Denne printer kan udskrive smuk kaffe

2 Min læsning

Ripple Maker ligner en klassisk kaffemaskine, men kan noget helt anderledes end brygge den sorte drik. Nyheden kan “printe” smukke mønstre, logoer, billeder og tegninger i toppen af en kop kaffe. Styret trådløst af en smartphone, tablet eller laptop.

kaffe printer by 6

Kaffekunst er blevet populært på mange bedre cafeer, hvor kunder skal have lidt kønt at se på i toppen af kaffen, når de nu betaler så mange penge for en kop mokka.

Normalt kræver det en en del kunnen og et godt håndelag hos cafeens barista eller dennes assistenter, før sjove motiver, ansigter og lignende kan anbringes manuelt i skum og kaffebønner i toppen af koppen.

Den nye Ripple Maker kan lære selv amatører at lave smukke kaffebilleder. De får nemlig hjælp af en app til smartphone eller tablet – og en printer, der sprøjter mønstret på kaffen.

kaffe art motiv 5

Printeren kan godt minde om en traditionel kaffemaskine med en stor touch skærm i toppen. Der kommer dog ikke flydende varm kaffe ud af dyserne, men mønstre og motiver. Udskriften tager maksimalt 10 sekunder.

I stedet for blæk anvender The Ripple Printer små kaffebønner til at danne billedet. Bønnerne er så små, at de ikke giver afsmag i den varme drik underneden – måtte det være en Americano, Cappuchino eller en anden af de populære kaffevarianter.

Den medfølgende Ripple Maker app indeholder et bibliotek af motiver til kaffetoppen, men man kan også selv designe billeder eller modificere de tilbudte skabeloner.

ripple kaffe 2

Ripple Makers hjemmeside findes endnu flere motiver til kaffepynt og mange gode råd til at forvandle en ganske almindelig kop kaffe til kunst.

Ripple begynder at sælge sin kaffeprinter fra september til priser fra 999 USD – godt 7.500 kroner – plus et abonnement på billed opdateringer for 75 USD om året.

Målgruppen for Ripple Maker er  både professionelle cafeer og restauranter – og privatfolk, der bare elsker kaffe. Den første store kunde er i hus – Lufthansa.

kaffe kunst 9

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

twelve − one =

1 Comment
  • Ebbe Nikolajsen
    august 2, 2015

    Det siger lidt om, hvor pyntesyge mennesker er.