Gaming guide til efterårets vildeste spil

af

Gaming guide: Uanset om du er til zombier, dødsensfarlige robotter eller Marvels bedste superhelte så har vores gaming guide lige noget til dig!

Årets zombie-gys er det blodige og actionfyldte Back 4 Blood

Hvis du nogensinde har set en zombie-film, så kender du allerede alt hvad der er værd at vide om ‘Back 4 Blood’. Zombierne er kommet, menneskeheden må kæmpe for at overleve og det er din opgave at dræbe så mange zombier som overhovedet muligt.

Det er alt den motivation du får i skydespillet ‘Back 4 Blood’, for det er ikke et spil med en stor fængende historie. I stedet er det fyldt med blod, pistoler og halvrådne zombier. Den slags ting er også sjovest at spille med venner, og derfor fungerer ‘Back 4 Blood’ afgjort bedst når de med tre andre venner spiller online. For her løfter spillet sig fra at være meningsløs nedskydning af en uendelig mængde zombier til, at det bliver et fremragende actionspil hvor alle skal samarbejde, koordinere og hjælpe hinanden med at overleve de hundredvis af zombier der lurer i spillets mørke afkroge.

For når du sammen med dine venner skal regne ud hvordan i bedst forsvarer et hus, der om tre minutter bliver overrendt af zombier, så er det dér hvor spillet virkelig stråler. Her skal der aftales hvem der beskytter hoveddøren, hvem har ansvaret for vinduer og hvem lægger fælder. Genistregen i ‘Back 4 Blood’ er dog, at selvom du spiller den samme bane flere gange er tingene altid en lille smule anderledes og det resulterer i en masse variation og overraskelser. Også selvom du spiller spillet igen og igen med vennerne.

‘Back 4 Blood’ er ikke et perfekt spil i nogen forstand. Men det er det perfekte spil at hygge sig med sammen med tre venner, når man løber igennem de zombiefyldte gader og skyder alt omkring sig. Det er som et velsmagende fast food måltid, der er tilfredsstillende og lækkert, men ikke en gourmet-oplevelse. Heldigvis har man også brug for fast food af og til, og ‘Back 4 Blood’ er den bedste af slagsen.

Du vil elske Back 4 Blood hvis:

  • Du mangler et spil, hvor du kan hænge ud med vennerne og ikke tænke for meget
  • Elsker spil som Left 4 Dead og Orcs Must Die

Back 4 Blood fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC.

‘Metroid: Dread’ er et af årets mest geniale sci-fi eventyr

Strandet på en fremmed planet, jaget af dræberrobotter og på jagt efter en potentiel parasit der kunne ødelægge hele universet. Det er en stressende situation som dusørjægeren Samus Aran befinder sig i, når sci-fi actionspillet ‘Metrioid: Dread’ starter, og det bliver kun mere intenst derfra.

‘Metroid: Dread’ er nemlig et rigtig svært og udfordrende spil. Når du bevæger dig rundt på den mystiske planet ZDR, og prøver at optrevle dens mysterier, gør du det nemlig ikke alene. I alle afkroge af planeten vrimler det nemlig med fjender, og også en lille hær af dødsensfarlige robotter, der jager dig igennem hele spillet.

For vil du overleve i ‘Metroid: Dread’ er du nødt til at udforske hver eneste mørke afkrog på planeten. For det er i de afkroge at du finder nye våben og nye evner. Ting der hjælper dig ikke bare med at tage kampen op mod robotterne, men også udforske nye dele af planeten og forhåbentlig finde vej tilbage til dit rumskib så du kan flygte.

Drivkraften i ‘Metroid: Dread’ er netop denne følelse af, at det nye våben du lige har fundet gør dig i stand til at nå den afsats, du gik forbi for tyve minutter siden og bare ikke kunne nå op til. Hver eneste nye evne du tilegner dig udvider din palette af muligheder, og hver eneste gang du får en ny evne er det helt ny “aha!” oplevelse, hvor du ser tingene på en ny måde. Den konstante strøm af nye evner der åbner op for nye dele af spillet gør virkelig, at det er enormt svært at slippe ‘Metroid: Dread’ når først du kommer igang med det.

Samtidig med glæden ved at udforske spillets verden, så er det et spil der er forrygende at spille. Du har altid fuld kontrol over hvad Samus gør, og sidder altid med følelsen af at have fuld kontrol over hver eneste bevægelse der sker på skærmen. Hvilket er særdeles nyttigt da spillet til tider kan være ret krævende og forlange du virkelig koncentrere dig under de mest intense kampe.

‘Metroid: Dread’ er et hæsblæsende, krævende og virkelig genialt actionspil. Det er et spil der forlanger, at du er villig til at blive udfordret og nogle gange spille den samme sektion et par gange i træk indtil den sidder i skabet. Men accepterer du spillets præmisser finder du et helt unikt tilfredsstillende spil.

Du kommer til at elske Metroid: Dread hvis:

  • Du elsker spil som Castlevania, Ori eller Hollow Knight
  • Vil have et medrivende sci-fi spil der ikke er bange for at udfordre dig

Metroid: Dread fås til Nintendo Switch

Det nye ‘Guardians of the Galaxy’ spil er den bedste Marvel-oplevelse du får i år

Hvis du har været fan af superheltefilm det sidste årti, så har du med garanti stødt på Marvels Guardians of the Galaxy og deres uhøjtidelige tilgang til det at redde verden. Og det er præcis den samme uhøjtidelige attitude du finder proppet ind i hver eneste afkrog af spillet baseret på Marvels superhelte.

Men. Det er ikke en digital Chris Pratt du tager kontrol over i spillet. Det er heller ikke nogen af de andre skuespillere fra filmudgaverne som er i spillet. For selvom de deler det samme navn og univers, så er dette et eventyr fast forankret i de originale tegneserier og det betyder at selvom det er Starlord, Gomora, Drax, Groot og alle de andre, så er det ikke præcis dem du kender og elsker fra filmene.

Det gør dog ikke, at de ikke er lige så nemme at elske. For spiludgaven af Guardians of the Galaxy er præcis så charmerende, højtråbende og intet andet end en samling små børn der konstant forsøger, at provokere hinanden til at slås. Igennem de femten timer det tager at gennemføre spillet bliver du meget nære venner med alle fire Guardians, du lærer en masse om deres baggrundshistorie og selvom de snakker konstant i spillet, så er det svært ikke at være underholdt hele vejen igennem.

Der er dog ikke kun ren snak i ‘Guardians of the Galaxy’. Der er selvfølgelig også rigeligt med action, og spilversionen står fuldt ud til måls med filmene. Du bliver kastet ind i en lang række hektiske situationer, hvor du tager kontrol over Starlord, der i kampens hede skal kommandere rundt med de andre Guardians og bestemme hvem de skal angribe (og hvordan), hvilket åbner op for en masse spændende strategiske valg

På mange måder er spiludgaven af Guardians of the Galaxy filmudgaven overlegen. Historien er medrivende, skuespillet er forrygende og det er grundlæggende bare en super sjov oplevelse der er svær at slippe når først du går igang.

Du kommer til at elske Guardians of the Galaxy hvis:

  • Du elsker filmene, og vil have endnu flere vilde eventyr med Groot og resten af holdet
  • Du savner et sjovt og fængende actionspil, der ikke er for svært eller krævende

Guardians of the Galaxy fås til Playstation 4, Playstation 5, Xbox og PC

Ingen kommentarer endnu

Hvad synes du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *