Cykl dit tøj rent

2 Min læsning

Her er en opfindelse, der sørger for, at du får trænet, mens du vasker tøj. Og sparer på elregningen samtidig.

bike washing machineMåske har du prøvet at lade din mobiltelefon op ved at cykle på en af de motionscykler, der blev stillet op på Roskilde Festivalen (første gang i 2009). Og måske har du siddet i en spinningtime i motionscentret og tænkt, at alt den energi, der bliver genereret fra pedalerne på alle spinningcyklerne i rummet, burde samles og bruges til elektricitet – i stedet for bare at gå til spilde.

Nu har en gruppe kinesiske studerende fra Dalian Nationalities University i Kina designet en cykel, der tager udgnagspunkt i netop de´n idé: Vaskemaskinecyklen.

Som forhjul har Bike Washing Machine en vaskemaskinetromle, som dit beskidte tøj kan puttes ind i. Det er din trampen i pedalerne, der får vaskemaskinen til at snurre, så det er altså tøjvask OG træning i én fiks pakke. Og elektriciteten, der genereres, kan opsamles og gemmes til senere brug.

De studerende er i gang med at bygge en prototype af maskinen, så den kan desværre ikke købes til hjemmebrug endnu. Billeder og beskrivelser af projektet er uploadet på sitet Tuvie.com, der er dedikeret til opfindelser og industrielt design.

Bliver den sat i produktion, vil den også kunne bruges i områder, hvor man ikke har adgang til stabil elektricitet. Eller, lidt mere i-lands-agtigt, i lejligheder, hvor der ikke er plads til BÅDE en vaskemaskine og en motionscykel.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twenty + fourteen =

No Comments Yet.