dystopisk metropol med evigt regnvejr og neonlys (og Harrison Ford). Hvordan ville en pick up truck mon se ud i en dyster cyberpunk verden? Det fik vi svaret på denne uge, hvor Elon Musk og Tesla introducerede The Cyber Truck. And that is one big, ugly mofo!

Der er plads til 6 mennesker i Teslas Cybertruck. Dens ydre, hårde skal kan modstå pistolskud, og ifølge Musk har personbeskyttelse været en høj prioritet. (Til Zombie apokalypsen?).

Det mest imponerende er, at bilen skulle have en rækkevidde på 800 km for den største model. På el! Det er ret imponerende. Især fordi trucken jo ikke kan være helt let. Slet ikke hvis den har ting på ladet. Der er nemlig plads til 1.5 ton!

Designet på Teslas Cybertruck er rimelig specielt. Elon Musk og jeg deler en begejstring (ja vi har meget tilfælles) for den gamle Lotus Esprit, og Cybertrucken skulle være inspireret af netop den model. Og jo bevares. Der er noget med nogle kanter og noget spids front. Men jeg synes egentlig ikke rigtig, at det look passer lige her. Alligevel har jeg lidt en svaghed for det hårde og lidt dystre Mad Max agtige no bullshit udtryk.

Elon Musk har tweetet om sin eltruckdrøm siden 2012 og nu er den altså præsenteret, og den første og letteste version ruller fra fabrikken sidst i 2021. I 2022 kommer den største og vildeste model.

Hvis du ikke kan være i dig selv at begejstring over Cybertruck, så er det bare afsted lige nu ind på Teslas danske hjemmeside, hvor du kan bestille dit eget eksemplar. Personligt tror jeg at jeg venter på en elversion af en romantisk, old school, beat up pick up truck.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

four + 9 =

2 Comments
 • Tina
  november 22, 2019

  Et skønt indlæg :-)
  Jeg er selv ret stor fan af biler især enten de hurtige eller de seje.
  Teslaen kan dog ikke helt modstå pistolskud, endnu! Men de arbejder på det :-)
  Vandt jeg i lotto stod der med garanti flere biler i min garage :-)
  En dejlig weekend ønskes herfra :-)

 • Henrik
  november 29, 2019

  Fed artikel og beskrivelse :-) Jeg må snart til Montana…