De 12 vigtigste ting fra Apples keynote event

2 Min læsning

Vidste du at Elektronista udgiver et helt gratis Inox Magasin med masser af fordele? F.eks. at du ved mere om digitale trends end dine venner. Skriv dig op her. 

 

Apple har igen holdt hof, og det kom der temmelige mange nyheder ud af denne uge. Elektronista har samlet de væsentligste, så du er opdateret på få minutter.

Nye iPhones

nye-iphone6S

Vi så en opdatering til iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Det ydre design er som sidste model, men indeni har Apple arbejdet på måde man betjener iPhone på. Det handler rigtig meget om 3D touch. Der er mange muligheder for at interagere med indholdet fx. til hurtige previews og skærmen er meget trykfølsom. Der er bedre specs i det hele taget, men den vigtigste er nok at kameraet er opdateret til 12 megapixel. Og så er der en interessant fotofunktion som hedder Live Photo. En lille videobid som er en del af ethvert billede. Der er også nye farve Rose Gold (lyserød).

iPad Pro

Ipad-pro

Den nye Pro henvender sig til et mere hardcore business segment. Der er 12.9″ i skærmen og kommer med (ekstra udstyr) en tilsyneladende ret avanceret stylus (noget Steve Jobs ellers havde nægtet Apple skulle lave). Den nye iPad Pro er hurtig, den kan klare relativt tunge programmer som foto-, billed- og lydredigering og med et trykfølsomt tastatur (ekstra udstyr) er der også muligt at skrive effektivt på den. Den kan køre Microsoft programmer som Power Point og Excell og henvender sig sikkert også ret bevidst til de brugere som måske ellers ville købe Microsofts Surface.

iPad Mini 4

Den nye iPad Mini 4 har fået samme specs som iPad Air 2 og er derfor en hardcore lille mofo af en 7.9″ tablet.

Nyt Apple TV

Appletv-boks-2015

Vi har ventet på det længe! En ny Apple tvboks. Her kom den så. Apple meldte ud at de mener fremtidens tv handler om apps, og den nye Apple tvboks får dermed også en appstore hvor eksterne udviklere kan pushe deres apps. Som vi kender det fra iPad og iPhone. Der bliver også mulighed for spil. En væsentlig ting ved den nye tvboks er stemmestyring med Siri. Der er muligt at søge på filmtitler og skuespillere, eller bare stille Siri almindelige spørgsmål om vejret og nærmeste pizzasted. Dog er det tvivlsom om det vil virke i Danmark endnu. Boksen ser ud som om den er lidt mindre i omfang men måske lidt tykkere end forgængeren. Der medfølger en ny sort fjernbetjening som afløser til den gamle sølvfarvede.

Apple Watch- Hermés samarbejde

Apple-Watch-Hermes-Apple tilføjer mere lækkerhedsfaktor og luksusfølelse til Apple Watch med et samarbejde med luksusbrandet Hermés. Brandet er især kendt for dyre tørklæder og lædervarer, og nu er det så også muligt at få et Apple Watch med en ikonisk Hermés læderrem.

 

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

13 − thirteen =

1 Comment
 • Allan
  september 11, 2015

  Bare lige et par rettelser/tilføjelser:

  * iPhone: Space Grey er ikke nogen ny farve på iPhones. Det er kun Rose Gold, der er ny.
  * iPad Pro: Hverken tastatur eller pen følger med den nye iPad. De er begge ekstraudstyr.
  * Apple TV: Siri kommer ikke til at virke på Apple TV i Danmark. I stedet for Siri-knappen vil der være en søge-knap på fjernbetjeningen i de lande, hvor Siri ikke supporteres (iflg. Apple’s developerdokumentation).