Dramaet om hvem der er verdens bedste til Donkey Kong arkadespillet er eskaleret

af

Kampen om hvem der skal have titlen som “Verdens Bedste Donkey Kong Spiller” fortsætter med at eskalerer, og nu involverer den retssager, spionage og spørgsmålet om hvorvidt Guiness World Record er pålidelige. Det er en vild historie.

Arkadespillet Donkey Kong fra 1981 har siden sin skabelse affødt et intenst, og meget passioneret, lille community der konkurrerer om hvem der er verdens bedste til spillet. Det indebærer jagten på den højeste high-score og titlen som verdensmester. Og indtil for få år siden var det den excentriske Billy Mitchell der sad på tronen.

Det hele ændrede sig dog brat i 2018, legendariske Billy Mitchell fik frataget sin verdensrekord i arkadespillet Donkey Kong. En historie der i sig selv er værd at læse (link). Men nu har historien taget en endu vildere drejning med sagsanlæg, Guiness World Record involvering og stridigheder i arkadespils-eliten

Hvem er verdens bedste Donkey Kong spiller?

Efter afsløringerne i 2018 fik Billy Mitchell ikke blot frataget sin verdensrekord, men også sin plads i Guiness World Record. Hans navn blev fjernet fra alle ranglisterne på hjemmesiden Twin Galaxies, der er verdens førende hjemmeside for arkadespil og verdensrekorder. Billy Mitchells navn blev en skændsel og han blev bandlyst fra fremtidige konkurrencer indenfor arkade-verden.

Billy Mitchell blev meget frustreret over situationen, og han endte med at gå til ekstremer og startede en lang kampagne for at bevise sin uskyld. Han hyrede selvstændige eksperter og detektiver for, at bevise at han var uskyldig. Det hele har kulmineret i en sagsanlæg mod Twin Galaxies og dets ejere for, at få hans navn renset og genindført på ranglisten.

Dog så er Twin Galaxies, dets ejere og de førende eksperter indenfor arkadespil, endnu ikke overbevist. De mener at beviserne fra 2018, hvor Billy Mitchell blev taget i at spille på ikke en emulator (en PC der lader som om den er en arkademaskine), stadig vejer tungere end Guiness World Record, en organisation der i sig selv har været under beskydning for at folk med dybe nok lommer kan købe sig til verdensrekorder.

En gif af Donkey Kong spilleren Chris Gleed, som viser hvordan spillet på en traditionel arkademaskine tegner elementer fra højre mod venstre

Twin Galaxies nægter derfor at anerkende Billy Mitchells legitimitet baseret på de beviser de har ved hånden, og har fortsat fjernet hans navn fra listen over verdens bedste Donkey Kong spillere. Billy Mitchell har derfor lige nu en Guiness World Record for den højeste high-score i Donkey Kong, men eliten indenfor arkadespil nægter at anerkende hans legitimitet baseret på det potentielle snyd der fandt sted i 2018.

Retssagen mellem Billy Mitchell og Twin Galaxies forventes at nå sin konklusion i løbet af sommeren. Om det så betyder at Billy Mitchell igen kan kalde sig for verdens bedste Donkey Kong spiller er endnu uvist.

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *