Podcast #211 Vincent Hendricks og social media boblerne

2 Min læsning

Vi har allesammen hørt om boligboblen. Når huspriserne stiger og stiger, og husejere fryder sig over de fiktive penge der ligger i friværdien. Og vi bliver ved med at tro, at det bliver ved med at stige. Lige indtil den dag det bare ikke stiger mere, og markedet punkterer og huspriserne rasler ned. Så står vi der med en gæld som er større end boligens værdi. Ingen tør købe, fordi vi ikke ved om bunden er nået. Og dem som bliver nødt til at sælge til de lave priser ender i ofte i livslang gæld.  

Men bobler kan også tage andre former. De kan puste sig op på internettet fodret af likes, anerkendelse, kommentarer og kendisfaktor. Det mener ihvertfald ugens gæst i Elektronista. Han er filosofiprofessor og har fået 14.5 mio kroner af Carlsberg fonden til at forske i bobler.  Han er også forfatter til bogen Spræng boblen som handler om hvordan Informationsteknologien og sociale medier kan forstærke irrationel gruppeadfærd. Og at DET kan have store samfundsmæssige konsekvenser. “Hvis popularitet er den eneste valuta der tæller har onlinebobler potentiale til at smadre mere end blot finansielle markeder, de kan øve indflydelse på hvilken retning samfundet og demokratiet skal tage” skriver Vincent Hendricks blandt andet i bogen. Lyt til programmet her og husk også du kan abonnere på podcasten. 


Shownotes

Vincent Henricks bogen Spræng boblen 

Indslag fra Den Korte Radioavis om bobler (starter 34.53)

Deemly.co troværdighed online tjeneste

TED talk om filterbobler

JOMO joy of missing out er det nye sort

Velfungerende forældreintra app tvinges ud af app store

PornHub vil hjælpe dig i form til sommeren

ps: hele Elektronista program #186 handler om porno

Ugens app:

 

15.000+ abonnerer allerede på Christianes personlige nyhedsbrev

Vil du også have adgang til gratis insider-fordele, analyser, podcasts og e-bøger om fremtidstendenser og afgørende techtrends?

Del dine tanker?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

eighteen − fourteen =

No Comments Yet.