Danske højttalere spiller højere end alle andre Bluetooth-bokse

3 Min læsning

De nye Soundbokse kan levere lydtryk som en rockkoncert – men med musikken streamet fra en smartphone. De spiller djævelsk højt i op til 30 timer på en enkelt batteriopladning.

soundboks 1

Utrolige 119 dB – øredøvende bogstavelig talt (eller råbt). Men det er også meningen. De nye danske Soundboks højttalere skal give samme lydmæssige oplevelse som ved en god popkoncert. Blot i en mindre indpakning og på batterier.

Soundboks har dermed skabt verdens mest støjende trådløse højttalere, der kører på batteri. Med mulighed for at streame musikken direkte fra en smartphone via Bluetooth – og spille lige så højt som fra scenen til en rock festival.

Tre unge danskere, Jesper Theil Thomsen, Christoffer Nyvold og Hjalte Emilion Wieth, står bag ideen, der er født på en dansk rockfestival, de alle tre deltog i:

soundboks 3

De ville gerne overføre samme lydoplevelse og lydtryk til deres egne fester – udendørs som indendørs – uden, at det var nødvendigt at bygge store anlæg op med forstærkere, masser af højttalere og kabler overalt.

Resultatet blev Soundboks-højttalerne, der indeholder fire 42 watt digitalforstærkere, to basser og to mellem/diskantenheder, som alle kan spille meget højt uden de store krav til strøm og effekt. På det punkt er Soundboks altså meget anderledes end de fleste andre trådløse Bluetooth-højttalere.

Det samme gælder i forhold til design. Soundboks er ikke farverige eller elegante, og de vil næppe passe til en lys, let og smart indrettet dagligstue.

Til gengæld er de nye danske højttalere bygget, så de kan tåle bump, slag og regnvejr, når man har dem med undervejs. Målgruppen er nemlig festaber, som vil have lyd på niveau med dansegulvet på et diskotek – blot i haven, på stranden, ved sports arrangementer og lignende.

Soundboks højttalerne er fremstillet af aluminiumforstærket træ. De fylder 66 x 43 x 32 cm og vejer 14,5 kilo. Med andre ord er de bærbare, f.eks. med skulderremme som en rygsæk.

soundboks 4

I designet har Soundboks haft kendte danske ører med på sidelinien. Det lille firma støttes bl.a. af Peter Lyngdorf, der i sin tid grundlagde Hi-Fi Klubben. I dag producerer han nogle af verdens bedste og dyreste Hi-Fi højttalere i firmaet Steinway-Lyngdorf. som han har sammen med den berømte flygelfabrikant Steinway & Sons.

Ud over lydtrykket er det mest imponerende ved de nye danske højttalere, at de kan spille højt meget længe. Soundboks kommer nemlig med to udskiftelige batterier, der hver kan spille op til 30 timer med lydtryk på 113 dB, inden de skal oplades.

I stedet for de almindelige lithium-ion-typer anvender Soundboks batterier af lithium-ferro-fosfat (LiFePO4), som er mere holdbare. De kan oplades på kun tre timer. Så på seks timer har man energi nok til at spille høj musik en hel weekend.

soundboks 2

Soundboks har hovedsæde i København og har åbnet et kontor i Californien for at få direkte adgang til det kæmpestore amerikanske marked.

For nogle dage siden lancerede Soundboks deres højttaler på iværksætter-portalen Kickstarter for at skaffe 100.000 USD i kapital – og de tre danskere har ramt plet. I hvert fald har Soundboks allerede hentet næsten det tre-dobbelte af den ønskede kapital – og der er fortsat åbent for bestillinger i et godt stykke tid.

Når højttalerne efter planen kommer på markedet til april, bliver udsalgsprisen 699 USD stykket – svarende til ca. 4.900 kroner. Hvis man forudbestiller nu, kan de dog fås for kun 459 USD – godt 3.200 kroner.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

No Comments Yet.