Den her virksomhed bør du kende- Alibaba parat til at ryste tech branchen i USA

2 Min læsning

Det vurderes til at blive den største tech IPO nogensinde. Større end Facebook. Men alligevel er der stor chance for at du aldrig har hørt om Alibaba. Her får du et hurtigt rundown. 

Alibaba_Chinese_logo

Den kommende børsnotering af Kinesiske Alibaba ventes af blive den største i teknologibranchen i USA nogensinde. Det drejer sig om den største ecommerce virksomhed i Kina og nok også i verden. 80% af kinas online shopping marked går gennem Alibaba. Den bliver tit sammenlignet med Amazon men er faktisk endnu mere omfattende. Alibaba består af to store shopping websites. Taobao- der minder om en slags ebay eller Etzy hvor alle kan oprette en butik.

alibaba-suppliers

Det er gratis, men man betaler for eksponering. Og Tabao Mall som er en shop med etablerede mærker. Det er blandt andet online handel, en betalingsservice der minder om Paypal, en søgemaskine, en shipping virksomhed og mapping service. Alibaba omsætter for mere end Amazon og Ebay tilsammen og er i vild vækst med en omsætning på mere end 3 mia $ i sidste kvartal af 2013. 66% stigning siden samme kvartal 2012.

Den planlagte børsnotering kan lande virksomheden på en værdi på mellem 165 og 200 mia.$

Bag Alibaba står Mr. Ma, tidligere engelsklærer nu Kinas 3 rigeste mand. En virksomhed som nok er særlig spændt på den her IPO er amerikanske  Yahoo som nemlig ejer 24% af Alibaba. Det kan give Yahoo penge til den agressive produktstrategi CEO Marissa Mayer er igang med og måske være med til at svinge dem tilbage i gamet.

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

five × five =

1 Comment
  • Lars petersen
    maj 11, 2014

    Hørte lige i radioen, at I anså elektronista som et kulturprogram. Det nok snarere det stik modsatte. Handler om alt det ydre, det materielle, form men intet om indhold. Det er teknologibegejstringen store svøbe.