Hvilket køn har du? Der er nu 68 forskellige at vælge på Facebook

af

K

vinde eller mand? Har du nemt ved at placere dig selv i en af de to kasser? Det er det bare ikke alle der har. Køn kan være en langt mere flydende størrelse, men transpersoner har indtil videre ikke haft andet valg end kvinde og mand på Facebook. Det råder Facebook bod på nu. Der er nu ikke mindre end 68 forskellige køn at vælge i mellem og landsforeningen for LGBT i Danmark har været med som rådgiver. 1 Kvinde,mand,brugerdefineret

“Der er et behov for at kunne udtrykke mangfoldighed i forhold til køn med mere end to kategorier. Facebook opfylder dette behov og sætter nye standarder for de sociale netværk. Især måden, vi udtrykker køn på, har brug for en mere passende terminologi. Det var derfor med glæde, at LGBT Danmark modtog Facebooks henvendelse om rådgivning i forbindelse med udvidelsen af indstillingerne for køn,” siger Søren Laursen, forperson, LGBT Danmark.

2 Køn

De mange valgmuligheder kan findes under “køn”/”brugerdefineret” i “om” sektionen. “Folk deler de ting på Facebook, der er vigtige for dem. Vi ønsker at skabe et miljø på Facebook, hvor alle har mulighed for at være autentiske og for at være sig selv. Og her er køn et af de mest centrale aspekter,” siger Thomas Myrup Kristensen, Director, Public Policy Nordics, Central & Eastern Europe and Russia hos Facebook. “Men kønskategorierne ’kvinde og mand’ opleves ikke som fyldestgørende for alle, når de skal udtrykke, hvordan de føler og opfatter sig selv. Vi er derfor glade for, at LGBT Danmark har hjulpet os med at finde frem til en passende terminologi for kønskategorierne for de dansksprogede på Facebook.”3 Han, hun eller neutralt

Jeg synes, det er et rigtig fint skridt i forhold til at anerkende, at vi altså ikke alle er ens, og der selvfølgelig skal være plads til alle nuancer mellem mand/kvinde. Hvordan har du det med Facebooks initiativ? Synes du der skal være plads til diversiteten eller burde mand/kvinde kategorierne være dækkende for alle?

1 Svar
  • Allan
    december 2, 2014

    Jeg er selv transkønnet, så jeg elsker Facebook for dette her. Jeg kører Facebook på engelsk, så jeg fik muligheden for at “skifte køn” for et halvt år siden. Det kan virke som en fuldstændig ubetydelig ting for mange, men for sådan en som mig, hvor det vender sig indeni mig hver gang, jeg bliver kaldt for “mand”, så er det en MEGET velkommen fornyelse, som jeg håber andre sociale medier og websites vil lade sig inspirere af.

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *