Er du klar til at flytte ind i metaverset?

af

Er du klar til at lade din analoge virkelighed smelte sammen med den digitale? I fremtiden sidder du fysisk i stuen, men du er til fest i en anden digital virkelighed. Samtidig kommer den digitale virkelighed også ind i stuen til dig. Metaverset er lige om hjørnet.

Jeg er igang med at (gen) læse bogen Ready Player One. En ret nørdet sci fi omgang med lækkert meget digital kulturhistorie og 80’er retro referencer. Det kan anbefales (især hvis man *gisp* oplevede 80erne). 

Af Christiane Vejlø

I bogen lever hovedpersonen i en dystopisk fremtid og sammen med resten af befolkningen består hverdagen af kollektiv eskapisme i et digitalt univers, hvor man kan ALT. På med VR headset’et og vær hvem du vil være, se ud som du ønsker, gå i skole, udkæmp kampe, fest med vennerne, leg, rejs, gå på arbejde og få kærester.

Og sagen er den, at vi er godt på vej til det, man kalder metaverset. Det digitale lag ovenpå den analoge verden, som vi kender. Og den nye verden er netop ikke hun V men også R- ikke kun virtuel men også reality. Nogen kalder det real, og real real. Det digitale liv er også et rigtigt liv. Hvilket betyder, at der online ligesom offline også gælder sociale og juridiske regler. 

Vi kan tale om tre lag. Det rent analoge og fysiske lag (the real real), det blandede lag (mixed reality), hvor det digitale kommer ind som et filter over den fysiske verden (tænk Pokemon Go) og det virtuelle lag, hvor du helt forsvinder i en ren digital verden (Virtual Reality). Det ser ud til at det blandede lag virkelig bliver stort. Prøv bare at Google et dyr og vælg “se i 3D” så får du mixed reality lige hjem i stuen. Jeg har introduceret personlig Shark Week på mit kontor.

Forestil dig, hvad man kan lave med menukort på restauranten, historiske bygninger, møbeltest i stuen, koncert i haven og fortsæt. Underholdning, teaterforestillinger, forretning, socialisering og selvfølgelig ja sex bliver mere virtuelt. Er det godt? Det er jo op til både dem, der skaber og os der bruger det. 

Også fremtidens kulturliv bevæger sig ind i de digitale rum. Hvis du er nysgerrig på den vinkel, så kan jeg anbefale “Når sanserne går online” fra Art Tech Tuesday serien.

No tags 1 Kommentar
1 Svar
  • Charliey Desezar
    oktober 7, 2021

    Husk også at læse: Ready Player Two

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *