3 geniale spil til den forlængede weekend

af

Gør den forlængede weekend endnu sjovere med vores guide til tre af forårets absolut bedste spil. Her er alt fra intens monsterjagt til afslappende fotosafari.

Tag på dinosaurjagt i det brilliante Monster Hunter

Monster Hunter serien har gennem rigtig mange år været en undergrunds-succes i Europa, imens det udenfor vesten har været en gigantisk succes i mere end femten år. Alt det ændrede sig dog med udgivelsen af Monster Hunter: World til PlayStation 4 og Xbox for en håndfuld år siden. Der slog serien pludselig igennem i den vestlige verden, og i dag er den blevet allemandseje.

Den succes bliver der nu bygget videre på i seriens første udgivelse til den populære Nintendo Switch. Her får du ikke bare et fremragende Monster Hunter spil, men også et der er det mest nybegynder venlige spil i serien til dato.

Centralt for serien er, som navnet antyder, selve jagten på spillets mange monstre. Her drager du ud i vildnisset for at jage det ene monster efter det andet, og når jagten er overstået får du selvfølgelig penge for dit bytte. Men du bruger også forskellige kropsdele til at bygge nye våben, rustninger og langsomt får du et større kendskab til de mange forskellige monstre du kan jagte.

Og det er netop den kerne, og struktur, som gør Monster Hunter til et forrygende spil. For de første mange jagte du tager på, handler bare om at følge fodspor og så bagefter dræbe monstret der har lavet dem. Men senere bliver det meget mere komplekst. Nu gælder det om forberede sig, lære monstret du skal jage at kende, ændre din taktikker for at tilpasse dig dit bytte og så åbner spillets enorme verden sig op. Når det sker, så stråler Monster Hunter: Rise virkelig.

Monster Hunter: Rise er ikke et spil for alle. Det kræver en god håndfuld timers dedikation, tålmodighed og vilje til at læse alt hvad den digitale manual har at byde på. For når du har overstået de første nemme missioner, så skal du virkelig dedikere dig selv til spillet for at høste de vidunderlige frugter der venter på den anden side.

Til gengæld så er de frugter det hele værd, og kravler du først ombord i Monster Hunter: Rise og går hele vejen. Så kommer du til at elske det.

Du vil elske Monster Hunter: Rise hvis:

 • Du forelskede dig i Monster Hunter World og vil have mere fra samme skuffe
 • Du vil have dét spil der kan underholde dig gennem hele sommeren

Monster Hunter: Rise fås til Nintendo Switch og er set til 382,- kr.

Pokémon Snap er Pokémon som du aldrig har set det før!

Pokémon er en af de største og mest populære spilserier i hele verden. Uanset om det er legetøj, samlekort eller film så har der været en Pokémon udgave af det. Men når det kommer til Pokémon spillene, så er der ét som fans af serien elsker højere end alle de andre. Nemlig et tyve år gammelt spil, hvor du tager billeder af de forskellige Pokémons.

New Pokémon Snap er efterfølgeren til det noget utraditionelle spil, hvor du som fotograf rejser rundt i den store Pokémon-verden og skal tage billeder af de populære dyr. Det lyder ret simpelt, og det er faktisk også ret simpelt. Der er ingen action, ingen Pokémons at fange eller nogen at dyste imod. Du tager billeder af dyrene og får point alt efter hvor gode billeder du har taget.

Med dig har du også lokkemad, legetøj og andre ting at kaste med. Alt det bruger du til at manipulere de Pokémons du møder, så du kan få opstillet de bedste action-billeder og få det helt perfekte skud med hjem fra din rejse.

New Pokémon Snap er et spil som ikke rigtig har noget sidestykke. Det er på mange måder et underligt spil, for det handler bare om at observere, vente på det rigtige tidspunkt og så tage dit mesterværk af et foto. Derfor skal du også være indstillet på, at du kommer til at besøge de samme områder igen og igen, hvor du prøver dig frem med lokkemad og manipulering af miljøet for at skabe de perfekte billeder.

Derfor kan det kræve en del tålmodighed at få det bedste ud af New Pokémon Snap, men bliver du fanget af spillets helt unikke tempo, hvor der ikke er action eller store eksplosioner, så gemmer der sig et afslappende og fascinerende spil, hvor dine redskaber for at interagere med spillets verden er så ulig mange andre spil du finder på markedet idag.

Og så er det faktisk også et rigtig sjovt spil, selvom du ikke er Pokémon fan da det kan nydes af alle aldre og mange af scenarier du stiller op med de Pokémons du møder har den gode slapstick-humor kvalitet der kan nydes uanset om du ved hvad en Snorlax er eller ej.

New Pokémon Snap er afslappende, sjovt og et spil der gør sig perfekt til hele familien. Alle kan samles om fjernsynet imens de kommer med idéer til hvordan det bedste billede kan tages eller råbe op om forskellige idéer til at få en genert Pokémon ud af en busk. Det er dragende, og når du først kommer igang med spillet så virker idéen ikke så tosset.

Du vil elske Pokémon Snap hvis:

 • Du vil have et spil i et roligt tempo
 • Er klar på en helt unik spiloplevelse
 • Elsker Pokémon

New Pokémon Snap fås til Nintendo Switch og er set til 376,- kr.

En niche genre får sit store mainstream gennembrud med PlayStation 5 spillet “Returnal”

Hungrer du også efter noget nyt at spille på din PlayStation 5? Bare rolig, nu er der endelig et nyt spil og det er endda rigtig godt.

“Spil er lavet, så de kan blive gennemført” er det gængse mantra for store, populære spil som The Last of Us og Call of Duty. Det er spil som bevæger sig mellem at udfordre dig, så du har det sjovt, men aldrig være så frustrerende at du giver op. Den type spil er det nye store actionspil til PlayStation 5 så absolut ikke. For “Returnal” er enormt svært, grænsende til det frustrerende, og er en øvelse i tålmodighed der i sidste ende belønner dig med et til tider genialt actionspil, der er som intet andet på markedet.

Returnal er nemlig af den type spil, der hedder roguelikes. En genre der blev affødt af spillet “Rogue” fra 1980. Spil i denne genre er ikke bare udfordrende. De er ekstremt svære, grænsende til det næsten urimelige og til tider en smule unfair.

Det er i samme skabelon at Returnal befinder sig. I spillet hopper du i rumdragten på astronauten Selene Vassos, som styrter ned på en fremmed planet fyldt med rumvæsner som rigtig gerne vil slå hende ihjel. Derfra starter et dystert eventyr ind gennem den fremmede planet og dens mange fremmede væsner.

Men det er ikke alt. For en stor del af roguelike genren er, at hver gang du dør så starter du hele spillet forfra. Ikke noget med at starte lige før den kamp du lige døde i. Nej.

Det er helt tilbage til start, og så kan du ellers igen gå igang med at arbejde dig igennem spillets udfordrende områder, og kæmpe mod de nådesløse fjender.

Den gimmick er også vævet tæt ind i Returnals historie, for Selene er fanget i det loop og hun er bevidst om at hver gang hun dør. Det skaber ikke bare et vidunderligt mysterium, der kan motiverer dig til at prøve igen og igen, at komme videre i spillet, men historien fletter sig også elegant sammen med spillets centrale kerne om at alting sker i et uendeligt loop.

Den drivkraft der ligger i at komme dybere ind i mysteriet, finde ud af hvorfor du altid vågner i dit ødelagte rumskib når du dør og hvordan du kommer væk fra den fremmede planet er en stærk motivator for, at blive ved med at slå panden mod muren. For du kommer til at blive frustreret og vred når du spiller Returnal. Det er et enormt svært og krævende spil, som dog opvejer sin sværhedsgrad ved at du altid føler dig i kontrol over situationen, hvad Selene gør og de taktiske muligheder du har.

Returnal er ikke et spil for alle der har en PlayStation 5. Det er ubarmhjertigt, smukt og et spil der for mange ikke vil være særlig sjovt. Men hvis du prøver at slå panden mod muren nok gange, så vil du finde et actionspil som er intenst og forrygende fra start til slut. For når du ved, at konsekvensen ved at dø er at starte helt forfra så skaber det hurtigt en klump i halsen, når du drejer rundt om et hjørne af planeten du aldrig har udforsket før.

Du kommer til at elske Returnal hvis:

 • Du ikke er bange for at slå hovedet mod muren
 • Du elsker spil som Dark Souls og Bloodborne
 • Du vil prøve et actionspil, som er helt unikt og uden sidestykke på PlayStation 5

Returnal fås til PlayStation 5 og er set til 499,- kr.

1 Svar
 • Morten Mikkelsen
  februar 14, 2022

  Shit, hvor ser “Returnal” vildt ud. Det, tænker jeg, at kaste mig over her i vinterferien. Tak for inspirationen!

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *