Den kurvede smartphone G Flex reparerer sine egne ridser

3 Min læsning

af Mikkel Winther

Telefoner behøver ikke at være firkantede og flade. Ihvertfald ikke hvis det står til LG, der har lavet en unik telefon i form af G Flex.

FlexElektronista1

Efter at Apples iPhone kom til verden, er det kun gået en vej for telefoner: De er alle rektangler med skærme. Der er ikke rigtig plads til at være kreativ med et telefon-design i den moderne smartphoneverden, hvor tingene skal fungere præcis som vi forventer de skal på tværs af alle telefonmærker derude.

Derfor er LG Flex en sjov telefon. Den kan meget mere end den lige giver udtryk for, første gang du kigger på den. Men så snart du samler telefonen op, forstår man, hvorfor det er en unik sag: Telefonen er nemlig bøjet i en fin lille kurve.

lgglex-1382922819

Men gør det så noget for telefonoplevelsen?

Det gør den en del rarere at tale i, og den ligger overraskende godt i lommen på trods af dens enorme 6′ store skærm. Men at læse mails, Twitter og tekst på telefonen er en lidt underlig oplevelse. Netop fordi skærmen er så bøjet, føles det næsten, som om det er en rutschebanetur, når en længere artikel skal læses, eller man skal indhente de seneste par timers Twitteropdateringer.

Det kræver noget tilvænning, at skærmen ikke længere bare er flad. Den kurvede skærm skulle ifølge LG også have en indflydelse på, hvordan det er at se film på G Flex. Men det føltes ikke nævneværdigt bedre eller dårligere end på en normal skærm. Til gengæld er selve skærmen af virkelig høj kvalitet. Alt fra videoer og tekst fremstår knivskarpt, og det er en fryd at se billeder på telefonen.

Udover skærmen har LG Flex også en anden lille ting, der gør den til en meget særlig telefon. Bagsiden er i stand til at rette op på små ridser i lakken. Den er så at sige “levende”. Det betyder ikke, at du kan stikke en køkkenkniv igennem telefonen og se den samle sig selv i bedste Wolverine-stil.

Men kommer du en travl morgen til at putte telefonen ned til nøglerne, så vil de efterfølgende ridser forsvinde stille og roligt, fordi telefonens ryg har en membran, der jævner ridserne ud. Det er ikke noget, der kommer til at ændre ens liv for evigt. Men det er en fin lille ting, der gør at telefonen faktisk ser ud som ny i mere end de første tre uger af dens levetid.

LG-G-Flex-dat-curve

Selve størrelsen på telefonen kan være ret skræmmende. For med 6′ så er LG Flex over i Phablet-territoriet, og det kan godt blive en ret stor håndfuld at bruge i det daglige. Du kommer ikke udenom, at det nok kræver to hænder at bruge telefonen, og det kan være svært at finde en behagelig måde at holde på telefonen og samtidig bruge den. Men er du typen, der elsker en stor skærm og har brug for så meget information som overhovedet muligt, er det ikke et problem.

Den store skærm bruger LG blandt andet til at skabe en god filmoplevelse, når du ser YouTube-videoer. Det er også muligt at have to apps kørende på samme tid, så du kan have Google Maps i bunden af skærmen, imens du har Chrome åbent i toppen og kigger efter en god restaurant i nærheden.

Stor og kurvet, men ikke for alle
Idéen med en kurvet skærm er interessant, og det giver en del opmærksomhed. Men det føles ikke som en revolution i forhold alle andre telefoner. Det har nogle fordele at skærmen er bøjet, men heller ikke mere end det.

G Flex er mere imponerende for alle de tekniske innovationer, såsom netop den bøjede skærm og ikke mindst det bøjede batteri. Men som dagligdags telefon gør den ikke noget, som ikke findes i alle de andre telefoner på markedet. Men jagter du en unik telefon med en stor skærm, så er G Flex uden tvivl et af de bedste bud på markedet.

LG Flex koster 5500,- uden abonnement.

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 × 5 =

No Comments Yet.