DANSK DESIGN PÅ INDIENS BERYGTEDE LUKSUSHOTEL

3 Min læsning

Af Christiane Vejlø

Suiten er 465 m2 og fylder næsten en hel fløj på 6. etage af det berømte luksushotel Taj Mahal Palace i Indiens pulserende kosmopol Mumbai. Med suiten følger privat butler, Jaguar og nu også en god mængde tv- og lyddesign fra Struer virksomheden B&O.

Året er 2000. Bilerne dytter i det støvede gadebillede, beskidte børn tigger om et par rupees, der dufter af curry og chai og ved Mumbais vartegn The Gateway of India kæmper gadesælgere om at afsætte alt fra balloner til cigarretter og turistnips. I kvarteret Colaba i Indiens storby Mumbai er der altid travlhed og larm i gaden.

Jeg boede på et billigt hostel rundt om hjørnet. Men jeg kendte en gut, der boede på The Taj. Han havde ansvaret for at åbne kontorer i Indien for en succesfuld amerikansk virksomhed. Virksomheden hed Enron og jeg hørte senere, at han solgte sin Porsche. Men det var før skandaler, før 9/11, før finanskrisen og før The Taj blev angrebet af terrorister som dræbte 167 ansatte og gæster på hotellet i 2008. Med min vens værelsesnummer og navn kunne jeg snige mig ind og ligge ved poolen og snyde mig til en smag på hotellets absolutte luksus. Hotellet har huset alt fra kongelige til filmstjerner og præsidenter. The Beatles har boet her, Jacqueline Kennedy, Bill og Hillary Clinton og Mick Jagger og på en måde altså også lidt mig.

Nu er det 2011. Meget har ændret sig, men The Taj er stadig et af de mest imponerende og luksuriøse hoteller i verden. The Taj rejst sig. Sikkerheden er helt i top og det samme er indretningen af det glamourøse hotel. Og der er stadig masser af rige mennesker i verden. Ikke mindst i Indien, som har en velhavende overklasse med formuer i fantasillion-klassen. I Indien er de vilde med teknologi, og for de rige kan det ikke blive bling bling nok. Jeg kender en rigmandssøn i Delhi, som har en Vertu telefon i guld bare for at lægge den på bordet, når han er ude. Sådan en telefon kan nemt koste flere 100.000 kr. Men han bruger kun sin iPhone.

Selvfølgelig vil Taj Mahal Palace have de bedste og mest flashy gadgets til deres gæster. Stilen er eksklusiv på den meget klassiske måde. Og når det gælder old money rigmænd- og damers audiovisuelle oplevelse, så er det nu danske B&O som leverer varen. Den store suite er nu udstyret med indtil flere Beovision fjernsyn, Beolab højtalere og BeoSound og BeoCenter musiksystemer. Så der skulle være en chance for at få både god lyd og lækre billeder.

Enhver som besøger Mumbai bør gøre sig selv den tjeneste, at besøge The Taj. Hvis pengepungen ikke tillader overnatning i den gigantiske suite, så kan man altid spise på en af den mange restauranter, tage en afternoon tea i salonen eller besøge natklubben om aftenen. Men det der med at snige sig ind til poolen, det kan man nok ikke mere.

Se også artiklen om Singapores mega luksushotel og hvordan det er proppet med gadgets!

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

3 × four =

No Comments Yet.